FIGYELEM! BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS

CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI BANK ÉS A FOLYÓSÍTÓ BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁSHOZ. DEVIZA ALAPÚ KÖLCSÖNÖM DEVIZA FEDEZETÉNEK IGAZOLTATÁSA.

Olvasd, értelmezd – Oszd meg! 
  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

ügyvédi tájékoztató igénylése: drkristonugyved@gmail.com
csatlakozási póthatáridő: 2015. április 15.

VARGA ISTVÁN KÖZGAZDÁSZ szerint nem volt deviza a devizakölcsön mögött és kérdezi mikor derül ki az igazság. KÚRIA 6/2013 PJE határozat szerint ennek vizsgálata szükségtelen és egyben lehetetlen. Ez jogi tévedés. A deviza adat vizsgálatáról és igazoltatásáról szól a csatlakozási felhívásban foglalt adatvédelmi eljárás.MAGYAR NEMZETI BANK ELLENI ADATVÉDELMI ELJÁRÁS azt jelenti, hogy jogszabály alapján az MNB rendelkezik a deviza alapú kölcsönöm devizafedezetének előállítására szolgált forint/deviza FX-swap származtatott ügyletek adataival (személyes gazdasági adat) és a hitelpénz kínálat kötelező tartalékon alapú adataival (közérdekű adat), melyekről tájékoztatást igényelhetek.

A tájékoztatás megtagadása esetén jogorvoslatot (hatóság, bíróság) vehetek igénybe. Az MNB elleni adatvédelmi eljárás olyan nagy horderejű előzetes kérdésben szolgáltathat számomra adatot, mint a részemre nyújtott deviza alapú kölcsön rendelkezik-e deviza alappal (fx-swap származtatott ügylettel) vagy sem.

Ha nem rendelkezik, akkor devizafedezet nélküli forintkölcsönnek minősül, amelynek értelemszerűen nincs árfolyamkockázata. Ha pedig a forintkölcsönnek a kötelező tartalékalap adataiból megállapítható más idegen forrása (pl. forintbetét) is hiányzik, akkor fedezetlen forint hitelpénz kibocsátás történt. A deviza fedezet vagy forint fedezet hiányának fenti igazoltatása esetén perbíróságon a kölcsönszerződés semmissége iránti igényt külön keresetindítással lehet érvényesíteni.

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.
TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

Állj ki te is a jogaidért!CSATLAKOZÁSI FELHÍVÁSOM a devizahiteles jogkereső közönség széles tömegei joghoz juttatására irányuló következetes törekvéseimbe illeszkedik, amelyben ügyfeleim képviseletében az EU Parlamentnél 0153/2014 számon iktatott petíció (adósrabszolgaság, alapjogi sérelmek), EU Bíróságán C-312/14 előzetes döntéshozatali eljárás (devizaalapú ügyletek befektetési tartalma), hazai bíróságon államper (állam-bankszövetség devizaforintosítási megállapodása) és most az MNB elleni adatvédelmi ügyben eljárok. Ezek a kimenetelükhöz képest jelentős kihatással lehetnek a devizahiteles egyedi kölcsönszerződésére, de nem zárják ki és nem helyettesítik az egyedi – adott esetben a fenti eljárások eredményén alapuló – semmisségi per megindítását vagy folytatását.

dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász
email: drkristonugyved@gmail.com

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás