ESZKÖZKEZELŐS MEGMENTETTEK FIGYELEM!

ESZKÖZKEZELŐS MEGMENTETTEK FIGYELEM!

ESZKÖZKEZELŐS MEGMENTETTEK FIGYELEM!

[good_old_share]


Tisztelt Szerkesztőség! (ti küldtétek)

Szeretném felhívni az Eszközkezelős megmentett!!! deviza károsultak figyelmét a következő veszélyre:Azok a károsultak, akik a (társas házi) lakásaik tulajdonjogát visszavásárlási jog tudatában átengedték a Nemzeti Eszközkezelőnek, és a lakásaikban bérlőként maradhattak, olyan jogfosztott helyzetbe kerülhetnek, amiben nincs jogorvoslat, csak a kilakoltatás és a szerzett jogok (bérleti és visszavásárlási jog)elvesztése.

Ehhez elegendő, ha a társas házi közgyűlés egyszerű többséggel megszavaz egy felújítást, vagy egy panelprogramot, a ház felvesz rá egy hitelt, aminek törlesztőrészleteit beépítik a közös költségbe.(a könnyebb végrehajthatóság okán).

A bérlő – akinek szavazati joga NINCS, beleszólása a társasház dolgaiba NINCS (mert az kizárólag tulajdonosi kompetencia, viszont a tulajdonos NET ZRT nem képviseli a bérlő érdekét. csupán tudomásul veszi a többségi akaratot!) A Közös képviselő nem köteles önálló jogalanyként tekinteni a bérlőre, így a bérlőt soha, semmiről nem fogja tájékoztatni.

Ha bérlő nem szerez időben tudomást a két-háromszorosára emelt közös költségről, és esetlegesen hátralékba esik, A közös képviselő a tulajdonost (!!!) értesíti.A NET a bérleti szerződésre hivatkozva 15 nap haladékot ad a hátralék teljesítésére a szerződésbontás terhe mellett, miután a "rezsiköltség" (és mint olyan,  KÖZÖS KÖLTSÉG) a bérlőt terheli.

Nincs értelme panaszt tenni, mert a Közös képviselő nem köteles a bérlőnek válaszolni, a NET meg 30 napos válaszadási kötelezettséggel reagál a megkeresésre, így a 15 napos teljesítési felszólítás a válaszra sem elegendő, nem hogy a megoldásra.

Tulajdonképpen a Közös képviselő akadálytalanul zsarolhatja, kényszerítheti a bérlőt bizonyítási teher nélkül a teljesítésre, elég a NET felé nyilatkoznia, hogy a bérlő hátralékban van. (…és a bérlő gizet, mint a katonatiszt, ha nem akarja elveszíteni 15 napon belül a lakhatását és a szerzett jogait.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Gyakorlatilag minden szereplő le van védve jogilag, csak a jogfosztott bérlő ( a megmentett devizás) marad jogorvoslat nélkül a teljes fizetési teherrel a nyakában, kiszolgáltatva a  Társas Háznak a Közös képviselőnek és az államnak, így fizetni kénytelen az állami tulajdonban lévő lakás értéknövelő beruházását rezsiként, különben kiteszik a szűrét. (jelenleg ebben a cipőben járunk, és várjuk a csodát. Tisztelettel L.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM