“DEVIZAHITEL”-KERESETEK! EZ KRISTÁLYTISZTÁN BIZONYÍTHATÓ!

Facebook: Ebből kiindulva kell beadni a kereseteket! Ez kristály tisztán bizonyítható!

Tájékoztatási kötelezettség elmulasztása 

A Hpt. 203. § (6), és (7), valamint a Ptk. 205. § (3) bekezdésében előírt tájékoztatási kötelezettség betartásának elmaradása miatt, valamint állapítsa meg, hogy a Felek a szerződést a pénzintézeti tájékoztatási kötelezettség elmulasztása mellett kötötték meg. 
A Ptk. 200. § (2) bekezdése értelmében a megkötött szerződés semmis.

A pénzintézetek nem tájékoztatták a kölcsönfelvevőket a következőkről:
2004 Július Dr. Jean-Pierre Roth Svájci Jegybank Elnökének figyelmeztető levele Dr. Járai Zsigmond MNB Elnöknek. 

2004 októberében a Budapesti Értéktőzsde üzletpolitikai igazgatója Dr. Végh Richárd egy tanulmányában feketén fehéren leírta, hogy 2012 decemberében 256.10 HUF lesz egy CHF. 

2005-ben az IMF figyelmeztető levele Dr. Veres János pénzügyminiszternek! 

A Bankszövetség mindezek tudatában kiadott egy tanulmányt 2006 januárjában, hogy nem kell félni a deviza alapú hitelektől, a magyar gazdaság robog, és nem kell tartani nagymértékű árfolyamkockázattól. 

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Ezen információk nem szerepeltek egyetlen egy kockázatfeltáró nyilatkozatban sem. Ha a hitelfelvevőknek a bankok tényleges felvilágosítást adtak volna, amit Ők teljes egészében tudta az alábbi bizonyítékok alapján akkor jelen pillanatban 2014.-ben nem tartanánk 4300 öngyilkosnál és több százezer elárverezett ingatlannál és mind egészségileg, egzisztenciálisan tönkrement családoknál.
A 2005-ben bevezetett, úgynevezett „kockázatfeltáró nyilatkozatok”, amit a bankok aláírattak az emberekkel arról, hogy az illető vállalja a devizahitel kockázatát, tartalmilag teljesen alkalmatlanok arra hogy pénzügyekben járatlan emberek számára világossá tegyék, hogy milyen kockázatot vállalnak egy deviza-alapú hitel felvételével.
Tehát a bankok bár a formai előírásoknak megfelelően aláírattak egy ilyen nyilatkozatot az ügyfelekkel, a nyilatkozatok tartalma miatt azonban ezek az emberek valójában nem lettek tájékoztatva a kockázatokról. Olyan szövegű tájékoztatásra lett volna szükség, amely alapján az aláíró képes lenne öt mondatban összefoglalva elmondani, hogy milyen kockázatot is vállalt. A bankokat nem érdekelte az, hogy elmagyarázzák az embereknek, hogy mi is az az árfolyamkockázat. A bankokat csak az érdekelte, hogy formailag megfeleljenek az előírásoknak, úgymond minden „le legyen papírozva”. -Forrás:Facebook.

Szólj hozzá

Hozzászólás