ÚJABB REMÉNYSUGÁR A “DEVIZA”-KÁROSULTAKNAK.

ÚJABB REMÉNYSUGÁR A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK.

ÚJABB REMÉNYSUGÁR A "DEVIZA"-KÁROSULTAKNAK.

[good_old_share]


Újabb vizsgálat adhat reményt a hazai volt devizahiteleseknek.
Halvány reménysugarat kaptak a volt devizahitelesek címmel jelent meg az alábbi cikk a HVG oldalán.

Az uniós bíróság vizsgálhatja, nem sérti-e az EU-jogot, amennyire kevés lehetőségük van perelni a volt devizahiteleseknek.

Az uniós bírósághoz fordult a Fővárosi Törvényszék, hogy megállapítsák, nem sérti-e az EU-jogot a devizahitelek elszámolásának törvénye – írta meg az azenpenzem.hu.

Egész pontosan azzal kapcsolatban van kételye a bíróságnak, ahogyan az elszámolás és a forintosítás törvényeiben az elégedetlen adósok perelési lehetőségeit korlátozták. A nagyjából 17 ezer ügy közül így körülbelül hatvanban jöhetett szóba egyáltalán, hogy a bíróság a szerződést semmisnek nyilvánítsa.

Az igazság malmai lassan őrölnek…
A Fővárosi Törvényszék egyik bírája most az Erste ellen indított perben fordult az uniós bírósághoz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A kérdései, amelyeket előzetes döntéshozatalra terjesztett elő, azt feszegetik, hogy az adósmentő törvények egyáltalán jogszerűek-e. Ha az Európai Unió Bírósága kimondaná, hogy összeegyeztethetetlenek a szabályok az uniós joggal, akkor ezeket a magyar bíróság nem alkalmazhatná.
Ismerve az EU Bíróságának döntéshozatalát, egyáltalán nem biztos, hogy hamar ítélet születik. Az átlagos idő a kérdés beterjesztése és a döntés között két év. Addig is a folyamatban lévő ügyeket elvileg fel kell függeszteni, amíg nem ítél a bíróság – a portálnak egy ügyvéd már mutatott is olyan iratot, amely szerint a keresetét felfüggeszti az uniós döntésig.

Többen is jelezték, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! [apss_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM