TISZTESSÉGTELENSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA-EGYENLŐTLENSÉG

TISZTESSÉGTELENSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA-EGYENLŐTLENSÉG

TISZTESSÉGTELENSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA-EGYENLŐTLENSÉG

A deviza pereknél a Bírók elkezdték kérni a KÚRIA 2019. június 19-én elfogadott állásfoglalása alapján meghatározott új számítási módokat. (+ Végrehajtás felfüggestés.)

AZ EGYENLŐTLENSÉG MÉRTÉKE AZ, AMI MEGALAPOZZA A TISZTESSÉGTELENSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁT.


Az egyenlőtlenség mértéke az, ami megalapozza a tisztességtelenség megállapítását

loading...

Mind a két számítási mód jó lehet, azonban a szerződésben lévő feltételektől is függ, hogy kinek melyik számítási mód lesz a megfelelő.A már folyamatban lévő pereknél a Bíró dönthet arról, hogy melyik számítást kéri, vagy a döntést átháríthatja a perben álló félre (a deviza károsultra).

2019. június 19. KÚRIA állásfoglalása:
„nem önmagában az árfolyamkockázat viselésével kapcsolatos tájékoztatás nem megfelelő volta eredményezi a vonatkozó szerződési rendelkezés tisztességtelenségét, hanem annak az a következménye, hatása, amely a fogyasztó hátrányára jelentős mértékben felborítja a felek közötti érdekegyensúlyt. 
Nem önmagában az egyenlőtlenség, hanem annak jelentős mértéke az, ami …….. megalapozza a tisztességtelenség megállapítását”

Nem önmagában az árfolyamkockázat viselésével kapcsolatos tájékoztatás nem megfelelő volta eredményezi a vonatkozó szerződési rendelkezés tisztességtelenségét, hanem annak az hogy a fogyasztó hátrányára jelentős mértékben felborítja a felek közötti érdekegyensúlyt. 
Nem önmagában az egyenlőtlenség, hanem annak jelentős mértéke az, ami megalapozza a tisztességtelenség megállapítását.

1. számítási mód

loading...

A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a kirovó pénznemmé a forint válik, és ügyleti kamat az irányadó forintkamat szerződéskötéskori értékének kamatfelárral növelt mértékével egyenlő.
A szerződés már nem minősül devizaalapúnak, és így kikerül a forintosítási törvények hatálya alól is a kölcsön összegét a ténylegesen a fogyasztó rendelkezésére bocsátott forintösszegben kell meghatározni,

2. számítási mód

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a deviza-forint átváltási árfolyamot maximálja, forintosításig a szerződésben rögzített kamattal.

A fogyasztó által viselt árfolyamkockázat felső határaként figyelembe vehető 180 HUF/CHF árfolyam, amelyet a magyar jogalkotó alkalmas határértéknek tekintett. 
Figyelembe vehető továbbá 20 %-os mértékű árfolyamkockázat.

Probléma esetén keressék bizalommal Dr. Budaházi János ügyvédi irodáját. Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14.
Tel: 06-70-632-3583. Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472. Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com.loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Ősszel a hajléktalanok nem szavazhatnak, 114 ezer nem magyar viszont igen
Ősszel a hajléktalanok nem szavazhatnak, 114 ezer nem magyar viszont igen

Ősszel a hajléktalanok nem szavazhatnak, 114 ezer nem magyar viszont igen Mintegy 114 ezer magyarországi lakóhellyel rendelkező nem magyar európai...

VAN MEGOLDÁS, CSAK NE ADD FEL, NE HAGYD EL MAGAD!
VAN MEGOLDÁS, CSAK NE ADD FEL, NE HAGYD EL MAGAD!

VAN MEGOLDÁS, CSAK NE ADD FEL, NE HAGYD EL MAGAD! Az alább látható végzés, és a hozzá kapcsolódó leírás Teo...

Close