Fáj a szívem a társadalmunkért. A New York Times bemutatta, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amíg Orbán focira költi a pénzt

Fáj a szívem a társadalmunkért. A New York Times bemutatta, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amíg Orbán focira költi a pénzt

Fáj a szívem a társadalmunkért. A New York Times bemutatta, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amíg Orbán focira költi a pénzt


A Cikk előtt: egy hozzászólónak ez a véleménye: Igen, de Sziriában, Vietnámban, és még sok más helyen kórházakat épitünk, templomokat újítunk, tömjük a határontuliakat, az eu-s és a Magyar Adófizetők pénzéből. Annyira fáj a szivem a társadalmunkért.Amerikából nézve még lesújtóbb a magyar egészségügy helyzete.

Hosszú cikkben ír a New York Times a magyar egészségügy helyzetéről, amelyet az Orbán-kormány sport-, pontosabban focimániájával állít szembe, több komor hangulatú fotóval illusztrálva.

Az amerikai lap megjegyzi, hogy a felcsúti Pancho Aréna Orbán Viktor házának szomszédságában magasodik, miközben a Fejér megyei Szent György kórházban több piszoár nem működik, és nincs szappan a sürgösségi osztályon.

Janos Kórház Budapesten Akos Stiller a The New York Times

A New York Times felidézi, hogy Magyarországról rengeteg orvos vándorolt el az utóbbi években, és esett az egészségügyi ellátások színvonala, miközben labdarúgásunknak nem sikerült előrébb lépnie.

A lap kitér a TAO-rendszerre, a korrupcióra, a magyar főúgyészségre vagy Mészáros Lőrinc meggazdagodására, ahogy a média és a bíróságok korlátozására is.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az írásban idéznek, illetve megszólaltatnak több magyar szereplőt, többek között Juhász Attilát, a Political Capital elemzőjét, Zacher Gábor toxikológust, Falus Ferenc volt tiszti főorvost vagy Ligeti Miklóst, a Transparency International jogi igazgatóját.

Kutvolgyi Kórház Budapesten Akos Stiller a The New York TimesAz írás túl sok újdonságot nem tartalmaz annak, aki napi szinten követi a magyarországi eseményeket, a lap által leközölt – volt kollégánk, Stiller Ákos által készített – fotók azonban még jobban érzékeltetik, milyen mostoha helyzetben van a magyar egészségügy.

Egy hozzászólónak ez a véleménye: Igen, de Sziriában, Vietnámban, és még sok más helyen kórházakat épitünk, templomokat újítunk, tömjük a határontuliakat, az eu-s és a Magyar Adófizetők pénzéből. Annyira fáj a szivem a társadalmunkért.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM