“DEVIZAHITELES” CIVIL ÉRDEKVÉDELEM: KITILTVA !

"DEVIZAHITELES" CIVIL ÉRDEKVÉDELEM: KITILTVA !

A parlamenti bizottság üléséről kitiltva

 

Tisztelt Szabó József!

Gulyás Gergely alelnök úr megbízásából köszönöm megkeresését, amelyben részvételi szándékukat jelzik a Törvényalkotási bizottság következő ülésén. Sajnálattal kell tájékoztatnom arról, hogy a soron következő, a T/465. számú előterjesztést is tárgyaló bizottsági ülésen nem biztosítható a részvételük.

DEVIZAHITELES-CIVIL-ÉRDEKVÉDELEM-KITILTVA-CIVILKONTROLL-COM

Tájékoztatom arról is, hogy a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló T/465. számú törvényjavaslat a Kúria jogegységi döntése jogkövetkezményeinek érvényesülését szolgálja. A devizahiteles probléma rendezése több lépcsőben történik. A szeptemberben benyújtásra kerülő, az ingatlanjelzálog alapú devizahitelek kérdését is véglegesen rendező törvényjavaslatról a kormányzat széleskörű egyeztetést fog tartani.

A Törvényalkotási bizottság ülését az alábbi linken keresztül élőben nyomon követheti: http://www.parlament.hu/elo-kozvetitesek

Üdvözlettel:

Farkas Vajk
Kabinetvezető
Alelnöki titkárság
Országgyűlés Hivatala

A VÁLASZUNK

Tisztelt Farkas úr!

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy annak ellenére, hogy minden Parlamenti bizottsági ülés nyilvános, nem engednek be a mai bizottsági ülésre. Éveken keresztül vettem részt személyesen több Parlamenti bizottság ülésein, nem volt alkalom, hogy elutasították volna jelentkezésemet, jelentkezésünket. Nem csak engem, a többi jelentkező civil szervezetet is szívesen látták.

Ha minket érintő bizottsági ülés volt, a bizottság elnöke általában meghívót küldött nekünk és több cicvil szervezetnek. Ez tavaly még így működött a Parlamentben.

Nem csak az említett kormányzati “széleskörű egyeztetésén” kívánunk részt venni, hanem a Parlamenti bizottságok munkájában is.

Ismereteink szerint rajtunk kívül most több civil érdekvédő jelentkezését is elutasították.

Határozott véleményünk, hogy az érintett károsultak bevonása a megoldás kidolgozásába elengedhetetlen. Elfogadhatatlan, hogy kizárólag csak a tisztességtelen és törvénytelen szerződések százezreit megkötő, a lakosságnak több ezer milliárd forint kárt okozó bankrendszer lobby szervezetével, a Bankszövetséggel tárgyalnak.

Gulyás Gergely Elnök úr több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy be kívánják vonni a tárgyalásokba a civileket is. Mi most ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Kérjük döntésük felülvizsgálatát. Üdvözlettel: Szabó József

Tisztelt Dr. Gulyás Gergely Elnök úr!
Tisztelt Törvényalkotási Bizottság!

A Parlament honlapjának tájékoztatása szerint a T/465 törvényjavaslat megtárgyalására a Törvényalkotási bizottság lett kijelölve.

T/465 A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről.

A Hiteles Mozgalom részéről ketten szeretnénk részt venni a bizottság ülésén és mindketten szeretnénk ezen az ülésen felszólalni.

Gulyás úr több riportban is szükségesnek tartotta a civilek bevonását a megoldás kidolgozásába. Vannak észrevételeink, vannak véleményeink szeretnénk ezeket ismertetni.

Kérjük, értesítsenek a bizottsági ülés idejéről és helyéről.

Kérjük, adják meg a bizottság titkárságának telefonos elérhetőségét.

Üdvözlettel: Szabó József Hiteles mozgalom ügyvezető

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM