Itt a devizahiteles lista, hogy mely bankok szerződései végezhetnek jó eséllyel a kukában

dr. Szabó László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Itt a devizahiteles lista, hogy mely bankok szerződései végezhetnek jó eséllyel a kukában

Itt a devizahiteles lista, hogy mely bankok szerződései végezhetnek jó eséllyel a kukában

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Egy kis frissítő  a nagy nyári melegben.

Összesítő arról, hogy mely bankok szerződései végezhetnek jó eséllyel a kukában a  nem megfelelő írásbeli tájékoztatás miatt (nem a teljes lista).

 

FHB Bank
HVB Bank
ELLA/AXA/Otp
Erste Bank 
Budapest Bank
AEGON-Intrum
Sberbank
K&H Bank 
Autós szerződések

Ezeknél a szerződéseknél a követelést megvásárlóknak  sincs jogalapjuk a pénzbeszedésre.
Mégis rengeteg  végrehajtás folyik semmis szerződés alapján.

Az alapszabály, hogy kell valakit találni aki leronthatta a szerződésben lévő írásbeli tájékoztatást.

Legyen ez a hitelközvetítő, vagy egy banki alkalmazott.
Ha a bankos nem is emlékszik az adósra az adósnak (és az adóstársnak) emlékeznie kell pontosan a banki alkalmazottra és arra is, hogy bagatellizálta a veszélyeket.

Tilos azt mondani, hogy egyáltalán nem kapott az adós tájékoztatást mert akkor saját magunkat fosztjuk meg attól, hogy lerontsuk az írásbeli tájékoztatást.
Ez alól csak egy kivétel van.

Ha a szerződés már eleve kuka akkor azt a banki alkalmazott sem tudja feljavítani.
Ennek jó példája az FHB Bank szerződése amely nem felel meg a JPE elvárásainak ezért aztán mindegy,hogy mire emlékszik a banki alkalmazott. A mellékelt esetben is összevissza beszélt aztán jobbnak látta bemenekül a "nem emlékszem semmire" feliratú ajtón. Dr. Szabó V. László ügyvéd 
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM