2020 – Ismét feljelentették a bankárokat!

2020 - Ismét feljelentették a bankárokat!

2020 – Ismét feljelentették a bankárokat!


Tisztelt Dr. Darák Péter Elnök Úr!

A részemre, 2018. augusztus 31.-én kelt, 2018.EL.I.H.833 szám alatti levelében leírtakra hivatkozva, a mellékelt feljelentést tettem meg, a gödöllői Rendőrkapitányság vezetőjéhez címezve.A feljelentésem tárgya, az Ön levelében is leírt, „együttműködési kötelezettség” rendkívül hiányos teljesítése a pénzügyi intézmények részéről, a devizában nyilvántartott jelzáloghitelt felvenni szándékozó állampolgárok részére.

Megítélésem szerint a hiányos, és céltudatosan megtévesztő tájékoztatások, és a devizás hitelek felvételéhez szükséges hitelképességi vizsgálatok „pozitív” eredményeit az érintett bankok, csalás felhasználásával végezték el.

A levelében leírtakat elfogadva, „minden egyes ügyben egyedileg vizsgálandó, és e vizsgálattól függően állapítható meg, hogy az árfolyamkockázat korlátlan viselésére vonatkozó kötelezettség olyan mértékig nem világos vagy nem érthető volt-e a fogyasztó számára, ami megalapozza az ezt a kötelezettséget megalapozó feltétel tisztességtelenségének megállapításait.” Ennek megállapítására minden devizás sorstársamnak javaslom az egyedivizsgálatának a megindítását, és nem csak a Bíróságokon.

Egyúttal szeretnék hivatkozni Dr. Wellmann György Kúria Polgári Kollégiumvezető 2020. január 13.-án, Lazányi János részére leírt értékelésére, amely alapján a devizában nyilvántartott jelzáloghitel szerződések érvénytelenek!

„…a magyar társadalomban a második világháborút követően azonban a lakossági deviza alapú hitelezés egészen a 2000-es évekig ismeretlen jelenség volt. A 2/2014. PJE határozat ezért abból indult ki, hogy a magyar fogyasztók tehát sem a  deviza alapú eladósódás általános, sem a svájci frank alapú eladósodás speciális kockázataival nem voltak tisztában.” …és ennek a bankok, a partnereikkel együtt maximálisan tudatában voltak, és ezt a helyzetet használták fel….!

2020. február 27. Tisztelettel:  Köves István

Lajmer György rendőr alezredes Gödöllői Rendőrkapitányság vezető

2100 Gödöllő, Petőfi S.u. 6-10. Telefon: 28/524-600 E-mail: godollork@pest.police.hu

Tisztelt Rendőrkapitányság Vezető Úr!

Hazánk Nemzeti Tragédiáját okozó devizában nyilvántartott jelzáloghitelezés Btk. 373. § Csalás felhasználásával történt létrehozása, és annak következményei miatt ezúton teszek büntetőjogi feljelentést „ismeretlen” személyek ellen.

Kérem, hogy egy célirányos vizsgálat elrendelését tegye meg, az alábbi levelem, és a mellékelt dokumentumok egy részének a felhasználásával.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Feljelentésem tárgya: A kereskedelmi bankokban és partnereiknél jelzáloghitel felvételére jelentkező állampolgárok célirányos CSALÁS felhasználásával történt megtévesztése, devizában nyilvántartott jelzáloghitelek felvétele érdekébe.

„Btk. 373. § Csalás
Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.” 2020. február 27. 
Tisztelettel: Köves István.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM