DEVIZAHITEL RENDEZÉS? IGEN, DE MEGINT NEM ITTHON.

DEVIZAHITEL RENDEZÉS? IGEN, DE MEGINT NEM ITTHON.

DEVIZAHITEL RENDEZÉS? IGEN, DE MEGINT NEM ITTHON.

[good_old_share]


A Hitelszövetség oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés:

 

Egy friss hír szerint Belgrádban a Gazdasági Fellebbviteli Bíróság kiadta ítéletet, amely megerősíti a korábban ez ügyben meghozott ítéleteket, amely szerint a felperes adós chf nyilvántartásban lévő kölcsönszerződését megszüntette, és az elszámolás a folyósítás időpontjára vonatkozóan dínárban határozta meg.Indoklásában a Bíróság kifejtette, hogy a szerződéskötés időpontjától a körülmények olyan mértékben megváltoztak, amely méltánytalan azt hatályosnak minősíteni, nem felel meg a hiteladós vállalt céljainak és a kockázatok teljes áthárításával azokat a hitelfelvevőre terhelve tisztességtelen, nem lehet ez a megoldás az értékállandósági kikötés esetében, mint a "bankot gazdagító eszköz".

"Az ítélet indokolásában hivatkozott a 133. § 1. pontra.

 

A Törvény kötelezettségek körében előírja, hogy ha szerződés megkötését követően a szerződés időpontjában meglévő körülmények lényegesen megváltoznak amelyek egyrészről akadályozzák a kötelezettségek teljesítését, illetve ha nem tudja elérni a célját a szerződés, és mindez olyan mértékben, ahol nyilvánvaló, hogy a szerződés nem képes válaszokat adni a megváltozott körülményekből eredő elvárásokra akkor az a korábbi gyakorlatok általános véleménye szerint sem tisztességes, indokolatlan, hogy az érvényben maradjon, a teljesítés elnehezülését nem lehet kötelezettségszegésnek értékelni.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A jelentősen megváltozott körülmények miatt a szerődés nem tudja elérni a célját amiből levezethető a törvény azon része, hogy ebben az esetben a szerződés megszűnik.A 1065. cikk rendelkezéseit is. Törvény előírja, hogy a kötelezettségek: Kölcsönszerződésben Bank vállalja hitelfelvevő részére kell bocsátani bizonyos mennyiségű készpénzt, határozott vagy határozatlan időre, bármilyen célból vagy azonosított célokra, a felhasználó köteles fizetni a banki kamatokat és a kapott a pénzösszeget egy maghatározott időben és azt a szerződésben meghatározott módon visszaadja.

A 1066. cikk rendelkezéseit is. bekezdése előírja, hogy: 1) a kölcsönszerződést írásban kell megkötni; (2) A kölcsönszerződés meghatározza a kölcsön nyújtásának, felhasználásának és visszafizetésének összegét, valamint feltételeit."

NCK: A Magyar "deviza"-károsultak sem panaszkodhatnak…legalábbis a miniszterelnök szerint!

 

A Károsultak viszont úgy látják, hogy itthon kénytelenek vagyunk beérni az elferdített "valósággal"…. Kinek jó ez? Ismerős ez a mentalitás?Ilyen beszéd hallatán Bástya elvtárs forog a sírjában…

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM