Devizahitelek-próbálkozik a bank de ez nem az a pálya ahol lehet

Devizahitelek-próbálkozik a bank de ez nem az a pálya ahol lehet

Devizahitelek-próbálkozik a bank de ez nem az a  pálya ahol lehet

Dr. Szabó V. László ügyvéd-CIB Bank ellen voltunk, előadtam a Kúria JPE határozatot miszerint: kell a törlesztőrészlet, a tőketartozás jelentős emelkedésére felhívás, valamint arra, hogy az adós helyzetét akár súlyosan is érintheti az árfolyamkockázat jelentős emelkedése.

A bírónak még a JPE számát is egyenként kellett diktálni.

A CIB három okiratra hivatkozik ilyenkor mindig.
A szerződésben lévő CHF klauzulában nincs tőketartozás növekedésre felhívás tehát ez kuka.

A külön oldalon szövegezett kockázatfeltáró nyilatkozat nincs ledátumozva, nem tudni mikor készült. Tehát készülhetett a szerződés aláírása után is.

A bank erre azt mondja, hogy a folyósításhoz az adósnak bizonyos iratokat be kellett szerezni és ebben az iratban van benne az,hogy a "korábban aláírt kockázatfeltáró nyilatkozat értélmében…"Csak hogy ez egy nagyon aggályos gyakorlatot vet fel.

Ugyanis ha a kockázatfeltáró nyilatkozat nincs ledátumzva és egy másik sablon iratba pedig  beleillesztik az aláírást elismerő   szöveget ezáltal akár a szerződés után is odaadhatják az adósnak a kockázatfeltárást hiszen már korábban aláíratták vele, hogy azt ő aláírta.
Még érthetőbben:
Ha a bank aláírat egy olyan papírt az adóssal, hogy már korábban aláírta a kockázatfeltárást akkor lehetősége van ezzel visszaélni és csak a szerződés aláírása után elővenni és megmutatni mi van benne.

Mindenesetre ez a kockázatfeltárás sem tartalmazza, hogy a tőketartozás jelentősen emelkedhet.
Erre a banki ügyvéd előjön azzal, hogy benne van hogy a hitel drágulhat. De ez nem egyenlő azzal amit a JPE megkövetel, hogy a tőketartozás jelentős veszélyére felhívják a figyelmet.

A harmadik irat az Ügyféltájékoztató. Ebben sincs szó a töketartozás jelentős emelkedéséről , sőt az van benne, hogy csatlakozunk az euro zónához és a CHF-forint viszonyát felváltja a CHF-Euro árfolyam ami sokkal stabilabb tehát az adós veszélyérzetét el is altatja ezáltal.
Próbálkozik a bank de ez nem az a  pálya ahol lehet. Csapataink harcban állnak. Dr. Szabó V. László ügyvéd 
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM