DEVIZAHITELEK-ÉRIK A MEGLEPETÉS!

DEVIZAHITELEK-ÉRIK A MEGLEPETÉS!

DEVIZAHITELEK-ÉRIK A MEGLEPETÉS!

[good_old_share]


A fő megállapítás ugyanis az, hogy bele lehet nyúlni a szerződésekbe.

 

A „deviza”-károsultak régóta várják, hogy hazánkban is – mint az Európai Unió más országaiban, végre tisztességesen rendezze a jogalkotó ezt a kérdést.

loading...Megjött a devizahiteles bejelentés – érik a meglepetés az Európai Bíróságon.

Vizsgálhatja a nemzeti bíróság egy szerződés estében azt, hogy az abban szereplő feltétel tisztességtelennek minősül-e, és kötelezi-e a fogyasztót akkor, ha a feltételt a szerződésben nem világosan és érthetően fogalmazták meg – közölte Evgeni Tancsev uniós bírósági főtanácsnok csütörtökön egy magyarországi devizahiteles perrel kapcsolatban.

Bele lehet nyúlni a szerződésekbe.

 

Az indítványban megfogalmazott álláspontja szerint képezheti bírósági felülvizsgálat tárgyát az olyan tagállami szabályozás, amelyet a bíróság egy korábbi határozatára válaszul fogadtak el. A bíróság korábban azt mondta ki, hogy megállapítható a szerződési feltételeknek a nem világos jelleg miatti tisztességtelensége.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A főtanácsnok mindezt két magyar magánszemély által svájci frankban nyilvántartott kölcsönügylettel, és az erre vonatkozó perrel összefüggésben fejtette ki.

Hangsúlyozta: az olyan feltétel, amelyet jogalkotási beavatkozás tett a deviza alapú kölcsönszerződés részévé, és amely fenntartja az árfolyamkockázatot a kölcsönt felvevőre terhelő eredeti feltételt, az uniós irányelv “értelmében nem tükröz kötelező érvényű törvényi vagy rendeleti rendelkezéseket”.

loading...A főtanácsnok indítványa nem köti a bíróságot.

Szerinted lehet attól tartani, hogy a "deviza"-károsultak számára kedvező fordulat esetén a parlament törvényalkotással ismét belenyúl, és a károsultak számára kedvezőtlen, de a bankok számára megint kedvező törvényeket hoznak?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MIT MONDANAK A BÍRÓSÁGON A BANKI TANÚK?
MIT MONDANAK A BÍRÓSÁGON A BANKI TANÚK?

MIT MONDANAK A BÍRÓSÁGON A BANKI TANÚK? [good_old_share] Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda - “Márki-Zay Péter a Momentum tüntetésén: Nem...

A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT!
A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT!

A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT! [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Ismét egy Sárgapólós győzelem. –...

Close