MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

MEGINT ADÓSODIK A MAGYAR. JÖN AZ ÚJABB HITELES VÁLSÁG?

[good_old_share]

Ha igaz a Portfolio állítása, akkor kijelenthetjük – az átlag Magyar nem tanul semmiből! Te ismét megbíznál a bankokban, és újra vennél fel hitelt?
Idézet a cikkből:

A Portfolio pénteken elsőként írta meg, hogy tranzakciós alapon, vagyis a hitelfelvételek és -törlesztések eredményeként immár második hónapja nőtt júniusban a magyar lakosság banki hiteltartozása. Fontossági sorrendben az alábbiakkal magyarázta a hitelezés beindulását:

– megérkezett a lakáspiacra az elmúlt évek óriási, válság miatt elhalasztott lakáskereslete,
– a rendszerváltás óta nem látott alacsony szinten tartózkodik a lakossági hitelek kamatszintje,
– számos kormányzati intézkedéscsomag (pl. a CSOK és a 3%-os kamatozású támogatott hitel) segíti a lakáshoz jutást, és ösztönzi a hitelfelvételt.

Hozzátete, hogy éves összevetésben még így is csaknem 6%-kal csökkent a lakossági hitelállomány, de a havi tranzakciós adatok alapján nyakunkon a trendforduló: a hitelállomány növekedése idén megkezdődhet.

Egy olvasó így vélekedik erről:
Megint megy a bla-bla-bla. Ha annyira korrektek és kiszámíthatók akarnának lenni a bankok, akkor fix kamattal és törlesztő részletekkel adnák a hiteleket a futamidő végéig. Ja, hogy akkor nem tudnának nyerészkedni az árfolyamokon?! Ja, hogy akkor 5-10-20 év múlva nem lehetne az adósokat kiforgatni mindenükből vagy életük végéig, banki tartozást fizető adósrabszolgává tenni az embereket?! Remélem egyszer eljön a megvilágosodás kora és a sok sz@rházi megeheti a pénzét, hiteleit, kötvényeit reggelire.

Te ismét megbíznál a bankokban, és újra vennél fel hitelt? Neked mi a véleményed?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM