EZERMILLIÁRDOT FIZETNEK A BANKOK?

A HIVATALOS KOMMUNIKÁCIÓ - EZERMILLIÁRDOT FIZETNEK A BANKOK?

A HIVATALOS KOMMUNIKÁCIÓ – EZERMILLIÁRDOT FIZETNEK A BANKOK?

Ezermilliárdot fizetnek a bankok – (Ez a hivatalos kommunikáció, a Napi.hu-n megjelent cikket mi inkább nem kommentáljuk.)

A devizahitelesek nagy többsége elégedett lehet az adósmentéssel; átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a törlesztő részlet – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter. Azok érdekében, akiket a hajléktalanság réme fenyeget, a szaktárca 2015 tavaszán kidolgozza a magáncsőd intézményére vonatkozó jogszabályokat.

loading...

A devizahitelek ügyében 2015 a megnyugvás éve lesz, az adósok nagyobb része is így érzi majd, amikor meglátja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlete – erről Trócsányi László beszélt a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában. Ennek összefoglalója a kormany.hu-n jelent meg. Az igazságügyi miniszter felidézte: tavaly négy, az igazságügyi tárca által benyújtott törvényt fogadott el az Országgyűlés a témában. Trócsányi szerint a devizahitelesek nagy többsége elégedett lehet, csaknem egy évtizedes, égető társadalmi problémára született megoldás. Nem vitatható, hogy vannak örökké elégedetlenkedők is, valamint olyan ügyvédi csoportok, amelyek úgy gondolják, többet lehet elérni, ő azonban ebben nem hisz. Megjegyezte: ezermilliárd forintot fizetnek a bankok.

Számításaik alapján (Napi.hu) átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a devizahitelek törlesztő részlete. Kevesen lesznek olyanok, akiknek nem ilyen mértékben fog csökkenni fizetési kötelezettségük, ez azoknál lesz elsősorban, akik mostanában vették föl a hitelüket. Akinek azonban huzamosabb ideje van létező kölcsöne – vagyis a nagy többségnek – azoknak minden bizonnyal 25-30 százalékkal csökken a törlesztő részlete.

A miniszter igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy készül-e vészmegoldással a tárca azoknál, akiket az intézkedések ellenére a hajléktalanság réme fenyeget. Hozzátette: 2015 tavaszán az Igazságügyi Minisztérium kidolgozza a magáncsőd intézményére vonatkozó jogszabályokat. Már folynak az egyeztetések a frakciókkal is. Az alábbi videóban a hivatalos kommunikáció szöges ellentétét láthatjuk:

A tervek szerint fizetési könnyítésről, pénzügyi csődgondnokságról lehet majd szó azoknál, akik nehéz helyzetbe kerültek, ugyanakkor készek az együttműködésre. Tovább kívánják erősíteni a jelenleg is működő Nemzeti Eszközkezelőt is. Azon belül egy olyan ingatlanalap megteremtését tervezik, amely lehetővé teszi, hogy azok az emberek, akik önhibájukon kívül nem boldogulnak hitelük visszafizetésével, ne kerüljenek az utcára – mondta a miniszter.

loading...

NAGYON FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A NAGY „DEVIZÁS” TERV.
A NAGY „DEVIZÁS” TERV

A NAGY „DEVIZÁS” TERV Miközben a „devizahiteles” érdekvédő szervezetek, és ismert szakemberek egymást marják és jelentik fel, addig a politikát...

Emberek! ÉBRESZTŐ!
ÉBRESZTŐ!

Emberek! ÉBRESZTŐ! Devizajog Iroda - Kollégáimmal együtt azt tapasztaljuk, hogy az emberek teljesen lecsendesedtek a deviza hitel ügyben. A média...

Close