BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA

BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA.

BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA – KÉSZ A JOGSZABÁLY-JAVASLAT!

Így lehetne helyrehozni a pénzpiac tízéves kártevését


A Jobbik egy jogszabály segítségével indítaná útnak akciótervét, mellyel kárpótolhatják a devizaadósokat, és átvilágítanák a bankok szerződéseit. A javaslatot Z. Kárpát Dániel mutatta be szerdai sajtótájékoztatóján.

A jobbikos képviselő bemutatta a párt forintosítási és bankelszámoltatási akciótervét, mellyel a pénzügyi piac összes kártevése tíz évre visszamenőleg helyrehozható. Mint nyilatkozta, elkészült a kodifikált jogszabály, aminek segítségével alapos szakvizsgálatot végeznének minden olyan banknál, melyek részt vettek a devizahitelezésekben. 

Negyven intézetet kell átvilágítani a szabálytalanságok és törvénysértések feltárása érdekében, a devizahitel-szerződések helyett pedig újakat kell kötni, már a felvételkori forintosítás utáni számokkal. Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a Nemzeti Eszközkezelőhöz 19 ezer felajánlás érkezett, ám összesen 155 ezer ingatlant fenyeget a veszély, hogy elárverezzék őket, a lakókat pedig utcára tegyék. 

Rámutatott, hogy ha ezt fokozatosan ráeresztenék az ingatlanpiacra, annak beláthatatlan következménye lenne az építőiparra és az árakat is túl mélyre nyomná. Ha az átvilágításkor, majd a forintosításkor kiderülne, hogy az adós már kifizette a tartozását, ám extra törlesztőkkel terhelték, azt a szerződésben szereplő kamattal kell a bankoknak visszafizetni az ügyfelek részére. 


Világosan le kell szögezni, hogy ilyen szemetet, mint a devizahitelezés, nem engedünk be többé az országba! – nyomatékosította Z. Kárpát Dániel. Létre kell hozni egy kártérítési alapot is – folytatta -, ahová a büntetéseket fizetnék az intézetek, majd ebből kárpótolni a már lakásukat vesztett, kisemmizett károsultakat. 

A képviselő emlékeztetett: 350 ezer szerződés van még, amelyeken semmilyen lépés nem segített még, ezért mihamarabb kell lépni. A csomag nem roppantaná össze a bankrendszert – hívta fel a figyelmet a képviselő -, ráadásul végre tudnának fogyasztani az adósok, és így fellendülne a gazdaság is. – alfahir.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM