MENYHÉRT PÉTER: A DEVIZA ALAPÚ CSALÁS LÉNYEGE

MENYHÉRT PÉTER: A DEVIZA ALAPÚ CSALÁS LÉNYEGE

A deviza alapú csalás lényege éppen a szerződéstől teljesen független megkárosítás!

Ezt a tételt polgári úton SOHASEM lehet érvényesíteni! A csalás egyik alapvető eleme a megtévesztés: a magyar adósok ugyanis egy "devizában nyilvántartott" FORINT KÖLCSÖNT vettek fel, nem pedig deviza kölcsönt! Ha deviza kölcsönt akartak volna felvenni, akkor észrevették volna, hogy a bank akaratuk ellenére erőlteti rájuk a saját deviza beváltási koncepcióját, amiből önmagában káruk keletkezik.

A forintkölcsön devizakénti fiktív kezelése valósítja meg azt a durva átverését és meglopását az adósoknak, amely kizárólagos hatását adja a világon egyedülálló, „visszafizethetetlen kölcsön” találmánynak!


A világon ugyanis sehol sem létezik olyan kölcsön, amelynél az adós előírt teljesítése mellett nem csökken az adósság!!!

A bank a következőt teszi meg:
1. A deviza záróegyenleg összegét MINTHA DEVIZAKÖLCSÖN lenne, nominálisan átviszi a nyitóegyenlegbe, és azt az ÚJ árfolyammal forintosítja. Úgy csinál tehát, MINTHA a kölcsön megszüntetésre, és forintban elszámolásra kerülne. Az egyenleget, mint egyébként pénzeszközként nem létező számot az árfolyam értékkel forintosítja – ezzel az adós tudta nélkül további adósság-pénzt TEREMT.

Ez minden olyan esetben, amikor a forint árfolyama romlik a devizáshoz képest, az adós számára tényleges pénzveszteséggé válik. Erről a többlet bevételéről nem állít ki számlát, és nem vallja be az államnak sem, ezzel adócsalóvá válik.

2. Az új, illegálisan megnövelt értékre számítja ki a %-os meghatározású kamatot és költségeket. Ezzel további pénzt lop el az adóstól, és az államtól egyaránt, azok tudta és beleegyezése nélkül.

3. A „felturbózott egyenleg” forintosítása úgy történik meg, hogy a csaló bankár minden esetben feltőkésíti a lopott forintot. Mivel az adós erről a rejtett meglopatásáról semmit nem tudhat, így nem tiltakozik a bank által közölt deviza egyenlege ellen, és a tőkésített lopott forintok ezután már legitim adósságként mennek tovább, miközben az adóst folyamatosan az „árfolyam kockázattal hülyítik” a csaló bankárok.


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM