KEDVES „DEVIZÁSOK”! VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

KEDVES „DEVIZÁSOK”! VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

KEDVES „DEVIZÁSOK”! VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

Már több alkalommal jeleztük, hogy jó néhány ügyvéd, akik eddig is bátran képviselték a hazai „deviza”-károsultakat, egymástól függetlenül arról értesítették szerkesztőségünket, hogy az utóbbi időben határozott és pozitív változás érezhető a devizás perekben a károsultak javára.


 

Elmondásuk szerint egyre több bíró végre meri alkalmazni az Európai Bíróság döntéseit, és a hazai jogszabályokat is.Több ügyvéd is úgy érzékeli, hogy a bírók végre nem az eddigi „kötelező eljárásmód” szerint ítélkeznek, hanem valóban megvizsgálják a szerződéseket, és szabadon (szabadabban), a bankoktól és a politikai nyomástól függetlenül hozzák meg az ítéleteiket.

Több ügyvéd is jelezte, hogy rövid időn belül számtalan másodfokú, – a károsultak által nyertes per ítéleteit teszik közzé, és juttatják el szerkesztőségünkhöz!

Mi pedig igyekszünk a pozitív esetekről minél előbb beszámolni!

Addig is:

Kártérítési Ügyvéd – CIB Bank kölcsönszerződés Győri ítélőtábla előtt semmis:

Az ítéletből:

loading...

"A szerződéskötés időpontjában előre megbecsülhető az ésszerű és figyelmesen eljáró fogyasztó számára előre látható és kalkulálható kockázat az amely a perben támadott szerződés és az ahhoz kapcsolódó kockázatfeltáró nyilatkozat lakossági üzletfelek devizakölcsön felvételéhez megnevezésű okirat alapján a szerződés részévé vált.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás azonban nem terjed ki a szerződéskötés időpontjában ésszerűen előre nem látható árfolyamkockázatra.

Tény hogy ennek mértékét a pénzintézet sem becsülhette meg előre de a tájékoztatást nem tér ki arra sem hogy az előrelátható ésszerű kockázatot meghaladó árfolyam kockázattal is járhat a szerződés, az a fogyasztók számára jelentős akár a teljesítőképességet vagy a fedezet értéket meghaladó terhet eredményezhet, annak valójában nincs felső határa.

Erre tekintettel az elsőfokú bíróság tévedett, amikor azt állapította, meg hogy az árfolyamkockázat körében adott tájékoztatás az alperes részéről nem volt tisztességtelen." Kártérítési Ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Közeleg a recesszió, jön a második devizahitel válság.
Közeleg a recesszió, jön a második devizahitel válság.

Közeleg a recesszió, jön a második devizahitel válság. Közeleg az új recesszió. 1-2 év és sokan nagy bajban lesznek. Lesznek...

A hitelszerződés másodfokon is semmis, érvénytelen!
A hitelszerződés másodfokon is semmis, érvénytelen!

A hitelszerződés másodfokon is semmis, érvénytelen! Nyert per az Erste Bank Hungary Zrt. -ellen. (Az ítéletet mellékeltem, az oldal alján...

Close