DR. KRISTON ISTVÁN – “DEVIZALEVÉL”

DR. KRISTON ISTVÁN - "DEVIZALEVÉL"

Tisztelt dr. Kriston István!

A civilkontroll honlapján olvastam felhívásukat, valamint minden írást ami az Ön nevével összefüggésben elérhető volt a neten. Szakmai munkájuk és kiállásuk felbecsülhetetlen érték számunkra.

http://www.civilkontroll.com/dr-kriston-istvan-devizakormany-a-piszkos-arfolyamuzlet-szindikalizmus-zaszlobontasa/

Szerintem nagyon fontos, hogy Magyarország devizahiteles áldozatai mellett a forint és nem hitelesek is érdemben hozzájussanak a valóságot feltáró dokumentumokhoz. Egyszerű szavakkal úgy, hogy azt meg is értsék. Szükség lenne egy kis füzetre, szórólapokra, bármilyen ötletes megoldásra.

Sajnos a jelenleg regnáló diktatúra a lakájmédián keresztül rendkívül sikeresen osztja meg az ország állampolgárait, akik még mindig nem tudják összerakni a képet a 2006-os devizahitel felvételét megtévesztő ajánlásoktól a mai helyzetig, miszerint az állam már nyílt erőszakkal és jogtiprással próbálja meg kifosztani az állampolgárait semmis, sőt bűncselekmények elkövetése útján készült, az alkotmány (k)alaptörvény?) és az eu jogába ütköző törvényekkel azért, hogy ezen a jogtalanul elvett pénzen osztozzon a haverokkal és a bankokkal.

Szédületes a kommunikáció és pr tevékenysége annak aki érti. Másról sem szól a média, minthogy a devizahiteleseket megmentik, azzal hergelik az embereket, hogy a hiteleseknek mennyi pénz (milliók) jár majd vissza, amit a költségvetésből is finanaszírozni kell, így a felelőtlen hiteleseket is a szegény és felelős állampolgárok kárára kell megmenteni. Na és persze behívják a bírákat a nyáron hú, úgy dolgoznak a megmentésünk érdekében. Amit nem tudnak az az, hogy ezzel,


– a bankok perlési lehetőségét biztosítják, miközben az adósok folymatban lévő ügyeit felfüggeszteve blokkolkják azok jogos érdekének érvényesülését, arra kényszerítve őket, hogy a bank felmondja a szerződést, ha nem fizetik tovább a bankok által továbbra is röhögve követelt jogtalanul felemelt uzsorát.

– Ki tudja meddig lesznek ezek a perek felfüggeszteve és ezzel további hosszú időre, beláthatatlan időre a bankok adósrabszolgáivá akarják tenni a bíróságokon jogot kereső embereket. (Szintetikus svácji frankot előállító rabszolgákká, akik ha nem bírják tovább, UGYANÚGY a szemétre dobják őket, mint akinek nem volt lehetősége bírósághoz fordulni.)

Devizaadósként a dilemmám:

– Hogyan lehetésges az, hogy a bíróság hagyja hogy így zsarolják? A bírók közül nem tűnik fel senkinek, hogy olyan törvényt hoznak meg, csupán időhúzás céljából, amit egy bírónak az eu törvények alapján simán figyelmen kívül kellene hagynia?
– Hogyan lehetséges az, hogy eu irányelvek kifejezett tilalma ellenére a kötelemben akarják tartani az adósokat jogos érdekeik ellenére?
– Gyanús a bankok perlési lehetősége. Mi a garancia arra, hogy az eddig is eszméletlenül gyengén muzsikáló és gyáva bírók az alapján döntenek amit a bankok – figyelemmel az időközen feltárt kötelezettségükre, annak megfelelően majd meghamímisítanak, ami alapján a bírók, akik nem láttak még elég 2000-es évek elejéről származó valósi ÁSZF-et, stb-t, majd jól meghamisítva, kijavítova küldik elbírálásra, és ezzel majd ismét a bankoknak adnak igazat? (Ezt nem én találtam ki, dr. Damm Andrea hivatkoztt erre a lehetőségre (utólagosan majd meghaímisítják és átdátumozzák a bíróságra benyújtott iratokat.) Ezeket az iratokat az illetékes bíróságokon kívül nem fogja látni és ellenőrizni senki. Így az esetleges hamisításra sem tudják felhívni a figyelmüket. Ez egy maffia, amitől minden kitelik .

Mit lehet tenni?

– Fizessünk, vagy inkább ne? Mindenki tudja, ha nem fizetünk, senki nem véd meg bennünket. A bank felmondja a szerződést és hiába függesztjük fel vagy állítjuk meg vh megszüntető perrel IDŐLEGESEN a végrehajtás folyamatát, de mi, ki tudja garantálni ebben a diktatúrában, hogy mi lesz a folyamatban levő perek sorsa? Ki tudja azt garantálni ma, hogy ezeket a pereket végig lehet vinni jogszerűen, amikor már arról is hallani, hogy a bakok okafogyottság címén arra akarják utasítani a jogalkotót, hogy a bakokat perelni ne lehessen tovább és a megkezdett perekben az adós fizesse majd a perköltségeket? Ez most nagyon durván hangzik, de az előzmények a bankok érdekérvényesítő képességét látva és a jelen jelyzet ismeretében merné-e mondani valaki, hogy erre nincs esély? HA nem fizetünk, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kerülünk a végrehajtó maffia kezébe, akik szintén jogtalanul majd milliókat tesznek a már fennálló tartozásra. Mindezt a bankok és az állam tudtával és direkt, de legalábbis eshetőleges szándékával (aki nem fizet az előbb utóbb ezzel néz szembe). Ha fizetünk akkor jogtalanul követelnek tőlünk horribilis összegeket. EZ NEM BŰNCSELEKMÉNY? ENNEK A HELYZETNEK A LÉTREHOZÁSA MAGA IS?

Ha viszont fizetünk, egyre többen fognak bebukni, mert nem bírják (mi sem ) kivárni ezekkel a részletekkel a tudjuk, hogy az állam által soha el nem jövő megnyugtató megoldást.

– HA a bíróságon nem tudjuk érvényesíteni a jogainkat, ha az ügyészség nem teljesíti törvényes feladatát, akkor egy ilyen helyzetben mit tehet Magyarország áldozattá vált polgára?

– Láttam a Magyarország, mint tagállam ellen indított eljárásokat. De addig mit tanácsolnak, mit tegyen egy devizaadós? Figyelemmel követtem minden civilek által jogalkotónak, kúriának felügyeleti szerveknek, rendvédelmi szerveknek beküldött elérhető anyagot. Nyíltan kijelenthetjük, hogy ezek nagy ívben tesznek rá. Maximum arra lesz jó, hogy egyszer lehet őket szembesíteni azzal, hogy igenis "tudak róla". De ez nekünk édeskevés.

MIRE VÁRUNK?

– Ha a bankok befolyása akkora, hogy a jogállam működését be tudják szüntetni Magyarországon, akkor kitől, mitől lehet remélni, hogy ez EU illetékes szervei másként döntenek? Mennyi idő alatt? És ha a bankok ezen intézményekben ülő megfigyelői majd ott is elkezdik tevékenységüket?


KIHEZ LEHET MÉG FORDULNI? 

Elképesztő a közöny az emberek szenvedése iránt úgy itthon, mind külföldön is. Káslerék pere Hágai bíróságon, de semmi hír, a bankcsapda indítványa az EU csalás elleni hivatalánál sikeresen visszaigazolva, de semmi más konkrétum.

Mit tehetünk ma, mit tegyünk ma devizaadósként egy ilyen helyzetben? Sosem gondoltam volna, hogy az 50 évek kuláktörvénye és a zsidótörvényekhez hasonló jogtiprás áldozatai leszünk. Az összes bűnünk csak annyi volt, hogy 2007-ben harminc valahány évesként családi ház bővítésére kölcsönt vettünk fel…….

Mit javasol a Szindikalista Mozgalom. Hogyan tudunk mi adósok segíteni?? Én arra gondoltam, hogy az ügyünkben eljáró bírónőnek írok "Audiatur et altera pars" alapján egy nyilatkozatot. Ebben megpróbálom rendszerbe fogalva elmagyarázni az ausztrál WESTPAC ügytől kiindulva, az elmúlt évek eseményein keresztül összefoglalva – még a kúria civilek által feltárt nyilvánvaló ténybeli és jogi tévedéseit is beleírva ráirányítani a figyelmet arra, hogy a bankok kezdetektől fogva pontosan tudták, hogy mit csinálnak, mi történt és történik itt valójában, mert nem biztos, hogy az ügyben eljáró bírók is tisztában vannak mindennel. (ugye minden továbképzésüket a bankszövetség tartotta). Az egész helyzetre jó példa az elefánt és az indiai bölcsek meséje, ahol minden vak bölcs megtapogatta az elefántot, de csak azt a részt tudta leírni amit érzett, nem tudták egyenként megmondani a királyuknak, mi is az az elefánt egészében. MEG KÉNE MUTATNI MAGYARORSZÁG POLGÁRAINAK, mi is ez az elefánt (devizahitel) valójában. 

Mit gondolnak erről?

Várom válaszukat: név, elérhetőség a szerkesztőségben

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM