A DEVIZAKORBÁCS ELŐTT HAJOLJATOK MEG – AVAGY FOGYASZTÓVÉDELEM MAGYAR MÓDRA

A DEVIZAKORBÁCS ELŐTT HAJOLJATOK MEG - AVAGY FOGYASZTÓVÉDELEM MAGYAR MÓDRA.

A DEVIZAKORBÁCS ELŐTT HAJOLJATOK MEG – AVAGY FOGYASZTÓVÉDELEM MAGYAR MÓDRA

 

Ti küldtétek…

[cn-social-icon]

Ritka mocsok és arcátlanság az MNB munkatárs nyilatkozata, amit a rádióműsorban végig lehet szenvedni.

Arról beszél, hogy az ügyfél kalkuláljon jól. Tanárosan mondja, mikor kinek milyen üzleti döntéseket kell mérlegelni, meghozni.

A tisztességtelen bankok karmaiban vergődve?

Egy érdekesség elhangzik, miszerint a pénzügyi fogyasztói érdekvédelem feladata a fogyasztók nevelése-oktatása!?

Az ötvenes évek hangulata, félre beszélése.

Ez nem perelhető, hogy egy állami intézménynek alapvetően hazug, megtévesztő már a neve is?! Már a neve is hazugság, megtévesztés?!

Erről levelezni kellene, hogy egyértelmű legyen, hogy NINCSEN A BANKI TISZTESSÉGTELENSÉGGEL SZEMBEN ÉRDEKVÉDELEM!

Varga István tanácsai emberségesek. De mit nézegessünk a hitelünkben, ha semminek nincsen következménye?

Varga István (ha jól értem):

•             csalás tényállása bekövetkezett a deviza váltás és adásvétel valótlansága miatt

•             az elszámolásban a deviza adás-vétel helyett deviza alapú átszámítást tettek bele (a deviza számítással kb 70% átlaggal megemelték a kölcsön  tőkerészt) – de ez a fogyasztó terhére nem lehet betenni. Azaz a bírók az unió jogát kötelesek alkalmazni a magyarországi törvényekkel szemben (!), tehát mindenki maradjon eredeti szerződésénél

•             bárki, aki a bíróságra adja a szerződését, a bíróság köteles nála észrevenni a jogszabállyal szemben is az uniós elveket

•             a banki hitelbírálatnak a szerződés mellett kellene lennie (de ezt üzleti titoknak nevezték a legtöbb helyen) – van egy ilyen szempont a bíróságok számára újabban?

(A teljes hanganyag ide kattintva érhető el)

Szégyennek nevezi a magyar bíróságoknál Varga István, hogy nem vették észre a tisztességtelenséget korábban (a jogtalanságot a bíróságok nem észrevételezték keresettől függetlenül is, azaz nem voltak sem a jog sem az igazság őrzői).

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Varga Istvánt nagyon tisztelem. Amint minden tiszteletem volt a siófoki ügyvédé is. De ezt a fenntartás nélküli uniós ügynökösködést szomorúan hallgattam a rádióból. Itt a magyarságot kergetik az unió birodalmiságába, az alapvető alkotmányossági elvek ellenére, az alkotmányos legitimitást elutasítva (hol egy ügyvéd küld lélekben hozzájuk „esdekelni”, hol egy pénzügyi szakember). Az unió fog minket a magyar kormány részvétlensége ellen megvédeni? A magyar államiság látszatát durván-nyersen söprik félre, még igény szinten sem emlegetik, még meg sem említik ezt a szempontot. Nem tesznek sehol egy utalást sem, hogy a magyar államnak meg kellett volna védenie (illetve MEG KELLENE VÉDENIE) polgárait a banki álcába bújt markecolással szemben a jövőben. Ezt a dilemmát nem taglalják, ebben a dilemmában nem igazítanak el. Nagy kár. Mert nekem fontos dolog a birodalmi mákonnyal szemben az alkotmányos illúzió. Kossuthék még a trónfosztással tiltakozni tudtak az olmützi oktrojált birodalmi alkotmány-látszat ellen. Itt a devizahitelesek sarokba szorítása felér 10 Világossal. Le a fegyvert! Le az álmokkal! Le az identitáshoz való ragaszkodással! Tessék beállni a végeláthatatlan sorba! Tessék a 2006-os botrányt nem emlegetni, hanem elfogadni, amikor 56 évfordulóján egy paprikajancsi könnygázzal borította be a pesti utcákat. Ennyit a tartásról. Fogyasztók lehettek az unióban, de ahhoz fordítsatok hátat minden nemzeti, társadalmi autonómia nosztalgiának is. FOGYASZTÓK LEGYETEK már végre! Nem értitek? CSAK fogyasztók? A devizakorbács előtt hajoljatok meg? …………… A hivatalos fogyasztóvédelem nem fogyasztóvédelem, hanem fogyasztó fegyelmezés. Legfeljebb, tehát ellened van kedves fogyasztó mint a sztalini szakszervezet.

Százezer tüntető az utcán? Mi az? Az is mennyiség? És ha este hazamegy? Ellenben ha félmillió ember az uniós fogyasztóvédelem után nyújtózik védelemért? Az ötszázezer, ötször annyi, ha nem több a családokkal és a kölcsönben foglalt tartós, fenyegető anyagi érdekeltséggel együtt (vagy alábecsülöm és a milliós létszám nem fog átlátni a szitán és fordulnak az uniós megmentéshez?). És közben fogyasztóvédelem semmi. Nincsen. Mert amit az MNB csinál az ugyanúgy nem fogyasztóvédelem, mint amint a bank sem kölcsönzött, hanem kölcsön álcába bújva markecolt.

A rendszerváltók rég feladták volna? Teljes a káosz, mentsük a mi menthető. Most éppen nem egy kofferral a kézben kell otthagyni mindent, hanem egy csinált és szörnyen felesleges zsarolással kell minél több embernek elvenni álmait, otthonosság igényét, önállóságát, törvényben és államban és tisztességben áhított maradék bizalmát…… Nagy póker ez a devizahitel, nagyban megy a játék. Kár hogy a családok, egyének kölcsönei nem arra valók, hogy kicsiben szervezhessék az életüket. Mintha a francia tulajdonosokhoz kellene esdekelnünk, hogy vegyék vissza a vízműveket, mert most méreg folyik a csapból. Mert tiszta vízre nincsen esélyed, mert ahhoz egy állam is kellene. Kavargó karneváli forgatag. Ki akar neked uniót bármi áron és ki akar téged megmenteni bármi áron? Ki akarja a te megmentésedre hivatkozva gyereked elől még a levegőt is elszipókázni és ………. És ki turbózza túl az egészet? Miért, nem reális veszély, hogy a balkáni betaszigáltak mellett találjuk magunkat előbb-utóbb valahol Burgenlandon túl, túl az óperenciás tengeren is, túl bármin, ami kívül van e hazán? Mert már a spájzban vannak. Ha kölcsönt veszel fel, akkor azzal szembesülsz, mint Pinocchió a játékvárosban: szamárfüled nő és patád és a hangod is leegyszerűsödik. Ne akarj te itten rendet tenni, követelni, hanem ragadd meg az uniós fogyasztói státuszt, ülj bele és mondogassad a varázsigét: az uniós jog automatikusan fölötte áll a magyar jognak, mint azt az oltmützi alkotmányban már Ferenc József is megüzente 1849-ben. Hahó! Mikor? Ez túl sok!

Legyünk reálisak. A pénzhez nem értünk, a pénzhasználati alanyi jogot a szánkon ki nem ejtenénk, hogy a bankok meghatározó tulajdonosainak rég a devizahiteleseknek kellene lenniük – ha igaz hogy a bankok az elcsalt pénzt és a járó kártérítést fizetni nem tudják.

De ez mind túl sok. Legyünk szerények: majd az unió, amelyik szembe röhögött minket 2006-ban, most majd mint birodalmi fogyasztóit a keblére fog ölelni és letörli arcukról a verítéket oltalmazó mozdulatokkal. Legyen úgy – de nem hiszem, hogy keszkenőjét megtalálja a veríték törölgetéshez.

Tehát csak megszólaltam, dörmögtem egyet, követem Varga István tanácsait, nem szerződök át – és mélyen elszomorít, hogy az én aggodalmaim benne fel sem merülnek, azokat említésre méltónak sem találja. De hát ilyen a világ. Írok az MNB-nek és nem tudom magam türtőztetni az MNB munkatárs nyilatkozatát hallva. Drukkolok, hogy Varga István mondja el véleményét, mutasson rá a szerinte legfontosabb taktikai és elvi dolgokra és elkeseredetten bocsátkozom annak fejtegetésébe, hogy egy alkotmányos társadalomban nem az uniótól várnák a megváltást.

FÁ  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM