“DEVIZAPER”-KÖZÉRDEKŰ KERESET:OTP VESZÍTETT, NYERT A PITEE

"DEVIZAPER"-KÖZÉRDEKŰ KERESET:OTP VESZÍTETT, NYERT A PITEE.

Megvan a közérdekű pert ítélete.
OTP Bank vesztett, nyert a PITEE.
Az ÁSZF tisztességtelen lett…..


Az OTP Bank elvesztette a közérdekű pert I. fokon az Üzletszabályzat II.5.2 pontjában foglaltak miatt. Az ítélet még nem jogerős.

loading...

A vitatott rész a következő:
"A Hitelezők jogosultak – kamatperiódusonként állandó (fix) kamat esetén kamatperiódusonként – a hitel ügyleti kamatát, egyéb költségét és erre vonatkozó szerződési feltételt egyoldalúan módosítani, ha a bankközi hitelkamatok, a fogyasztói árindex, a jegybanki alapkamat, az állampapírok hozama, a lakossági hitelek kockázati tényezőinek alakulása és a Hitelezők forrás-, valamint hitelszámla-vezetési költsége változik.

A Hitelezők a változást – annak hatályossá válását megelőző legalább 15 nappal – az OTP Bank Rt. ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségeiben kifüggesztett, az OTP Lakáshitelek kamat, díj-, jutalék- és költségtételeiről szóló Hirdetményében teszik közzé."

Széchenyi Hitelszövetség


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELES" SZERZŐDÉSES MULASZTÁSOK-EURÓPAI UNIÓ.
“DEVIZAHITELES” SZERZŐDÉSES MULASZTÁSOK-EURÓPAI UNIÓ

Az EU szerint a hazai devizahitelek területén alkalmazott szerződések olyan mulasztásokkal jellemezhető, ami félrevezetőnek minősülhet! 2010-ben érkezett az Európai Unió...

AZ EU DÖNTÉSEIT A BANKÁROK HOZZÁK-MORVAI KRISZTINA.
AZ EU DÖNTÉSEIT A BANKÁROK HOZZÁK-MORVAI KRISZTINA

Az EU döntéseit bankárok, nem politikusok hozzák Morvai Krisztina egy friss tudományos igényű kutatási jelentést idézett a 2014. áprilisi strasbourgi...

Close