FORDULT A KOCKA! VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

loading...

FORDULT A KOCKA! VISSZA A TÖRZSKÖNYVET!

Email


Amikor az átvert károsultak nem hagyják magukat…

 

"…a szerződés egyrészről, mint deviza alapú, másrészről, mint forint alapú kölcsönszerződés is semmisnek minősül”….A sok rossz hír mellet ideje, hogy a HitelSikerek jóvoltából jó hírről is beszámoljunk!

Lombard fekete napja.

Kedves Olvasóink!

 

A Lombardról köztudomású, hogy huszonegyre is lapot húz, mert a krupié úgyis nekik pörget, de úgy tűnik, hogy egyes kasziókban fordult a kocka. Adósi oldalon kitűnő képviselet valamint a krupié jogszerű döntése nyomán két ítéletet is közzétehetünk, mely ügyekben a Lombard kiforgatott zsebekkel távozott a játékbarlangból.

Az ítéletek formabontó indoklását reméljük más ügyekben is viszontláthatjuk.

“A fellebbezésben felhozott azon újabb jogi érvelés körében, miszerint a 326/2011 (XII.28) Kormányrendelet 100.§ (3), (4) bekezdései alapján az alperes jogszerűen rendelkezhetett az üzletszabályzat révén a birtokában lévő törzskönyv alapján akár a gépjármű forgalomból történő kivonásáról, meghosszabbításáról, illetve forgalomba történő visszahelyezéséről, a törvényszék megjegyzi, hogy a hivatkozott jogszabályi rendelkezés a perbeli kölcsön és az azt biztosító szerződés megkötése után lépett hatályba, így rendelkezései jelen perben nem alkalmazhatóak.

De alkalmazhatóságuk esetén sem igazolnák az alperesi érvelést, hiszen ez a szabályozása csa a törzskönyv birtoklására alapot adó szerződéses rendelkezés hatálya alatt jogosítja fel annak birtokosát (a letét jogcímén) a gépjárművel való rendelkezésre, ugyanakkor a bírtoklás jogcíme a már kifejtettek szerint a járulékos jellegből adódóan megszűnt.”A teljes ítélet letölthető itt: Lombard-TÖRZSKÖNYV-jogerős.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

“A bíróság a perbeli kölcsönszerződést vizsgálva megállapította, hogy az nem felel meg a deviza alapú kölcsönszerződés kritériumainak.”

 “Szintén nem tartalmazza a kölcsönszerződés sem a kamat mértékét, sem a THM számításnál figyelembe vett költségeket.”

“Ezért a szerződés egyrészről, mint deviza alapú, másrészről, mint forint alapú kölcsönszerződés is semmisnek minősül”  A teljes ítélet letölthető itt: Lombard kereset elutasítás. Reméljük, hogy hamarosan újabb jó hírekről is beszámolhatunk!

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás