DEVIZAHITELEK-A PARLAMENTI PÁRTOK HŰSÉGESKÜT TETTEK A BANKÁROKNAK?

DEVIZAHITELEK-A PARLAMENTI PÁRTOK HŰSÉGESKÜT TETTEK A BANKÁROKNAK?

DEVIZAHITELEK-A PARLAMENTI PÁRTOK HŰSÉGESKÜT TETTEK A BANKÁROKNAK?

[good_old_share]


A „deviza”-hiteles piramisjátékkal kapcsolatban hallgatási fogadalmat, és hűségesküt tettek volna a parlamenti pártjaink?

 

Kemény kérdés, de sajnos nagyon is úgy tűnik, hogy a kérdés inkább a valósághoz áll közel. De ha így van, akkor kinek is tették a hallgatási fogadalmat? És milyen tények támasztják alá a kérdés feltevését? És főleg: miért fontos ezzel foglalkoznunk?
Az utolsó kérdésre a rövid válasz: Azért fontos ezzel foglalkoznunk, mert a parlamentbe juttatott politikusaink tudnának olyan törvényt hozni, amely betartása kötelező lenne mind a bíróságoknak, mind pedig a bankároknak. Tehát egyetlen törvény-csomaggal véglegesen és tisztességesen rendezhető lenne a „deviza”-hitel kérdésköre.

Miért nem teszik?

 

Számtalan olyan közvetlen bizonyíték áll a „deviza”-károsultak rendelkezésére, amely megalapozza azt az erős gyanút, hogy a devizahitelnek nevezett pénzügyi spekulációt előre megtervezve, egy nagy társadalmi réteg ellen, a bankvilág egyes szereplői a politikusok nagy többségének aktív támogatásával hajtották végre.

Csak egy-két kérdéskört fogunk kiemelni, amelyekről igazolni tudjuk, hogy a jelenlegi politikusaink is tudnak, mégsem tesznek semmit átvert károsultak hatalmas tömegének megmentése érdekében.

Árfolyamkockázat:

 

Az árfolyamkockázat a spekuláció egyik legnagyobb tétele. Számtalan bizonyíték áll a rendelkezésünkre, amellyel igazolhatjuk, hogy ez a tétel a valóságban nem létezik, de most csak egyet mutatunk be.

Ez pedig nem más, mint Dr. Navracsics Tibor korábbi Közigazgatási és igazságügyi miniszter 2013_1769-0_indítványa, melyet az alkotmánybíróságnak írt.  A miniszter kiemeli:

"A devizaalapú forinthitel esetén a kölcsönszerződés alapján a bank az ügyfél részére azonban devizát nem bocsát rendelkezésére, sem effektíve, sem átvitt, jelképes értelemben. Devizához ezen ügylet keretei között az adós semmilyen módon és mértékben nem juthat, a hitelező kizárólag forintot bocsát rendelkezésére, így az árfolyam-különbözet mögött valójában nincs banki szolgáltatás."

Az indítványt IDE KATTINTVA, az oldal alján találod!

Tehát le kell szögeznünk, hogy NEM VOLT DEVIZA A HITELEK MÖGÖTT, és erről az általunk parlamentbe juttatott pártok is tudnak!
És ami nem létezik, annak értelemszerűen kockázata sincs! Ne feledjük! Ez a "hiba" jelentős mértékben kihat a „forintosításra” is! Tehát arra az összegre, amit a károsultak többsége a mai napig is fizet!

És ez ellen (sem) tesz érdemi lépéseket egyetlen parlamenti párt sem! Sejtjük, hogy miért: A „forintosítást” megszavazta az összes parlamenti párt! Ezzel a lépéssel közösen legalizálták többek között azt a jelentős tételt is, amelyről biztosan tudták, hogy a valóságban nem kellene az átvert károsultaknak fizetniük. Ez az árfolyamkockázat!

Egyedül a piaci árfolyamon történő forintosítást nem szavazta meg az „ellenzék”. A „forint forintosításáról a részletes videót a lap alján találod.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

De van itt még más is, amely megalapozza azt a felvetést, hogy a parlamenti pártok hallgatási fogadalmat és hűségesküt tettek a bankároknak:

A másik fontos, és igazolt tény, hogy a hazánkban működő bankok többsége közel kétmillió Magyar családot éveken át 734 milliárd forinttal károsított meg. Mindezt természetesen jogilag bizonyítottan!

A hazai bankok a Magyar társadalom jelenős tömegétől (1,9 millió szerződés) 734 milliárd forintot vontak el szervezetten és folytatólagosan. Tehát ezzel a hatalmas összeggel nem csak jogtalanul károsították meg a fogyasztókat, hanem az eltelt évek alatt jogalap nélkül gazdagodtak a bankok! (az MNB hivatalos kimutatása alapján).

loading…


Parlamenti pártjaink szerint ez a banki magatartás „csak tisztességtelenség”. Az cseppet sem zavarja a parlamenti pártokat, (egyiket sem!!) hogy a Btk. ezt a magatartást nevesíti is, és súlyos börtönévekkel „honorálja”!

A tény az, hogy minden "elszámoltatás" dacára a bankok megúszták, hogy a leghúsbavágóbb tételből, az árfolyamkockázatból nekik is részt kelljen vállalniuk, és a károsultaktól folyamatosan elvont 734 milliárd forintnak sincs büntetőjogi következménye.

Tehát a címben is feltett kérdés továbbra is az: A PARLAMENTI PÁRTOK HŰSÉGESKÜT TETTEK A BANKÁROKNAK?

loading…


Szerinted melyik párt oldja meg a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM