JÓ HÍR! SORBAN FÜGGESZTIK FEL A VÉGREHAJTÁSOKAT!

JÓ HÍR! SORBAN FÜGGESZTIK FEL A VÉGREHAJTÁSOKAT!

JÓ HÍR! SORBAN FÜGGESZTIK FEL A VÉGREHAJTÁSOKAT!

[good_old_share]


loading...

"Minden adósnak: soha sem szabad feladni!"

 

Dr. Czirmes György – Banki adósok devizaadósok!

"Dübörög" a végrehajtások felfüggesztése!Újabb 2 ügyben függesztette fel a bíróság a végrehajtásokat, amely adott esetben legkevesebb 2018 márciusáig békét hagy az érintetteknek, pl. addig nincs kilakoltatás.

Budaörsi Járásbíróság K.L kontra K&H Bank Zrt

loading...

Sárvári Járásbíróság M.P.kontra Raiffeisen Bank Zrt

Minden adósnak: soha sem szabad feladni, kerüljék a kontárokat és csak az ügyvédekben bízzanak mert azok anyagi felelősséggel is tartoznak a tevékenységükért, míg a kontárok csak a markukba röhögnek miután levették a hiszékenyeket – Dr. Czirmes György.

Egy tárgyalás története:

 

Lenti János – A tegnapi tárgyalás története, felperes, és Erste bank alperes beidézett tanújával.

Tárgy: a kölcsönszerződés érvénytelensége.

2016 óta az ötödik elnapolt tárgyalás.

A kölcsönszerződést aláírók, és tanuk a második felszólításra sem jelentek meg egy kivételével.
Előzménye: felperes forint alapú lakásvásárlási kölcsönért fordult az alperes felé, aki azt papíron visszaigazolta, és ugyancsak banki papíron közölte, hogy hitelkérelmét elfogadta, bizonyos forint összegre, megtoldva egy lakás elő takarékossági szerződéssel.

Felperes, amikor megkapta az elfogadásról szóló nyilatkozatot, bement a bankfiókba, hogy megkösse a bank által elfogadott kölcsönt.

A bankba érte a meglepetés, amikor eléje tették a kész kölcsönszerződést, amely már deviza alapú, forint finanszírozású, és törlesztésű, a deviza összeg 15% -al megemelt értékkel valamint Fundamentás elő takarékosságról szólt.

Felperes elmondta, hogy ő nem ilyen hitelt kért, nem ilyent igazoltak neki vissza.

Alperes dolgozója megnyugtatta, hogy ezzel a konstrukcióval jobban jár, kedvezőbb a kamata, kevesebb a törlesztő részlete, kockázata annyi, hogy az árfolyam minimálisan változhat felfele is, lefele is.

 

Felperes, mint laikus, bízva a bank alkalmazottjában fogadta el az ajánlatot.

Bíró megkérdezte a beidézett tanút, hogy mondja el hogy zajlott a hitel ismertetése, kockázat elemzése, tájékoztatása.
Beidézett tanú: a tanú röviden elmondta, hogy a kockázat elemzés a kérelem benyújtását követően felterjesztik a központba, és az ottani visszajelzés alapján kerül sor a szerződés megkötésére. Elmondta, hogy röviden tájékoztatják az ügyfelet a kölcsön módozatáról, előnyéről, esetleges hátrányáról. Elmondta, hogy üzletszabályzatot nem adnak, nem mutatnak az ügyfélnek, mivel az a bankfiókban ki van függesztve.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Bíró megkérdezte, jelen volt – e a szerződés megkötésekor, ismertetésekor.

Tanú egyértelmű válasza, nem. Tanúként úgy írta alá, hogy odavitték neki aláírni tanúként.

Beavatkozóként megkérdezvén, hogy mégis milyen kockázatkezelés az, ha egy 90 ezer forintos jövedelemre megkapta a bank által megállapított kölcsön összegét, megtoldva egy lakás elő takarékossággal, egy biztosítással, és egy hitelkártya szerződéssel. Válasza, nem ők bírálják el.

Megkérdezvén, hogy szerinte a 15% – al megemelt, és tájékoztatás keppen megadott deviza összeg, a valós tartozás összegét mutatja e. válasza, egyértelmű nem.

loading…


Elmondva neki, hogy a valós tartozás összege, a folyósítás napján esedékes árfolyammal számolva jön ki, válasza, hogy ezt a bank a belső nyilvántartásában úgy tartja nyílván.

Kérdés, hogy akkor a tartozás elismerő nyilatkozat miért a megemelt, és szerződéskötés napján lévő árfolyammal számított összeggel lett aláíratva?

A közjegyző viszont nem vétett, mert a megadott összeget írta be.

Bíró a felperes bizonyítását 8 napra írta elő, majd a tárgyalást berekesztve új tárgyalási napot tűzött ki.

Hát nem érdekes?

Egy hozzászólás: Ma reggel detto szinte ugyanez volt az én tárgyalásomon is….2. felszólításra jött el két bankos idézett tanú, akik csak aláírtak,tanúztak. Aki az én szerződésemet csinálta már Angliában dolgozik, és levélben írta, hogy túl költséges a hazautazása…

Hát, itt tartunk. Ilyen körülmények között nem is csoda, ha egy jogállamban felfüggesztik a végrehajtásokat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE!
50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE!

50 BANKÁR KÁROKOZÁSÁNAK HALÁLBÜNTETÉS LEHET A VÉGE! [good_old_share] A lopás és károkozás súlyos bűn. Akkor pedig pláne, ha mindezt szándékosan...

KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT.
KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT.

KÁRPÓTOLNI FOGJUK A DEVIZAHITEL-KÁROSULTAKAT. [good_old_share] Ígéretekből nincs hiány.   Minden átvert hitelkárosult emlékezhet arra a kijelentésre, melyet a jelenlegi kormánypárt...

Close