FORDULT A KOCKA! VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

FORDULT A KOCKA! VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

FORDULT A KOCKA! VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

[good_old_share]


Amikor az átvert károsultak nem hagyják magukat…

 

"…a szerződés egyrészről, mint deviza alapú, másrészről, mint forint alapú kölcsönszerződés is semmisnek minősül”….A sok rossz hír mellet ideje, hogy a HitelSikerek jóvoltából jó hírről is beszámoljunk!

Lombard fekete napja.

Kedves Olvasóink!

 

A Lombardról köztudomású, hogy huszonegyre is lapot húz, mert a krupié úgyis nekik pörget, de úgy tűnik, hogy egyes kasziókban fordult a kocka. Adósi oldalon kitűnő képviselet valamint a krupié jogszerű döntése nyomán két ítéletet is közzétehetünk, mely ügyekben a Lombard kiforgatott zsebekkel távozott a játékbarlangból.

Az ítéletek formabontó indoklását reméljük más ügyekben is viszontláthatjuk.

“A fellebbezésben felhozott azon újabb jogi érvelés körében, miszerint a 326/2011 (XII.28) Kormányrendelet 100.§ (3), (4) bekezdései alapján az alperes jogszerűen rendelkezhetett az üzletszabályzat révén a birtokában lévő törzskönyv alapján akár a gépjármű forgalomból történő kivonásáról, meghosszabbításáról, illetve forgalomba történő visszahelyezéséről, a törvényszék megjegyzi, hogy a hivatkozott jogszabályi rendelkezés a perbeli kölcsön és az azt biztosító szerződés megkötése után lépett hatályba, így rendelkezései jelen perben nem alkalmazhatóak.

De alkalmazhatóságuk esetén sem igazolnák az alperesi érvelést, hiszen ez a szabályozása csa a törzskönyv birtoklására alapot adó szerződéses rendelkezés hatálya alatt jogosítja fel annak birtokosát (a letét jogcímén) a gépjárművel való rendelkezésre, ugyanakkor a bírtoklás jogcíme a már kifejtettek szerint a járulékos jellegből adódóan megszűnt.”A teljes ítélet letölthető itt: Lombard-TÖRZSKÖNYV-jogerős.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

“A bíróság a perbeli kölcsönszerződést vizsgálva megállapította, hogy az nem felel meg a deviza alapú kölcsönszerződés kritériumainak.”

 “Szintén nem tartalmazza a kölcsönszerződés sem a kamat mértékét, sem a THM számításnál figyelembe vett költségeket.”

“Ezért a szerződés egyrészről, mint deviza alapú, másrészről, mint forint alapú kölcsönszerződés is semmisnek minősül”  A teljes ítélet letölthető itt: Lombard kereset elutasítás. Reméljük, hogy hamarosan újabb jó hírekről is beszámolhatunk!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM