2020 – Ismét feljelentették a bankárokat!

2020 - Ismét feljelentették a bankárokat!

2020 – Ismét feljelentették a bankárokat!


Tisztelt Dr. Darák Péter Elnök Úr!

A részemre, 2018. augusztus 31.-én kelt, 2018.EL.I.H.833 szám alatti levelében leírtakra hivatkozva, a mellékelt feljelentést tettem meg, a gödöllői Rendőrkapitányság vezetőjéhez címezve.A feljelentésem tárgya, az Ön levelében is leírt, „együttműködési kötelezettség” rendkívül hiányos teljesítése a pénzügyi intézmények részéről, a devizában nyilvántartott jelzáloghitelt felvenni szándékozó állampolgárok részére.

Megítélésem szerint a hiányos, és céltudatosan megtévesztő tájékoztatások, és a devizás hitelek felvételéhez szükséges hitelképességi vizsgálatok „pozitív” eredményeit az érintett bankok, csalás felhasználásával végezték el.

loading...

A levelében leírtakat elfogadva, „minden egyes ügyben egyedileg vizsgálandó, és e vizsgálattól függően állapítható meg, hogy az árfolyamkockázat korlátlan viselésére vonatkozó kötelezettség olyan mértékig nem világos vagy nem érthető volt-e a fogyasztó számára, ami megalapozza az ezt a kötelezettséget megalapozó feltétel tisztességtelenségének megállapításait.” Ennek megállapítására minden devizás sorstársamnak javaslom az egyedivizsgálatának a megindítását, és nem csak a Bíróságokon.

Egyúttal szeretnék hivatkozni Dr. Wellmann György Kúria Polgári Kollégiumvezető 2020. január 13.-án, Lazányi János részére leírt értékelésére, amely alapján a devizában nyilvántartott jelzáloghitel szerződések érvénytelenek!

„…a magyar társadalomban a második világháborút követően azonban a lakossági deviza alapú hitelezés egészen a 2000-es évekig ismeretlen jelenség volt. A 2/2014. PJE határozat ezért abból indult ki, hogy a magyar fogyasztók tehát sem a  deviza alapú eladósódás általános, sem a svájci frank alapú eladósodás speciális kockázataival nem voltak tisztában.” …és ennek a bankok, a partnereikkel együtt maximálisan tudatában voltak, és ezt a helyzetet használták fel….!

2020. február 27. Tisztelettel:  Köves István

Lajmer György rendőr alezredes Gödöllői Rendőrkapitányság vezető

loading...

2100 Gödöllő, Petőfi S.u. 6-10. Telefon: 28/524-600 E-mail: godollork@pest.police.hu

Tisztelt Rendőrkapitányság Vezető Úr!

Hazánk Nemzeti Tragédiáját okozó devizában nyilvántartott jelzáloghitelezés Btk. 373. § Csalás felhasználásával történt létrehozása, és annak következményei miatt ezúton teszek büntetőjogi feljelentést „ismeretlen” személyek ellen.

Kérem, hogy egy célirányos vizsgálat elrendelését tegye meg, az alábbi levelem, és a mellékelt dokumentumok egy részének a felhasználásával.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Feljelentésem tárgya: A kereskedelmi bankokban és partnereiknél jelzáloghitel felvételére jelentkező állampolgárok célirányos CSALÁS felhasználásával történt megtévesztése, devizában nyilvántartott jelzáloghitelek felvétele érdekébe.

„Btk. 373. § Csalás
Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.” 2020. február 27. 
Tisztelettel: Köves István.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A magyar bíróságok a bankokat és a hatalmon lévő politikát szolgálják
A magyar bíróságok a bankokat és a hatalmon lévő politikát szolgálják

A magyar bíróságok a bankokat és a hatalmon lévő politikát szolgálják Kardos Ernő - A hazai hitelkárosultakat sokkolta a hír,...

Az elévülésről - Végső Esély Párt
Az elévülésről – Végső Esély Párt

Az elévülésről - Végső Esély Párt Az alábbi elévüléssel kapcsolatos írás a Végső Esély Párt hivatalos közösségi oldalán jelent meg....

Close