DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

DR. RAVASZ LÁSZLÓ – MIT TEHETNEK A DEVIZA-KÁROSULTAK?

[good_old_share]


Már többször felmerült az a probléma, hogy milyen viszonyban legyünk a politikai pártokkal és mozgalmakkal.

 

A modern nyugati demokráciák úgy működnek, hogy a politikai pártok és a kormányzat illetve a munkaadók és a civil szféra alkuján múlik, hogy hogyan oldják meg a társadalom nagyobb csoportjait érintő problémákat. Ezt nevezzük konszenzusos demokráciának.

loading...Itt a civil szféra van olyan erős, hogy a kormányzattal és a politikai pártokkal szemben is alku pozícióba tud kerülni, és ez alapján tudnak közösen egy olyan mindenki számára elfogadható megoldást találni, amely a felmerült társadalmi problémát orvosolja.

Jelenleg Magyarországon ez a rendszer nem működik, mert 60 éve egy vezérelvű féldiktatúra van. Minden lényeges társadalmi kérdésben a vezér és az uralkodó párt dönt a társadalom megkérdezése nélkül, és akár annak érdekeivel ellentétben is.

Az Adóskamara pont azt a célt tűzte ki, hogy ezt a rendszert megszünteti, és a civil érdekérvényesítés lehetőségét megvalósítja Magyarországon. Magyarul egy olyan civil (nem csak devizahiteles) összefogást kezdeményez, amely által a civil szféra megfelelően fel tud lépni a kormányzati és párthatalommal szemben.

Ki akarjuk kényszeríteni, hogy a politikai erők, pártok és kormányzat ne a fejük felett a megkérdezésünk nélkül, hanem velük együtt a társadalom érdekeinek megfelelően oldja meg a problémáinkat. (pl: devizahitelezés).A civil szférának olyan erőt kell felmutatni, hogy a politikai pártok hajlandóak legyenek a jogszabályok elfogadásánál figyelembe venni a civil szféra által megfogalmazottakat. Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor fog kialakulni az a helyzet, hogy a fejünk felett az érdekeinkkel ellentétesen fognak dönteni a politikusok úgy, mint a DH törvények esetén tették.

Téveszmének tekinthetjük azt a felfogást, hogy a politikai hatalommal való kommunikáció és megegyezés nélkül bármit is el tud érni a civil társadalom. Illetve el tud, de az forradalomnak hívják.

loading...

Ha azonban maradunk a demokratikus keretek között, akkor marad az, hogy a civil szférának erősnek kell lennie és alku pozícióba kell kerülnie a politikai hatalommal szemben. Ennek az elérésére törekszenek az Adóskamarában együttműködő civil szervezetek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezt azonban csak úgy tudjuk elérni, ha a társadalom minél nagyobb része támogatja a banki károsultak problémájának illetve egyéb társadalmi problémáknak civil érdekek szerinti megoldását. ( pl. március 11-i tüntetésen való részt vétel )

Az alku pozíció megtartásához kell a 2018. márciusi tüntetésen való részt vétel, és az április 8-i választásokon való tömeges szavazás. Ehhez kérjük a segítségeteket.

Azért ültünk le a politikai pártokkal, hogy elfogadtassuk velük a mi elképzeléseinket.Az ellenzéki pártok el is fogadták ezt. Ezen vállalás kikényszerítésé is rajtunk múlik.

Ha továbbra is együttműködés a civil szféra és erős lesz, akkor ki tudjuk kényszeríteni a 12 pont végrehajtását az azt elfogadó politikai erőktől. Ha a vállalásuknak nem tennének eleget, akkor lehet elmenni a falig, sőt tovább is egy erős és egységes civil szférának……… Tudják a politikusok, hogy a politikai hatalmuk is kétségessé válhat, ha ezzel az erővel szembe mennek.

Az alku pozíció megtartásához és erősítéséhez kell a 2018. március 11-i adóskamarai tüntetésen való részt vétel, és az április 8-i választásokon való tömeges szavazás. Ehhez kérjük a segítségeteket. Ravasz László, Adóskamara.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SZABÓ TÍMEA - MENTSÜK MEG A DEVIZAHITELESEKET.
SZABÓ TÍMEA – MENTSÜK MEG A DEVIZAHITELESEKET.

SZABÓ TÍMEA - MENTSÜK MEG A DEVIZAHITELESEKET. [good_old_share] Mentsük meg a devizahiteleseket! - Fórum Szabó Tímeával.   Ez történt Orbán...

MINDENKI BIZAKODÓ - AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT!
MINDENKI BIZAKODÓ – AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT!

MINDENKI BIZAKODÓ - AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT! [good_old_share] Bárdos és Némethi Ügyvédi Együttműködés a Devizaadósokért. -   T. Devizaadósok!...

Close