GŐZERŐVEL BEINDULNAK A KILAKOLTATÁSOK. VALÓSZÍNŰ, HOGY MINDENKI SORRA KERÜL.

GŐZERŐVEL BEINDULNAK A KILAKOLTATÁSOK. VALÓSZÍNŰ, HOGY MINDENKI SORRA KERÜL.

GŐZERŐVEL BEINDULNAK A KILAKOLTATÁSOK. VALÓSZÍNŰ, HOGY MINDENKI SORRA KERÜL.

[good_old_share]

Sajnos a „deviza”-károsultak képtelenek voltak egységesen kiállni magukért és családjukért, így az alábbi cikk jelent meg az NLCafe oldalán.

 

A cikk előtt feltétlenül érdemes ezt a két mondatot értelmezni, hisz többek között ez a két mondat teszi lehetővé azt, hogy a pénzvilág megbízása alapján akár a Magyar Rendőrség segítségével a kormány családok tízezreit dobja az utcára:

loading...
1. A kormány vállalta, hogy a devizaalapú hitelek forintosításáról szóló, 2014-es LXXVII. törvény végrehajtását úgy kell biztosítani, hogy annak kivitelezése során a bankszektorra az árfolyamkockázathoz kapcsolódó további költségek ne háruljanak.

2. Szintén a Magyar kormány vállalása, hogy az ingatlanárverések és kilakoltatások további szigorításától tartózkodni kell.

Többek között ez a két pont is szerepelt abban a megállapodásban, melyet a Magyar kormány megbízásából Orbán Viktor kötött az EBRD-vel.

Ennek a megállapodásnak a „gyümölcse” mára beérett. Az alábbi cikk erről szól:

loading...
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint március óta több mint 1500 kilakoltatás történt hazánkban, ami a korábbi évekhez képest kiugróan magas szám. További 150 ezer családot veszélyeztet, hogy elveszik a házát a feje fölül.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A legtöbb adóst (777) bírósági határozat alapján lakoltatták ki. Közel ugyanennyi adósnak (637) otthonát a tartozása ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó árvereztette el. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, a kilakoltatási hullámra számítani lehetett, az elmúlt két évben még a törvények és a moratóriumok védték a devizahiteleseket.

Mostantól elhárult minden mesterséges gát, lejárt a moratórium, a bankok érvényesíthetik a követeléseiket az adósokkal szemben. Nincs mire várni, hiszen a további késlekedés az ügyfelek kamatterheit növeli, amely az elmúlt két évben egyébként is 20-40 százalék közötti mértékben emelkedett.

Az elszámolási időszak csaknem két évig tartott, ugyanakkor az nem rendelkezett a tartozások kamatai növekedésének befagyasztásáról. Így elmondható, hogy a bedőlt devizahitelesek részére az elszámolás kifejezetten káros volt.

Az első kilakoltatások már márciusban megtörténtek. A csúcs idén október–novemberre várható, 2017-ben valószínűleg minden bedőlt hitel sorra kerül majd. Ez országos szinten körülbelül 150 ezer jelzáloghitelt jelent.

Nagyjából ugyanennyi a gépjárműből és a személyi kölcsönből eredő végrehajtási eljárások száma is. És további félmillió egyéb ügyből indult végrehajtási eljárás van folyamatban, közüzemi tartozások, NAV és egyéb kötelmek miatt. Utóbbiak kisebb része végződik valódi végrehajtási eljárással, de a veszélye mindenképpen fennáll. Mindenféle riogatás nélkül elmondható, komoly szociális katasztrófa bontakozhat ki Magyarországon.

Forrás
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELEK"-A SZERZŐDÉSES FELEKNEK EL KELL SZÁMOLNI EGYMÁSSAL!
“DEVIZAHITELEK”-A PROBLÉMA MEGOLDÁSA A SZERZŐDÉSES FELEKNEK EL KELL SZÁMOLNI EGYMÁSSAL!

A kifosztás végleges? [good_old_share] Ide kattintva olvasható, részemre eljuttatott augusztus 3-i tájékoztatására még aznap ígértem azt, hogy napokon belül válaszolok...

PÓKA LÁSZLÓ-VÉGRE EGY POZITÍV HÍR.
PÓKA LÁSZLÓ-VÉGRE EGY POZITÍV HÍR.

PÓKA LÁSZLÓ-VÉGRE EGY POZITÍV HÍR. [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Az Országos rendőrfőkapitánytól kértem időpontot pár fontos kérdés átbeszélésére. -...

Close