“DEVIZÁS” KIFOSZTÁS-A POLITIKUSOK A BANKHOZ LÁNCOLJÁK MAGUKAT?

"DEVIZÁS" KIFOSZTÁS-A POLITIKUSOK A BANKHOZ LÁNCOLJÁK MAGUKAT?

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

 „Mi a f…t keresett Varju László a nem adom a házamat mozgalom találkozóján?”


Sokan tették fel a fenti kérdést a legutóbbi mozgalmi találkozóval kapcsolatban. A tali felvétele lejjebb nézhető meg.

Varju László részvételével kapcsolatban valamiért nagyobb volt az értetlenség, mint korábban bármelyik politikussal való találkozás miatt.

Úgy gondolom, hogy Varju László (DK) pontosan olyan okból látogatott el a Sárgapólósokhoz, mint tette ezt korábban Szabó Szabolcs (Együtt), vagy Pánczél Károly (Fidesz) politikusok.




Mindegyikükkel hasonló témákról beszélgettünk, mint amikor találkoztunk Z. Kárpát Dániellel, Vona Gáborral (Jobbik), Schiffer Andrással (LMP), és a többiekkel, akikkel csak pár szót tudtunk váltani.

A téma minden esetben a SeVizás átverés volt, és a SeVizás átverés miatt szót emelők elleni eljárások.

Mindegyik beszélgetésnek nyitottan indultunk neki. Legalábbis a körülményekhez és tapasztalatokhoz képest. Korábban még gyermekien reménykedtünk abban, hogy a politikai befolyás eszköze lehet a megoldásnak.

Később rá kellett jönnünk, hogy a SeVizás társadalmi problémát,(mint ahogyan a többi társadalmi problémát is) próbálják felhasználni politikai befolyásuk növelésére. A legtöbben ebből is csak tőkét kovácsoltak.

Ettől függetlenül minden találkozás elé én magam úgy nézek, hogy hátha most másképp lesz.

A legutóbbi találkozó értékeléséhez idő kell. De volt egy olyan része a mostani találkozónak, amit még nem tapasztaltam. Erről a végén írok.

Érdekes volt látni, hogy a legtöbb politikus felületesen látja a probléma kialakulását, és a lehetséges megoldásokat is.

Ennek több okát fedeztük fel.

–         Nem személyes a tapasztalatuk.

loading…


–         Hisznek a bankárok hisztijének.

–         Nem ásták elég mélyre magukat a témában.

–         Kötik őket a munkájukkal kapcsolatos elvárások a lehetséges megoldással kapcsolatban is. (de csak amik föntről jönnek)

–         Elhiszik az állam felelősségét.

Mondjuk, ez utóbbin nem csodálkozom, hiszen több önjelölt SeVizás vezér is ezzel a jól hangzó, ám öngyilkos szólammal szédíti a népet. A nép meg beveszi.

Volt még egy közös mindegyik politikussal történt egyeztetés során. Mindegyikük a probléma érintettjeitől várta a tömeget.

Ez ezért fura, mert ha az érintetteknek lenne lehetősége tökös tömeget létrehozni, akkor lehet, hogy rájuk, a politikusokra már nem is lenne szükség a megoldáshoz.

De nincs lehetőség erre. Jelenleg valódi megoldásért kiálló tömeget kizárólag a sajtót és a tömegkommunikációt uraló politikusoknak lehetne lehetősége megmozdítani.

De ilyen nem történik. Nagyobb embercsoportot legfeljebb majálisokra mozdítanak.




Az még nem világos számomra, hogy valóban cselekvő, engedetlenségi akciót is megvalósító megmozdulást nem tudnak, vagy nem akarnak szervezni.

Nem tudnak, mert nincs hozzá bázisuk, vagy nem akarnak, mert attól azért tartanak, hogy ez divattá válik? Később esetleg (szükség esetén) ellenük is szerveződhet ilyen megmozdulás, ha valami baromságot csinálnak.

Jó eséllyel tartanak attól, hogy ráébred az erejére a társadalom, és részt fog venni az őket érintő döntések meghozatalában. Mint egy működő demokráciában. Ahol nem sittelik le azokat, akik véleményt nyilvánítanak békésen.

Jó példa erre, hogy Varju Lászlót kivéve gyakorlatilag mindegyik párt képviselője elítélte már a politikusok, bankvezérek házánál tartott megmozdulásokat.

Varju László azt mondta, hogy úgy kellene politizálni, hogy ilyenre ne legyen szükség. Ez egy jópont. Szépített kicsit Gyurcsány Ferenc nevében 2013-ban operatív igazgatója által írtakon, miszerint nem tartják elfogadhatónak politikusokkal szembeni vélemény lakókörnyezetben való közlét.

Idézet Sebián-Petrovszki László leveléből: „Azt azonban nem tartjuk elfogadhatónak, hogy politikusokat nem politikai környezetben szembesítsenek kritikákkal, tehát nem támogatjuk a lakóházuk előtti tüntetéseket sem.”

Volt még egy közös mindegyik beszélgető partnerünkben. Erősen meglepődtek a teljes teherlerázás, mint megoldás ötletén. Nem tudták elképzelni, hogy eltöröljük az összes banki tartozást, és akinek kára keletkezett, azt a bankokkal megfizettetjük.

Mindegyikük eszközkezelő bővítésben, vagy egyéb szociális megoldásban gondolkodott.

A károkozókra történő teljes felelősség áthárítás gondolata a legtöbbjüknek most még idegen volt. Igaz, hogy a parlamentben a Jobbik a kártérítést hangoztatja, de tetteket még nem láttunk.

loading…


Ebben a körben egyébként látok áttörési lehetőséget. Kíváncsi vagyok rá, hogy melyik politikai erőnek lesz bátorsága hozzá, hogy felvállalja a bankok valódi ostorozását. Na nem úgy, mint ahogyan eddig tették csak üres szavakban tőkét kovácsolva a látszat-bankellenességükből.

Igazából a megoldás többféle is lehet.

–         Valamely politikai erő valóban felvállalja a kiállást, és emberrel, pénzzel, sajtóval, jogászokkal, szakértőkkel, de leginkább a valódi ellenállók, és valódi ellenállás (esetleg polgári engedetlenség) felvállalásával támogatja a SeVizás küzdelmet.

–         Politikusok nélkül a károsultak veszik kezükbe a megoldást.

Úgy gondolom, hogy a tömeg várása, erőltetett szervezése a választások előtt egy színjáték, politikai szarkavarás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Megoldás, vagy ütőképes tömeg kizárólag akkor lehet, ha az embereket nem kell hívni, hanem maguk érzik úgy, hogy menniük kell. Ez vonatkozik a politikusokra is.

Még az is lehet megoldás, ha egyszer valakinél elszakad. Fejbelövi a végrehajtót, vagy a kifosztó bankárját. Esetleg egy rendőrt, aki segédkezik elvenni a házát.

Bízom benne, hogy egyre többen (politikusok, kifosztottak) érzik úgy, hogy hívás nélkül, egyéni haszon elvárása nélkül valóban cselekedniük kell. Nekik magunknak, és nem várni a messiást,a  vezért, vagy aki megoldja helyettük. Még akkor is, ha ez áldozattal járhat.

Én a nagy tereken való majális jellegű szócsépléseket nem tartom cselekvésnek. Cselekvés ma már csupán az lehet, ami nem tetszik a hatalomnak.

Hogy nem tetszik nekik, azt onnan tudjuk, hogy eljárásokat indít azokkal szemben, akik annak ellenére megteszik, hogy tiltják.

És akkor az írás végén, mait az elején ígértem:

loading…


Nem emlékszem, hogy aktív képviselő Varju Lászlón kívül eljött volna a Sárgapólósokkal egy valódi akcióra. Ráadásul tette ezt úgy, hogy nem akart belőle politikai hasznot húzni, nem nyilatkozott a sajtónak tűzvonalon kívül. Ott volt, részt vett, figyelt.

Olyan már történt, hogy akcióban részt vett velünk korábbi képviselő. Gaudi-Nagy Tamás kísért minket el az Országházhoz egy izgalmas akcióban.

Olyan is volt már, hogy politikusok, aktív képviselők azt mondták, hogy ne csináljunk semmit, mert majd Ők odaláncolják magukat a bankokhoz. Lassan négy éve várhatnánk ezt. Ha várnánk, de a Sárgapólósok azóta legalább száz banki akciót csináltak, amik közül több esetben a bank bezárása volt az eredmény. A képviselők nem jöttek.

Olyan is volt már, hogy országgyűlési képviselővel (többel is) találkoztunk egy bankos akció során. Az ügyét nem tudta elintézni, de közülük egyiküket sem hallottuk felszólalni a nagy házban, hogy kellene valamit tenni, mert az emberek kezükbe vették a sorsukat.

Szóval, ha jól kutakodok az emlékeimben eddig csak egy aktív parlamenti képviselő volt ott velünk valódi SeVizás akción.

Biztos nem nagy ügy, ezért nem hallottam eddig senkit felszólalni a nagy házban, az miatt, hogy az első számú uzsorás parancsára rendőrök, ügyészek, bírók alapjogokat korlátoznak, börtönöznek. Csak azért, mert aki Lázár szerint is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival, annak nem tetszik, ha Lázáron kívül más is elmondja a véleményét erről.

– Vagy ez a Lázár – picsányi csörte, csak a cirkusz része volt az előző választás előtt? És most, hogy a kifosztottak valóban felemlegetik, akkor már fáj?

Hát így került Varju László a Sárgapólósok közé annak ellenére, hogy már egy jó ideje Gyurcsány Ferenc háza előtt is megjelenünk a Patkány GO játék keretében.

HAjrá! PL Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802

loading…



Szólj hozzá

Hozzászólás