“DEVIZAHITELES” PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

"DEVIZAHITELES" PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

"DEVIZAHITELES" PEREK-MEGÉRI SZENVEDNI, DOLGOZNI.

[good_old_share]

Dr. Marczingós László – Megvan a Karácsonyom szakmailag!

 

A Fővárosi Törvényszék néhány bírája ott tett keresztbe a devizás kereseteknek, ahol csak tudott! Morbid, barbár indokok, vagy meg azok sem!Egy 400-as ügyben (400 millió feletti perérték) soron kívül kellett eljárnia az ítélőtáblának, és igazat adván fellebbezésemnek, kötelezték a Törvényszéket az idézés kibocsátására. Nem jött be a CIB akarata!

Megéri szenvedni, dolgozni összeszorított fogakkal!

 

A 2018. január 1-től hatályos Polgári Perrendtartás az ügyvédi kamarai tagok jelentős részét alkalmatlanná teszi a polgári peres eljárásokra, ugyanis a mellébeszélés lehetőségét és a blanketta keresetek benyújtását gyakorlatilag ellehetetleníti. Olyan mértékű pontos és szabatos ügyvédi munkát vár el a jogszabály, melynek betartása esetén maga a bíróság fog ellehetetlenülni.

Vegyünk egy sarkított példát ehhez, és legyen a könnyebbség kedvéért "devizás" ügy.

A keresetlevélben pontos és részletes tényállításokat kell tenni, melyben felidézi a felperes a teljes történés láncolatot. Minden szónak jelentősége van, hiszen ha valamely állítást elmulaszt az alperes cáfolni, vitatni, és nem illeszt hozzá egy ellentétes tartalmú tényállítást, akkor bizony a bíró a felperesi állításokat további bizonyítás nélkül fogadhatja el valónak. Szinte táblázatot kell készíteni az állításokról, megjelölni bennük, hol van ellenkezőség, hol azonosság, etc.

A tényállítások mentén igen pontos jogállításokat kell tenni, milyen tényekből milyen jogi következtetéseket von le a felperes, milyen jogot alkalmaz, miért alkalmazza azt. Az alperes erre is pontosan illeszkedve köteles válaszolni.A felperesi oldalon én igen ismerem az összes banki érvelést, így a keresetlevélben már előre ismertetem az alperesi védekezéseket, és azt előre cáfolom, így az alperesek bajban lesznek, mert nem jöhet elő időhúzással, halogatással, hanem azonnal színt kell vallani.

A nagy precizitás azt eredményezheti, hogy bizonyos ügyek hamarabb befejeződnek, mert egy per nem válik parttalanná. Azaz összességében olcsóbb lesz a jogi képviselet. Ámbátor a munka első része olyan azonnal terhet igéz elő, mely annyit jelent, a keresetindítás és az első 2-3 tárgyalás, egybe is olvad a laikus személben. Annyit jelent, a perindításhoz mondjuk nem 10 órai munka kell, hanem 20. Csak mondtam valami számot.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Én örülök az új szabályozásnak, mert ez nekem fekszik. Ott van Don Marcello 10 éves összes tanulmánya, melyet most majd elő kell venni és az évtizedes munkám végre gyümölcsözhet.

De a bíróságokat nem irigylem majd, velem szemben…-Dr. Marczingós László.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM