ÉS MEGINT-“DEVIZÁS” KOCKÁZATKEZELÉS.

ÉS MEGINT-"DEVIZÁS" KOCKÁZATKEZELÉSA "deviza" – károsultak úgy vettek részt egy devizahitelnek nevezett, számukra bizonytalan kimenetelű fogadásra épülő szerencsejátékban, hogy nem is tudtak róla?
Horváth Rudolf – Amire az Igazságügyi Minisztériumtól nincs válasz.

Több felvetésünk közül egy:

(A következő mondat a Minisztérium nekünk irt leveléből való.)

"A deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések esetén a felek között információs egyensúlyhiány áll fenn."

( Erre a mi válaszunk.)
Ez a nyilatkozat, mint az Igazságügy Minisztérium hivatalos levelében olvasható tényállítás, megállapítás, önmagában teszi érvénytelenné a devizahitel szerződéseket, hiszen akkor nem feleltek meg a tájékoztatási kötelezettségnek, mely érvénytelenségi ok.

A metodika egy jogi harcművészet, védekezni tanít.

A Minisztériumnak írtuk:

Bár európai uniós elfogadott irányelv, hogy nem a fogyasztónak kell bizonyítania a tájékoztatás megfelelő megtörténését, mi most bebizonyítjuk önöknek, hogy a tájékoztatás egyértelműen nem lehetett megfelelő.

Először is a kockázatfeltáró nyilatkozat nem a szerződés része, mert a szerződésben nem szerepel, azt nem köti semmilyen ügyiratszám, vagy egyéb elfogadott azonosítás a szerződéshez.

A tájékoztatás csak általános és nem a konkrét szerződésre irányul. A kockázatfeltáró nyilatkozatot ügyvéd, közjegyző, nem olvasta fel az ügyfél előtt, így semmilyen jogban jártas személy nem győződött meg arról, hogy azt a szerződő megértette-e… – Horváth Rudolf.

Hogy a valós és tényleges kockázatokra milyen mértékben hívták fel a bankok ügyfeleik figyelmét, az hamarosan kiderülhet a „Falus-per” kapcsán!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ 
Szólj hozzá

Hozzászólás