ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-MI AZ IGAZSÁG?

ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-MI AZ IGAZSÁG?
loading...

ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-MI AZ IGAZSÁG?

[good_old_share]

Oszd meg a cikket!

A mai nap érkezett szerkesztőségünkbe az a levél, melyet dr. Léhmann György küldött Gulya Tiborral kapcsolatban. A levelet változtatás nélkül közöljük, de előtte néhány gondolat:

 

Természetesen nem fogunk pálcát törni senki feje felett sem.

Fontos kiemelnünk, hogy mivel szerkesztőségünknek nincs személyes tapasztalata Gulya Tiborról, ezért nem is tudunk véleményt formálni. (és nem is fogunk). Viszont van itt néhány olyan alapvető dolog, melyen minden károsultnak érdemes elgondolkodni:
  1. Gulya Tiborról elsősorban pont az a főáramú média sugallja (bizonyos esetekben állítja) hogy csaló, aki arról akarja meggyőzni az ország lakosságát, hogy a politikusok megmentették a devizahiteleseket. Tényleg megmentették volna? Tudjuk, hogy ez nettó hazugság!
  2. Gulya úr rendőr volt. Pontosan tudja, hogy miként működik a rendszer.

El tudjuk azt képzelni, hogy bár tisztában van az állítólagos „csaló” azzal, hogy minden lépését figyelik és telefonját lehallgathatják a hatóságok, mégis nyíltan folytatja tovább a tevékenységét? Nem lehet inkább az, hogy az elállás jogintézményével egy olyan kaput szakított át, melyet már sem a bírák, sem pedig a sok esetben visszamenőleges jogszabályokat alkotó politikusok sem tudnak tovább védeni? Ezzel a kedves bankok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a „gonosz adósokkal” szemben?

loading...

Te hogy látod?

Van itt még valami: Gulya úr elsősorban az elállás jogintézményét használja. Tudjuk, hogy az visszamenőleges hatállyal, a szerződéskötés pillanatáig visszahat. Gyakorlatilag a szerződés megkötését érvényteleníti.

De azt is tudjuk, hogy a szerződéstől való elálláshoz alapos indoklás kell. Vajon nem elég indok önmagában az is, hogy a szerződés fennállásának ideje alatt az egyik fél tudomására jut, hogy a másik fél, folytatólagosan megtévesztette, éveken keresztül megkárosította? Ráadásul ezt még külön bizonyítani sem kell, hisz maguk a bankok küldték ki az értesítőket, melyben leírták, hogy a tisztességtelenül felszámított összegekkel éveken keresztül mekkora kárt okoztak az „adósoknak”?
Vajon ki kényszeríthetné rá az átvert embereket arra, hogy továbbra is olyan pénzintézetekkel maradjanak szerződéses viszonyban, akik igazolhatóan hosszú időn át tisztességtelenek voltak velük szemben és nagy anyagi kárt okoztak nekik? Te nem szabadulnál meg azonnal az ilyen tisztességtelen szerződéses partnertől???

Természetesen ezek csak kósza gondolatok voltak. Most álljon itt dr. Léhmann György levele:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Közelmúltban Önöknél megjelent, alábbi kezdetű cikkre tekintettel GULYA TIBOR – MIÉRT VANNAK BETOJVA A BANKOK? (kattints a cikk olvasásához) "Gulya Tiborról sok mindent mondanak. A hivatalos média csalónak nevezi, sok „deviza”-károsult viszont reménykedik abban, hogy Gulya úr érvei meg állják a helyüket."

– látom indokoltnak azt, hogy a tegnapi napon hozzám érkezett alábbi elektronikus levelet közzétegyem.

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A mai napon kerestem Önt telefonon és tudom , hogy nagyon elfoglalt de végső elkeseredésemben írok Önnek! Interneten olvastam egy cikket amit Gulya Tiborrol írt!

Azt hiszem én is ennek az embernek az áldozata lettem! Nagyon nehezen akarom elhinni , hogy hagytam magam ennyire az orromnál fogva vezetni! De a mai napon kezembe vettem az ügyem és személyesen voltam bent a bankban is illetve okmányirodában , hogy tisztább képet kapjak az egészről!

Röviden összefoglalnám az én történetemet!

"2015 februárjában kerültem kapcsolatba a Ket Patronus Kft vel egy ismerős miatt fordultam hozzájuk 2007-ben aMerkantil banknál felvett 3mill forintos devizahitelem miatt! Gyakorlatilag addig kissebb , pár napos csúszásoktol eltekintve mindig jol fizető  ügyfél voltam! Szerződést kötöttem velük mert azt ígértek , hogy. Kb 4 hónap alatt elérik hogy az autohitelem megszűnjön , mivel mindenféle törvényekre hivatkozva nekem már akkor jókora túlfizetésem volt forintban a banknak,  es visszakapom a törzskönyvet , meg elszámoláskor még pénzt is stb. Bíztam bennük és lassan nem fizettem a törlesztő részleteket! ( mert ezt javasoltak) Most ott tartok hogy Khr -re kerültem es lassan a forgalomból is ki akarjak vonni az autót! ( azzal hitegettek , hogy az opciós jog törlése utan ami mar tavaly megtörtént, ezt nem tudjak megtenni) 
Folyamatosan jeleztem feléjük , hogy ebből nagy baj lesz, mert a Khr miatt egy fogászati klinika beruházásának a hitel es pályázati megvalósítása dőlhet meg! Mindig kitaláltak valami jo magyarázatot,  hogy ne aggódjak ez a protokoll es majd a jogtalan felhelyezés miatt majd azonnal törölnek , de nem történik semmi! Jövő hónapban kellene aláírnom a pályázatról a szerződést es attól tartok , hogy emiatt ez nem fog működni!

Bizonyára az en tapasztalatlanságom , naivsagom, vagy magam se tudom mi hozta ram ezt a problémát , de szeretnem Önt megkérdezni hogy jelen helyzetben van esetleg valamilyen megoldás hogy kimásszak ebből a problémából ! Ha igen vállalná-e az ügyem? Mi a menete a kapcsolatfelvételnek?

Tisztelettel kerem Önt ,ha úgy látja, hogy tud az ügyemmel foglalkozni akkor mielőbb jelezze felém , ha nem azt is kérem hozza a tudtomra ,hogy tovább keresgéljek megoldás miatt!

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel

Siófokon 2016. augusztus 10. napján.

Léhmann György

Read previous post:
MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?
MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG? [good_old_share] Ha igaz a Portfolio állítása, akkor kijelenthetjük - az átlag...

"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?
“DEVIZA”-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?

"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS? [good_old_share] Ti küldtétek: Egy átvert károsult véleménye: + NCK vélemény a lap alján. (előre szólunk: nem...

Close