“DEVIZAHITELEZÉS” – TÚL SOK A FELELŐS?

"DEVIZAHITELEZÉS" - TÚL SOK A FELELŐS?

"DEVIZAHITELEZÉS" – TÚL SOK A FELELŐS?

[good_old_share]


loading...

NCK megjegyzés a cikk előtt: Mindenki másra mutogat, miközben nem hajlandóak kimondani, hogy a „devizahitelezés” beindulásától napjainkig az összes kormány, a teljes ellenzék, és a pénzügyi felügyeletet ellátó vezetők a bankokkal együtt felelősek a kialakult helyzetért.Túl sokan vannak? Bukás esetén túl sok felelős lenne? Hát igen! Többek között ezért sincs még megoldva ez a helyzet! Az ál-"ellenzék" pedig szégyelje magát! Szerkesztőségünk jelen pillanatban egyetlen parlamenti pártot sem tud támogatni! Az eddigi tetteik alapján ne is számítsanak a szavazatunkra, és arra sem, hogy a cirkusz-kampányaikat támogatni fogjuk!

 

Most a Magyar Szolidaritás Mozgalom adott ki egy közleményt, melyet alább idézünk.

Matolcsy felelni fog a devizahitelesek nyomorúságáért.

A Fidesz a forint árfolyamának bedöntésével kezdte kormányzását. Bajnai 262 forintos euró-árfolyammal adta át a kormányzást; Varga, Szíjjártó és Kósa nyilatkozatai azonban napokon belül 290 forint fölé lökték. A forint innen még magához tért, ám Matolcsy a jegybank élén fokozatosan 310 forint/euró árfolyamig gyengítette, ahol 2014 óta szilárdan áll.

Hivatalos indoklás szerint ez az oka a jó exporteredményeknek, ez azonban nem igaz: a magyar exportot eleve euróban üzletelő külföldi tulajdonú cégek termelik, őket a forint árfolyama nem érinti. Rossz viszont a magyar kis-és középvállalatoknak, mert megdrágítja számukra az importot; mindenekelőtt pedig rossz volt a devizahiteleseknek, akiknek tízezrével dőltek be a hiteleik, és akiknek a forintosítást is ezen az árfolyamon kellett elszenvedniük.

loading...A gyenge forint egyedül a Matolcsy vezette jegybanknak jó, amely ebből évi többszáz milliárdos nyereségre tesz szert, amit aztán ingatlanokba fektet. Kisemberek tízezreinek kellett elveszítenie kétszobás lakását ahhoz, hogy az MNB luxuspalotákat vásárolhasson.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás a kormányváltás után újra normális szintre hozza a forint árfolyamát. A károsultak szervezeteivel egyeztetve kezelni fogja a helyzetet Matolcsynak pedig mennie kell, és nem bújhat el a felelősség, ha kell, a büntetőjogi felelősség elől sem.

Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

A parlamenti választáson támogatnád azt a pártot, amelyik vállalja, hogy a devizaügy megoldását az általunk delegált civil szakértőkre, mint miniszteri biztosokra bízza kormányra jutása esetén?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SEGÍTSÜNK A SÁRGAPÓLÓSOKNAK!
SEGÍTSÜNK A SÁRGAPÓLÓSOKNAK!

SEGÍTSÜNK A SÁRGAPÓLÓSOKNAK! [good_old_share] A sárgapólósok azok, akik hosszú évek óta a „deviza”-károsultakért fizikailag is kiállnak, és helyettünk is harcolnak....

ORBÁN: GYURCSÁNYÉK TASZÍTOTTÁK NYOMORBA A DEVIZÁSOKAT, MI PEDIG SEGÍTETTÜNK!
ORBÁN: GYURCSÁNYÉK TASZÍTOTTÁK NYOMORBA A DEVIZÁSOKAT, MI PEDIG SEGÍTETTÜNK!

ORBÁN: GYURCSÁNYÉK TASZÍTOTTÁK NYOMORBA A DEVIZÁSOKAT, MI PEDIG SEGÍTETTÜNK! [good_old_share] A FIDESZ-KDNP csak jót tett a „deviza”-károsultakkal, még Gyurcsány és...

Close