“DEVIZAHITELEK”-HAMAROSAN UNIÓS DÖNTÉS, A BANKOK MÁR EGYEZKEDNÉNEK.

"DEVIZAHITELEK"-HAMAROSAN UNIÓS DÖNTÉS, A BANKOK MÁR EGYEZKEDNÉNEK.

"DEVIZAHITELEK"-HAMAROSAN UNIÓS DÖNTÉS, A BANKOK MÁR EGYEZKEDNÉNEK.

[good_old_share]


Ezek a bankárok már tudhatnak valamit. Talán előre érzik a vesztüket?

 
Uniós bírósági döntéstől tartva egyezkednének a bankok egy ügyvéd szerint. Erről számolt be a 24.hu.

 

Léhmann György azt mondta, ügyfeleit szürreális ajánlatokkal keresik meg a pénzintézetek.

Egy siófoki ügyvéd szerint „egészen szürreális” egyezségi ajánlattal jelentkeznek a bankok devizaadós ügyfeleinél azután, hogy a magyar bíróságok állásfoglalást kértek az Európai Unió bíróságától a devizahitel-szerződésekkel kapcsolatban.

Léhmann György azt mondta a Népszavának, hogy az egyik, az OTP-vel perben álló adósnak azt írta a pénzintézet, hogy az eddig követelt 21 millió forint helyett nyolcmillióval is megelégszik.

 

Léhmann rámutatott: egyre több hazai bíró kívánja megvárni a perek folytatásával az európai bíróság állásfoglalását, tőle pedig azt kérik ügyfelei, kezdeményezze a végrehajtás felfüggesztését. Az ügyvéd szerint nagy a tét, ugyanis súlyos milliárdok járhatnak vissza a korábbi devizaadósoknak.

Az Európai Unió bíróságának arra kell választ adni, hogy az uniós jog szerint is elfogadható-e, ha az adósnak kell viselnie a hirtelen drasztikus árfolyamváltozásból eredő veszteségeket. A Kúria elnöke a közelmúltban úgy foglalt állást, hogy egy esetleges uniós iránymutatás ellenére is szabad keze marad a magyar bíróságoknak, de ha kell, változtatnak a hazai bírói gyakorlaton.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az OTP kommunikációs vezetője egyébként cáfolta Léhmann Györgyöt, azt mondta, az ügyvéd által említett egyezségi ajánlat a normál ügymenetben kizárt, csak rendkívül indokolt szociális okok fennállása esetén élhet ilyen kedvezményekkel a pénzintézet.
Nagy kérdés az, hogy az átvert és megalázott ügyfelek mennyire lesznek nyitottak egy olyan bankszektorral egyezkedni, amely már bizonyítottan 734 milliárd forinttal verte át a "deviza"-károsultakat? Ne feledjük: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója nyilvánosságra hozta, hogy egy átlagos jelzáloghiteles esetében 718 ezer forint volt a bankok által tisztességtelenül felszámított összeg. A forintosítás során pedig az elszámolásban 1,9 millió szerződés volt érintett!

loading...

Ezek után mégis mit várnak a bankok???

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...