FIGYELEM! BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS

FIGYELEM! BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS.

CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI BANK ÉS A FOLYÓSÍTÓ BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁSHOZ. DEVIZA ALAPÚ KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA.

Olvasd, értelmezd – Oszd meg! [cn-social-icon]
ügyvédi tájékoztató igénylése: drkristonugyved@gmail.com
csatlakozási póthatáridő: 2015. április 15.

VARGA ISTVÁN KÖZGAZDÁSZ szerint nem volt deviza a devizakölcsön mögött és kérdezi mikor derül ki az igazság. KÚRIA 6/2013 PJE határozat szerint ennek vizsgálata szükségtelen és egyben lehetetlen. Ez jogi tévedés. A deviza adat vizsgálatáról és igazoltatásáról szól a csatlakozási felhívásban foglalt adatvédelmi eljárás.MAGYAR NEMZETI BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS azt jelenti, hogy jogszabály alapján az MNB rendelkezik a deviza alapú kölcsönöm devizafedezetének előállítására szolgált forint/deviza FX-swap származtatott ügyletek adataival (személyes gazdasági adat) és a hitelpénz kínálat kötelező tartalékon alapú adataival (közérdekű adat), melyekről tájékoztatást igényelhetek.

A tájékoztatás megtagadása esetén jogorvoslatot (hatóság, bíróság) vehetek igénybe. Az MNB elleni adatvédelmi eljárás olyan nagy horderejű előzetes kérdésben szolgáltathat számomra adatot, mint a részemre nyújtott deviza alapú kölcsön rendelkezik-e deviza alappal (fx-swap származtatott ügylettel) vagy sem.

Ha nem rendelkezik, akkor devizafedezet nélküli forintkölcsönnek minősül, amelynek értelemszerűen nincs árfolyamkockázata. Ha pedig a forintkölcsönnek a kötelező tartalékalap adataiból megállapítható más idegen forrása (pl. forintbetét) is hiányzik, akkor fedezetlen forint hitelpénz kibocsátás történt. A deviza fedezet vagy forint fedezet hiányának fenti igazoltatása esetén perbíróságon a kölcsönszerződés semmissége iránti igényt külön keresetindítással lehet érvényesíteni.

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.
TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

Állj ki te is a jogaidért!CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁSOM a devizahiteles jogkereső közönség széles tömegei joghoz juttatására irányuló következetes törekvéseimbe illeszkedik, amelyben ügyfeleim képviseletében az EU Parlamentnél 0153/2014 számon iktatott petíció (adósrabszolgaság, alapjogi sérelmek), EU Bíróságán C-312/14 előzetes döntéshozatali eljárás (devizaalapú ügyletek befektetési tartalma), hazai bíróságon államper (állam-bankszövetség devizaforintosítási megállapodása) és most az MNB elleni adatvédelmi ügyben eljárok. Ezek a kimenetelükhöz képest jelentős kihatással lehetnek a devizahiteles egyedi kölcsönszerződésére, de nem zárják ki és nem helyettesítik az egyedi – adott esetben a fenti eljárások eredményén alapuló – semmisségi per megindítását vagy folytatását.

dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász
email: drkristonugyved@gmail.com

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM