“DEVIZA”-“HITELESEKRE” VADÁSZNAK A TRÜKKÖS JOGVÉDŐK

"DEVIZA"-"HITELESEKRE" VADÁSZNAK A TRÜKKÖS JOGVÉDŐK

Egyre több áljogvédő szervezet jelentkezik a közösségi oldalakon. A fantomtársulások mögött azonban gyakran csak egy kókler áll, aki ahelyett, hogy valós jogi segítséget nyújtana a bajba jutott hiteleseknek, csak a könnyű pénzszerzési lehetőséget keresi. Egy-egy keresetlevél megírásáért akár 150 ezer forintot is elkérnek, az ügyfél pedig gyakran semmit nem kap cserébe.

loading...

Egyre több kókler „ügyvéd” szakosodik – az ügyeket megfelelő szakértelemmel kezelők mellett – devizahiteles-perekre. Nyolcvan-százezer forintért kínálnak megoldást a devizahitelesek problémáira, a kecsegtető szavaknak pedig egyre több bajban lévő adós dől be. Amint azt Barabás Gyulától, a Széchenyi Hitelszövetség elnökétől a Magyar Nemzet megtudta, a különböző közösségi oldalakon egymás után jönnek létre a fantom jogvédő szervezetek.

Ezek mögött gyakran nagyon nehezen beazonosítható személyek állnak, sokan egy-két hónappal korábban még teljesen mással foglalkoztak, s csak miután felismerték a devizahiteles-piacban rejlő lehetőséget, csaptak fel „ügyvédnek”. Ezeknek a „szakértőknek” gyakran semmilyen jogi végzettségük sincs.

Barabás Gyula szerint gyakran előfordul, hogy az adós a pénzéért cserébe semmit nem kap, a keresetlevél elkészítéséért kifizetett összeggel eltűnik az „ügyvéd”. Ugyanakkor olyan esetet is ismernek, amikor elkészült a keresetlevél, csak épp összefüggéstelen állításokat tartalmazott, s látni lehetett rajta, hogy nem szakértő készítette. Egy-egy ilyen sablonként használt dokumentumért gyakran 100–150 ezer forintot is elkérnek.

– Találkoztunk már olyan esettel is, amikor a csaló még arra sem vette a fáradságot, hogy egy legálisnak látszó szervezetet hozzon létre, hanem az ügyfeleitől beszedett pénzt adomány címszóval a saját bankszámlájára utaltatta – közölte Barabás Gyula. A naiv ügyfelek gyakran bedőlnek a jól csengő ígéreteknek. Barabás Gyula szerint ennek oka főként az, hogy a bankok és az ügyfelek közt semmilyen kommunikáció nincs, az adósok pedig nem tudják, hogy hova forduljanak segítségért.

loading...

Barabás Gyula szerint ahhoz, hogy egy bajba jutott adós ne tetézze szerencsétlenségét még egy csaló jogvédő által okozott kárral is, minden esetben jelentős körültekintésre van szükség. – A bejegyzett civil szervezeteket gyakran ellenőrzik, a bíróságoknál vezetett nyilvántartást pedig bárki megnézheti. Ugyanígy az ügyvédek esetében is könnyen ellenőrizhető, hogy tagjai-e a szakmai kamarának – hívta fel a figyelmet a szakember.

Fontos, hogy annak, akit megbízunk, feltüntetett adószáma, bejegyzett székhelye legyen. Barabás szerint az adósok gyakran vadidegeneknek is elküldik a szerződésüket nemcsak a saját, hanem a banki dolgozók személyes adataival együtt, ezzel pedig jelentős visszaélésre adnak lehetőséget.

Forrás: Magyar Nemzet

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BANKI KÁRTALANÍTÁS: AKÁR TÖBB TÍZEZER FORINT IS VISSZAJÁRHAT
BANKI KÁRTALANÍTÁS: AKÁR TÖBB TÍZEZER FORINT IS VISSZAJÁRHAT

Kérés nélkül, akár több tízezer forintot is visszakaphatnak azok a banki ügyfelek, akiket az elmúlt két évben megkárosítottak. A Magyar...

A KÖZÖSSÉGI FÓRUMOK ÉS WEBOLDALAK A CÉLTÁBLÁI A FIZETETT TROLLOKNAK
A KÖZÖSSÉGI FÓRUMOK ÉS WEBOLDALAK A CÉLTÁBLÁI A FIZETETT TROLLOKNAK

Néhány éve tudjuk, hogy a mindenkori kormány trollokat fizet, akik megpróbálnak módszereikkel zavart kelteni az internet segítségével. Ennek bizonyítása azonban...

Close