MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

[good_old_share]

Ha igaz a Portfolio állítása, akkor kijelenthetjük – az átlag Magyar nem tanul semmiből! Te ismét megbíznál a bankokban, és újra vennél fel hitelt?
loading...

Idézet a cikkből:

A Portfolio pénteken elsőként írta meg, hogy tranzakciós alapon, vagyis a hitelfelvételek és -törlesztések eredményeként immár második hónapja nőtt júniusban a magyar lakosság banki hiteltartozása. Fontossági sorrendben az alábbiakkal magyarázta a hitelezés beindulását:

– megérkezett a lakáspiacra az elmúlt évek óriási, válság miatt elhalasztott lakáskereslete,
– a rendszerváltás óta nem látott alacsony szinten tartózkodik a lakossági hitelek kamatszintje,
– számos kormányzati intézkedéscsomag (pl. a CSOK és a 3%-os kamatozású támogatott hitel) segíti a lakáshoz jutást, és ösztönzi a hitelfelvételt.

Hozzátete, hogy éves összevetésben még így is csaknem 6%-kal csökkent a lakossági hitelállomány, de a havi tranzakciós adatok alapján nyakunkon a trendforduló: a hitelállomány növekedése idén megkezdődhet.

Egy olvasó így vélekedik erről:

loading...
Megint megy a bla-bla-bla. Ha annyira korrektek és kiszámíthatók akarnának lenni a bankok, akkor fix kamattal és törlesztő részletekkel adnák a hiteleket a futamidő végéig. Ja, hogy akkor nem tudnának nyerészkedni az árfolyamokon?! Ja, hogy akkor 5-10-20 év múlva nem lehetne az adósokat kiforgatni mindenükből vagy életük végéig, banki tartozást fizető adósrabszolgává tenni az embereket?! Remélem egyszer eljön a megvilágosodás kora és a sok sz@rházi megeheti a pénzét, hiteleit, kötvényeit reggelire.

Te ismét megbíznál a bankokban, és újra vennél fel hitelt? Neked mi a véleményed?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?
“DEVIZA”-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?

"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS? [good_old_share] Ti küldtétek: Egy átvert károsult véleménye: + NCK vélemény a lap alján. (előre szólunk: nem...

A "DEVIZA"-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG?
A “DEVIZA”-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG?

A "DEVIZA"-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG? [good_old_share] Valahol, valakinél el fog pattanni a “húr”! - Grell Antal B.É.CS. Én inkább azt...

Close