ÉS MEGINT-“DEVIZÁS” KOCKÁZATKEZELÉS.

ÉS MEGINT-"DEVIZÁS" KOCKÁZATKEZELÉS.

ÉS MEGINT-"DEVIZÁS" KOCKÁZATKEZELÉS


[good_old_share]

A "deviza" – károsultak úgy vettek részt egy devizahitelnek nevezett, számukra bizonytalan kimenetelű fogadásra épülő szerencsejátékban, hogy nem is tudtak róla?Horváth Rudolf – Amire az Igazságügyi Minisztériumtól nincs válasz.

Több felvetésünk közül egy:

(A következő mondat a Minisztérium nekünk irt leveléből való.)

"A deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések esetén a felek között információs egyensúlyhiány áll fenn."

( Erre a mi válaszunk.)

Ez a nyilatkozat, mint az Igazságügy Minisztérium hivatalos levelében olvasható tényállítás, megállapítás, önmagában teszi érvénytelenné a devizahitel szerződéseket, hiszen akkor nem feleltek meg a tájékoztatási kötelezettségnek, mely érvénytelenségi ok.

A metodika egy jogi harcművészet, védekezni tanít.

A Minisztériumnak írtuk:Bár európai uniós elfogadott irányelv, hogy nem a fogyasztónak kell bizonyítania a tájékoztatás megfelelő megtörténését, mi most bebizonyítjuk önöknek, hogy a tájékoztatás egyértelműen nem lehetett megfelelő.

Először is a kockázatfeltáró nyilatkozat nem a szerződés része, mert a szerződésben nem szerepel, azt nem köti semmilyen ügyiratszám, vagy egyéb elfogadott azonosítás a szerződéshez.

A tájékoztatás csak általános és nem a konkrét szerződésre irányul. A kockázatfeltáró nyilatkozatot ügyvéd, közjegyző, nem olvasta fel az ügyfél előtt, így semmilyen jogban jártas személy nem győződött meg arról, hogy azt a szerződő megértette-e… – Horváth Rudolf.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM