A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN.

A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN.

A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN.

[good_old_share]


loading...

Egy kis szívességet kért a FIDESZ-KDNP a devizakárosultak érdekei mellett kiálló Bankcsapdától, a Radikális Bankellenes Csoporttól, és a Sárgapólósoktól, cserébe tárgyalásokat ígért.

 

Azt ígérték, hogy a szívességért cserébe, hajlandók átgondolni a kormány SeVizás álláspontját.Így kezdődött el az ügy, amelyről a Magyar Nemzet számolt be. Alább olvashatod az írást, és IDE KATTINTVA elolvashatod Póka László beszámolóját is, aki részt vett a megbeszéléseken.

 

Úgy tűnik, a kormánynak egyre kellemetlenebb, hogy mind erőteljesebben hallatják a hangjukat a devizahitel-károsultak, miután a kabinet az ígéretek ellenére képtelen volt megoldani százezrek problémáit. Kérdés persze, van-e hajlandóság és kellő erő a kabinetben ahhoz, hogy fellépjen a banklobbival szemben.

A jelek szerint nincs, inkább azon van, hogy elhallgattassa a leghangosabb szervezeteket.

Tavaly december elején ugyanis egy nagyon jól ismert közéleti szereplőn keresztül tárgyalásokat kezdeményeztek több devizahiteles érdekvédelmi szervezettel és be nem jegyzett mozgalommal. A közvetítő Trócsányi László igazságügyi miniszternek és Gulyás Gergelynek, a Fidesz frakcióvezetőjének üzenetét hozta, miszerint még karácsony előtt leülnének velük tárgyalni.

loading...

A hozzánk eljutott információk szerint azonban a kormánypártok által december elején megkeresett szervezetek úgy érzik, a kormány csak húzza az időt a választás előtt. Ezt a vélekedést erősíti a közvetítőn keresztül küldött egyik üzenet. Ebben az áll, hogy hagyják békén a jelenlegi kormányt, és ne náluk, hanem a devizahitelezést fölfuttató balliberális kabinet képviselőinél tiltakozzanak, illetve a bankároknál. Ezzel nyitott ajtókat döngetnek, mert mind a balos vezetők, mind a bankvezérek háza előtt rendszeresen tüntetnek a devizahiteles-szervezetek.

Az üzenetváltások során a kormány részéről feltették azt a kérdést is, hogy melyek lennének a devizahiteles érdekvédelmi szervezetek követelései. Ők egyrészt a végrehajtások leállítását, másrészt a devizahiteles tartozások újraszámolását kérték. Tárgyalásra azonban már nem került sor, mert az időpontot a kormány képviselői többször is módosították, a legutóbbi ígéretek szerint január közepén kerülhetne sor az államtitkári szintű megbeszélésekre.A bajban lévőknek azonban időközben elfogyott a türelmük. Az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy az egzisztenciájukért küzdő devizahitelesektől is adományt gyűjtene a Fidesz abban a személyre szóló levélben, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök a Soros György elleni harchoz kért anyagi támogatást. Erre válaszul fogalmaztak meg egy levelet, amelyben a devizahitelek 2001. évi engedélyezését követően hatalmon lévő kormányok, illetve egyéb állami szervezetek felelősségét feszegetik.

Akadt, aki még a számára küldött Erzsébet-utalványt is visszaküldte.

Az Orbán Viktor, Trócsányi László, Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök, több fideszes politikus, a Magyar Bankszövetség korábbi és jelenlegi vezetői, valamint az egyes bankvezérek címére postázott levélben amelynek aláírói „a még Magyarországon élő, de kifosztás, hajléktalanná válás előtt álló devizahiteles áldozatok” – a Kúria, a magyar állam, a Magyar Nemzeti Bank, a bíróságok, valamint az igazságszolgáltatás összefonódásában látják a szerzők a devizahitelesek megmentésének legnagyobb akadályát.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Mint hozzáteszik, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött 2008-as hitelmegállapodás, illetve az azonnali segély utalásának egyik feltétele a devizahitelek kivezetése volt. A kormány azonban a pénzt nem erre fordította, hanem befektette.

 

„Önök nem talpra állították az országot, hanem nyomorba döntötték a lakosság legnagyobb részét – fogalmaznak. – A jelenlegi Magyar Állam (kormány) alatt soha nem látott kilakoltatások voltak, vannak. Még a gázspray használatától sem riadt vissza a karhatalom, csak azért, hogy a családot az utcára tegye.Mi nem adományt kérünk, hanem követelünk! Igazságtételt követelünk!” – többek között ez áll a felhívásban, miközben arra is kitérnek, hogy 900 ezer végrehajtás van folyamatban. A levél végén a szerzők emlékeztetnek, az állam, a Magyar Nemzeti Bank ezermilliárdokat nyert a gyenge forinton, amiből bőven telne a bajbajutottak megmentésére. „Önöket támogatni? Elképesztő arcátlanság önök részéről ez a felhívás” – zárul a levél. – Magyar Nemzet/Hajdú Péter.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AMIKOR AZ ÁTVERT KÁROSULT SZAVAZÓK SZÁMON KÉRIK A HATALOM KÉPVISELŐJÉT!
AMIKOR AZ ÁTVERT KÁROSULT SZAVAZÓK SZÁMON KÉRIK A HATALOM KÉPVISELŐJÉT!

AMIKOR AZ ÁTVERT KÁROSULT SZAVAZÓK SZÁMON KÉRIK A HATALOM KÉPVISELŐJÉT! [good_old_share] Videó alább! Keresd meg, és kérd számon te is...

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?
KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL? [good_old_share] Ha nincs rá pénzünk...-költségmentesség– Hogyan mentesüljünk a végrehajtási kifogás illetéke alól?   Az...

Close