“DEVIZAHITELES” PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

"DEVIZAHITELES" PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

"DEVIZAHITELES" PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

[good_old_share]

Dr. Marczingós László – Megvan a Karácsonyom szakmailag!

 

A Fővárosi Törvényszék néhány bírája ott tett keresztbe a devizás kereseteknek, ahol csak tudott! Morbid, barbár indokok, vagy meg azok sem!

loading...Egy 400-as ügyben (400 millió feletti perérték) soron kívül kellett eljárnia az ítélőtáblának, és igazat adván fellebbezésemnek, kötelezték a Törvényszéket az idézés kibocsátására. Nem jött be a CIB akarata!

Megéri szenvedni, dolgozni összeszorított fogakkal!

 

A 2018. január 1-től hatályos Polgári Perrendtartás az ügyvédi kamarai tagok jelentős részét alkalmatlanná teszi a polgári peres eljárásokra, ugyanis a mellébeszélés lehetőségét és a blanketta keresetek benyújtását gyakorlatilag ellehetetleníti. Olyan mértékű pontos és szabatos ügyvédi munkát vár el a jogszabály, melynek betartása esetén maga a bíróság fog ellehetetlenülni.

Vegyünk egy sarkított példát ehhez, és legyen a könnyebbség kedvéért "devizás" ügy.

A keresetlevélben pontos és részletes tényállításokat kell tenni, melyben felidézi a felperes a teljes történés láncolatot. Minden szónak jelentősége van, hiszen ha valamely állítást elmulaszt az alperes cáfolni, vitatni, és nem illeszt hozzá egy ellentétes tartalmú tényállítást, akkor bizony a bíró a felperesi állításokat további bizonyítás nélkül fogadhatja el valónak. Szinte táblázatot kell készíteni az állításokról, megjelölni bennük, hol van ellenkezőség, hol azonosság, etc.

loading...

A tényállítások mentén igen pontos jogállításokat kell tenni, milyen tényekből milyen jogi következtetéseket von le a felperes, milyen jogot alkalmaz, miért alkalmazza azt. Az alperes erre is pontosan illeszkedve köteles válaszolni.A felperesi oldalon én igen ismerem az összes banki érvelést, így a keresetlevélben már előre ismertetem az alperesi védekezéseket, és azt előre cáfolom, így az alperesek bajban lesznek, mert nem jöhet elő időhúzással, halogatással, hanem azonnal színt kell vallani.

A nagy precizitás azt eredményezheti, hogy bizonyos ügyek hamarabb befejeződnek, mert egy per nem válik parttalanná. Azaz összességében olcsóbb lesz a jogi képviselet. Ámbátor a munka első része olyan azonnal terhet igéz elő, mely annyit jelent, a keresetindítás és az első 2-3 tárgyalás, egybe is olvad a laikus személben. Annyit jelent, a perindításhoz mondjuk nem 10 órai munka kell, hanem 20. Csak mondtam valami számot.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Én örülök az új szabályozásnak, mert ez nekem fekszik. Ott van Don Marcello 10 éves összes tanulmánya, melyet most majd elő kell venni és az évtizedes munkám végre gyümölcsözhet.

De a bíróságokat nem irigylem majd, velem szemben…-Dr. Marczingós László.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÚJÉVI DEVIZAHITELES KÖSZÖNTŐ.
ÚJÉVI DEVIZAHITELES KÖSZÖNTŐ.

ÚJÉVI DEVIZAHITELES KÖSZÖNTŐ. [good_old_share] A Hiteles Harsona és az X televízió köszöntője a devizakárosultaknak. Ne maradj le semmiről! Kattints és...

A DEVIZÁSOK JOGAIT ELVESZIK, VAGY ÖNKÉNT MONDANAK LE RÓLA?
A DEVIZÁSOK JOGAIT ELVESZIK, VAGY ÖNKÉNT MONDANAK LE RÓLA?

A DEVIZÁSOK JOGAIT ELVESZIK, VAGY ÖNKÉNT MONDANAK LE RÓLA? [good_old_share] Devizahiteles tüntetők fociztak Felcsúton, a Puskás Akadémia focipályáján.   A...

Close