BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA

BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA.

BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA – KÉSZ A JOGSZABÁLY-JAVASLAT!

Így lehetne helyrehozni a pénzpiac tízéves kártevését


loading...

A Jobbik egy jogszabály segítségével indítaná útnak akciótervét, mellyel kárpótolhatják a devizaadósokat, és átvilágítanák a bankok szerződéseit. A javaslatot Z. Kárpát Dániel mutatta be szerdai sajtótájékoztatóján.

A jobbikos képviselő bemutatta a párt forintosítási és bankelszámoltatási akciótervét, mellyel a pénzügyi piac összes kártevése tíz évre visszamenőleg helyrehozható. Mint nyilatkozta, elkészült a kodifikált jogszabály, aminek segítségével alapos szakvizsgálatot végeznének minden olyan banknál, melyek részt vettek a devizahitelezésekben. 

Negyven intézetet kell átvilágítani a szabálytalanságok és törvénysértések feltárása érdekében, a devizahitel-szerződések helyett pedig újakat kell kötni, már a felvételkori forintosítás utáni számokkal. Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a Nemzeti Eszközkezelőhöz 19 ezer felajánlás érkezett, ám összesen 155 ezer ingatlant fenyeget a veszély, hogy elárverezzék őket, a lakókat pedig utcára tegyék. 

Rámutatott, hogy ha ezt fokozatosan ráeresztenék az ingatlanpiacra, annak beláthatatlan következménye lenne az építőiparra és az árakat is túl mélyre nyomná. Ha az átvilágításkor, majd a forintosításkor kiderülne, hogy az adós már kifizette a tartozását, ám extra törlesztőkkel terhelték, azt a szerződésben szereplő kamattal kell a bankoknak visszafizetni az ügyfelek részére. 


loading...

Világosan le kell szögezni, hogy ilyen szemetet, mint a devizahitelezés, nem engedünk be többé az országba! – nyomatékosította Z. Kárpát Dániel. Létre kell hozni egy kártérítési alapot is – folytatta -, ahová a büntetéseket fizetnék az intézetek, majd ebből kárpótolni a már lakásukat vesztett, kisemmizett károsultakat. 

A képviselő emlékeztetett: 350 ezer szerződés van még, amelyeken semmilyen lépés nem segített még, ezért mihamarabb kell lépni. A csomag nem roppantaná össze a bankrendszert – hívta fel a figyelmet a képviselő -, ráadásul végre tudnának fogyasztani az adósok, és így fellendülne a gazdaság is. – alfahir.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS.
EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS

EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS (...de nem csak kizárólagosan az EOS-nak!) József Kozma - Facebook Egy kis érdekesség. Monori Járásbíróságon...

KÁSLER ÁRPÁD MUNKÁSSÁGÁRÓL.
KÁSLER ÁRPÁD MUNKÁSSÁGÁRÓL

Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője Megpihenni című írásával leköszönt. Úgy tűnik, hogy most kivonul a közéletből de,...

Close