DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

[good_old_share]


Már többször felmerült az a probléma, hogy milyen viszonyban legyünk a politikai pártokkal és mozgalmakkal.

 

A modern nyugati demokráciák úgy működnek, hogy a politikai pártok és a kormányzat illetve a munkaadók és a civil szféra alkuján múlik, hogy hogyan oldják meg a társadalom nagyobb csoportjait érintő problémákat. Ezt nevezzük konszenzusos demokráciának.Itt a civil szféra van olyan erős, hogy a kormányzattal és a politikai pártokkal szemben is alku pozícióba tud kerülni, és ez alapján tudnak közösen egy olyan mindenki számára elfogadható megoldást találni, amely a felmerült társadalmi problémát orvosolja.

Jelenleg Magyarországon ez a rendszer nem működik, mert 60 éve egy vezérelvű féldiktatúra van. Minden lényeges társadalmi kérdésben a vezér és az uralkodó párt dönt a társadalom megkérdezése nélkül, és akár annak érdekeivel ellentétben is.

Az Adóskamara pont azt a célt tűzte ki, hogy ezt a rendszert megszünteti, és a civil érdekérvényesítés lehetőségét megvalósítja Magyarországon. Magyarul egy olyan civil (nem csak devizahiteles) összefogást kezdeményez, amely által a civil szféra megfelelően fel tud lépni a kormányzati és párthatalommal szemben.

Ki akarjuk kényszeríteni, hogy a politikai erők, pártok és kormányzat ne a fejük felett a megkérdezésünk nélkül, hanem velük együtt a társadalom érdekeinek megfelelően oldja meg a problémáinkat. (pl: devizahitelezés).A civil szférának olyan erőt kell felmutatni, hogy a politikai pártok hajlandóak legyenek a jogszabályok elfogadásánál figyelembe venni a civil szféra által megfogalmazottakat. Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor fog kialakulni az a helyzet, hogy a fejünk felett az érdekeinkkel ellentétesen fognak dönteni a politikusok úgy, mint a DH törvények esetén tették.

Téveszmének tekinthetjük azt a felfogást, hogy a politikai hatalommal való kommunikáció és megegyezés nélkül bármit is el tud érni a civil társadalom. Illetve el tud, de az forradalomnak hívják.

Ha azonban maradunk a demokratikus keretek között, akkor marad az, hogy a civil szférának erősnek kell lennie és alku pozícióba kell kerülnie a politikai hatalommal szemben. Ennek az elérésére törekszenek az Adóskamarában együttműködő civil szervezetek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezt azonban csak úgy tudjuk elérni, ha a társadalom minél nagyobb része támogatja a banki károsultak problémájának illetve egyéb társadalmi problémáknak civil érdekek szerinti megoldását. ( pl. március 11-i tüntetésen való részt vétel )

Az alku pozíció megtartásához kell a 2018. márciusi tüntetésen való részt vétel, és az április 8-i választásokon való tömeges szavazás. Ehhez kérjük a segítségeteket.

Azért ültünk le a politikai pártokkal, hogy elfogadtassuk velük a mi elképzeléseinket.Az ellenzéki pártok el is fogadták ezt. Ezen vállalás kikényszerítésé is rajtunk múlik.

Ha továbbra is együttműködés a civil szféra és erős lesz, akkor ki tudjuk kényszeríteni a 12 pont végrehajtását az azt elfogadó politikai erőktől. Ha a vállalásuknak nem tennének eleget, akkor lehet elmenni a falig, sőt tovább is egy erős és egységes civil szférának……… Tudják a politikusok, hogy a politikai hatalmuk is kétségessé válhat, ha ezzel az erővel szembe mennek.

Az alku pozíció megtartásához és erősítéséhez kell a 2018. március 11-i adóskamarai tüntetésen való részt vétel, és az április 8-i választásokon való tömeges szavazás. Ehhez kérjük a segítségeteket. Ravasz László, Adóskamara.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM