A VALÓDI JOGÁLLAMBAN A DEVIZAHITELEK MEGBUKTAK VOLNA.

A VALÓDI JOGÁLLAMBAN A DEVIZAHITELEK MEGBUKTAK VOLNA.

A VALÓDI JOGÁLLAMBAN A DEVIZAHITELEK MEGBUKTAK VOLNA.

[good_old_share]


János Lazányi – DEVIZÁSOK! Itt van a régi Ptk. ős eredetijéből a 231. paragrafus ősi teljes szövege, amely négy bekezdésből állt egykor.

 

A 4. bekezdést már nagyon régen kivették (mikor is?). A 3. bekezdést az első Orbán-kormány idején vették ki. Így a deviza alapúnak nevezett banki termékek nyomatásakor már csak az első két bekezdése létezett – amire a Kúria minden állítását alapozta.

loading...A Kúria a 2/2014. számú jogegységi határozatának III.2. pontjában a "JOGGYAKORLAT TOVÁBBFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN" így szövegelt,

idézem: "A Ptk. vonatkozó rendelkezésének megalkotásakor, 1959-ben ugyanis Magyarországon a kötött devizagazdálkodás keretei között más árfolyam nem is létezett".

EZÉRT a Ptk. 231. paragrafus 2. bekezdése szerinti "más pénznemben meghatározott tartozást a fizetés helyén és idején érvényben lévő árfolyam alapul vételével kell átszámítani" rendelkezés "NEM a pénzügyi szolgáltatók deviza vételi, eladási vagy közép árfolyama" alkalmazására utal, "hanem a Magyar Nemzeti Bank hivatalos deviza árfolyama" alkalmazására…..

Ugye értitek? A Kúria tett egy "diszpozitív" időutazást 1959-be, és egy bukott rendszer "kötött deviza gazdálkodására" vezette vissza a bukott deviza alapú szutyok lényegét.… Miközben ez a múltba tévedés AZÉRT történt meg, MERT EZZEL tudta csak "megmagyarázni" a Kúria azt, hogy miért tisztességtelenek a bankok vételi és eladási árfolyamainak alkalmazása – minek következtében a "szerződések" MEGBUKTAK volna!! – János Lazányi.

NCK: Többek között ilyen trükkök alkalmazása miatt fordulhatott elő az alábbi eset is:

1.500.000 ft hitelt felvettek 1997- ben havi törlesztő 30.000 .

loading...

Rendesen fizetve mai napig!!!

Ez azt jelenti hogy eddig 7.560.000 ft kifizetve.

Jelen pillanatban végtörleszt az ügyfél, ezen okból még ki kell fizetnie 900.000 Ft ot.

Azaz összesen 8.460.000 ft a vége!!!564 % ot fizet vissza!!!

Vélemények????

loading…


A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AZ ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA - 2018-06.
AZ ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA – 2018-06.

AZ ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA - 2018-06. [good_old_share] FELHÍVÁS! Dr. Hosszú Istvánné - Kedves un. deviza hitelesek!   Kedves megyei csoportvezetők! Az...

SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN - DE AUTÓBAN AZÉRT MÉG LAKHAT.
SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN – DE AUTÓBAN AZÉRT MÉG LAKHAT.

SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN - DE AUTÓBAN AZÉRT MÉG LAKHAT. [good_old_share] Autójában, kutyájával együtt él egy győri nő....

Close