Nagy lehetőség áll az adósok előtt

devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, dr. Szabó V. László ügyvéd, Nagy lehetőség áll az adósok előtt

Nagy lehetőség áll az adósok előtt

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Nagy lehetőség áll az adósok előtt hiszen 2021-ben a bírói gyakorlat elhárított minden akadályt az elől, hogy a becsapott adósoktól elvett pénzt vissza lehessen szerezni.

Ha az adós a felvett hitelt duplán vagy háromszorosan visszafizette akár végtörlesztéssel vagy akár úgy hogy elárverezték az ingatlanát visszaszerezheti a semmis szerződés alapján elvesztett pénzét.
Ezt  2021-től elévülés nélkül megteheti csak azt kell bizonyítania, hogy a szerződés semmis volt.

Ezt elérheti többféleképpen is.

Ha arra hivatkozik, hogy a tisztességtelenül felszámított árfolyamrés visszafizetésével a bank még nem fizetett vissza minden olyan  összeget amely egy semmis szerződés alapján nem illette volna meg akkor nem kell az árfolyamkockázatra hivatkoznia és nem is kell ezzel kapcsolatban tanúként nyilatkoznia, sőt a banki alkalmazottakat sem kell a bíróságnak meghallgatni.

Egyszerűen csak ki kell számoltatni azt, hogy a  bank még tartozik. 

De ugyanúgy el lehet érni a semmisség megállapítását és a visszafizettetést az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatással is.Azoknak az adósoknak érdemes lépni  akik jóval túlfizették a felvett hitelt vagy akiknek elvitte a bank a házát és az irreálisan magas, jogtalan követelését elégítette ki a vételárból.

Ebben az esetben a kártérítés is szóba jön mivel a végrehajtó  nem a piaci áron értékesít csak az érdekli, hogy a követelés megtérüljön.

Ez a végrehajtó mutyija is mert ha mélyen áron alul értékesít akkor számíthat az árverési vevő „hálájára” is.
Tehát annak aki a felvett hitelt már a futamidő elején visszafizette nem érdemes visszakövetelni a pénzt mert a ráfordított idő energia nem hozza meg a kívánt eredményt.

Akik viszont a végrehajtástól való félelmükben áron alul eladták a lakásukat és végtörlesztettek vagy még fizetnek de már most horribilis túlfizetésben vannak azok ne fizessenek tovább és inkább szerezzék vissza amit eddig feleslegesen kifizettek.

Természetesen azoknak is érdemes a semmisségi pert elindítani akik már régóta nem fizetnek és a végrehajtás fenyegeti őket vagy már folyamatban is van. Nekik az életükről van szó.

Az illetéket el lehet kerülni.
A bírósági ítélet a biztos, a választási ígéret bizonytalan mert csak a szavazatok megszerzéséről szól.
Mindenki vegye a kezébe a saját sorsát ne felelőtlen ígérgetésekre számítson és főleg ne azokra a „segítő közbenjárókra” akik azzal hirdetik magukat, hogy kamatmentes részletet járnak ki  a követeléskezelőnél.
Minek a kamatmentes részletét? A semmis szerződésből eredő nem létező követelésre érnek el kedvező részletfizetést?

Ezek nem mások mint a követeléskezelők fizetett felhajtói, az adósokat becsapva beterelik őket a hiénák karmaiba.
Lépni kell ha pénzt akar vissza az adós, önként nem fogja a bank felkínálni. Dr. Szabó V. László ügyvéd Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM