“DEVIZAHITEL” A SZAKMINISZTÉRIUMNAK NINCS HATÁSKÖRE?

"DEVIZAHITEL" A SZAKMINISZTÉRIUMNAK NINCS HATÁSKÖRE?


Avagy a "devizások" mehetnek a sóhivatalba?

 

Most már kénytelen leszek az öreget háborgatni – Járvás Éva.
"…az ingatlanügyi hatóság szakmai irányításáért felelős Földművelésügyi Minisztérium sem rendelkezik hatáskörrel a kifogásolt döntések eljárások felügyeleti eljárás keretében történő módosítására, visszavonására, az ingatlanügyi hatóságok eljárás lefolytatására történő utasítására." Dr. Nagy István parlamenti államtitkár FM

Akkor mi a tökömért vannak? Ezeket is nekem kell kitanítani? Felhívnám az államtitkár úr figyelmét arra, hogy a KET-et végig kellene tanulmányozni.

Rövid magyarázat: Járvás Éva egy levélben a A Földhivatalok törvénysértő hibás bejegyzéseivel kapcsolatban az illetékes minisztériumhoz fordult IDE KATTINTVA olvashatod.

"KET2004. évi CXL tv.
Hivatalbóli döntés-felülvizsgálati eljárások *
A döntés módosítása vagy visszavonása
114. § (1) * Ha a hatóság megállapítja, hogy a fellebbezés elbírálására jogosult hatóság, a felügyeleti szerv vagy a közigazgatási ügyekben eljáró bíróság által el nem bírált döntése jogszabályt sért, a döntését módosítja vagy visszavonja. A döntést közölni kell azzal, akivel a módosított vagy visszavont döntést közölték.

Felügyeleti eljárás
115. § (1) A felügyeleti szerv jogosult hivatalból megvizsgálni az ügyben eljáró hatóság eljárását, illetve döntését, és ennek alapján
a) megteszi a szükséges intézkedést a jogszabálysértő mulasztás felszámolására,
(2) Ha a hatóság döntése jogszabályt sért, a felügyeleti szerv azt megváltoztatja vagy megsemmisíti. Szükség esetén a felügyeleti szerv a jogszabálysértő döntést végzésben megsemmisíti, és új eljárásra utasítja az ügyben eljárt hatóságot. A döntést közölni kell azzal, akivel a jogszabálysértő döntést közölték.
(5) A jogszabálysértő döntés megsemmisítése vagy megváltoztatása esetén a felügyeleti eljárásban intézkedni kell a döntéssel, illetve az annak alapján történt teljesítéssel vagy végrehajtással kialakult helyzet rendezéséről és a szükségtelenül okozott költség megtérítéséről."
Szóval, ha a szakminisztériumnak nincs hatásköre akkor kinek? Tán a jó Istennek? Na igen neki tuti, hogy van. – Járvás Éva.
Egy kis magyarázat a sóhivatal értelmezésére:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

FIGYELEM! Sokan jeleztétek, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás