“DEVIZA”-“HITEL”. NAGY GÁBOR ÍRÁSA

"DEVIZA"-"HITEL". NAGY GÁBOR ÍRÁSA.

Gábor Nagy: Lényegében az van, hogy a deviza nyilvántartású kölcsönök adósai, folyamatosan fizetnek egy adóterhet. Ennek mértéke egyenlő a felvett forint összege, szorozva a nyilvántartásba vett deviza felvételkori árfolyamának és az esedékes törlesztő részlet időpontjában az eladási árfolyamának különbségével.

loading...

Akinek a kölcsöne 2008. éve nyarán 140 Ft/Chf -2% árrés -> 137,2 Ft/Chf vételi árfolyamon került a nyilvántartásba, annak most 263,16 Ft/Chf eladási árfolyam különbségét, mégpedig:126 Ft-ot kell minden egyes nyilvántartott Chf után megfizetnie, mint "deviza nyilvántartás kölcsön adót". És ezt nem is a költségvetésnek, hanem a külföldi tulajdonú bankrendszernek kell fizetni. (Nem az ország adóbevételeit növeli!) Ez az adó (nevezhetjük sarcnak is), a 140 Ft-ra vetítve: 90%! Nem 9%! És ezt már egy adózott jövedelemből kell kifizetni.

Még jó, hogy ÁFÁT nem kell utána fizetni (persze, mert kiviszik). 2008.év nyara óta eltelt 5,75 év. Ezek a kölcsönök hosszú lejáratú kölcsönök. Ha ilyen ütemben romlik a forint, akkor 20 év elteltével 9,64-szer drágább lesz a nyilvántartási deviza, mégpedig: 1322 Ft. Nem tévedés! 1322 Ft/Chf lesz az árfolyam, 2028 év nyarán (20. év)!

2033 év nyarán (30 év után):4104 Ft/Chf lesz, 2038 év nyarán (35 év után): 7230 Ft/Chf lesz az árfolyam. Meg tudja ezt valaki fizetni? 
Emelkedni fog a jövedelme a hitelfelvevőnek a 35 év alatt 7230/137,2=52,7-szeresére? Minden deviza nyilvántartású adósnak nőni fog a jövedelme ilyen mértékben? Tegyük fel, hogy így lesz. Kérdés, hogy akkor évente átlagosan milyen mértékben kell a jövedelmének növekednie? Válasz: évente 12%-al, minden évben az előzőhöz képest!

Fog a nemzetgazdaság ilyen ütemben növekedni? Nem? Hát akkor, ha nem, akkor miből fogják kifizetni a megnövekedett adósságot? Erre mondja a Kúria, hogy a "deviza nyilvántartású hitel" megfizethető?
 2008 év nyara óta a mai napig, 12%-os a Ft/Chf "infláció" éves átlaga. Ennyi!

Aki szerint nem ennyi, az hazudik, vagy nem tud számolni. "Aki hazudik az lop is, aki pedig lop, az előbb utóbb akasztófára kerül."-áll a közmondásban. Aki pedig nem tud számolni, az ne döntsön ilyen ügyekben!

loading...

Milyen egy kormány az, aki felajánlja a lakosság egy részét, a felét legalább, idegen uzsorásoknak, hogy nyugodtan fosszák csak ki? Ehhez a rabláshoz képest a középkorban portyázó rabló zsoldoshadseregek, vagy a rabló tatár hordák, török rablóhadjáratok, tevékenysége üdvhadsereg missziók, jótékonysági akciók.

A tragédia az, míg az előbbi ellen fel lehetett venni a fegyveres harcot, és nem kellett attól tartani, hogy a magyar állam börtönnel fenyeget a védekezés miatt, ugyanakkor ez az állam fegyveres támogatást nyújt ezeknek a rablóknak! Ez ám a tragédia és szégyen, hogy így lepaktált az országot fenyegető, és folyamatosan fosztogató banditákkal a magyar állam!

Szélsőséges vagyok? Meg Európa ellenes? Miért? Azért mert a jogaimat érvényesíteni akarom? Azért, mert szót emelek, hogy álljon már meg végre ez az esztelen kifosztás, rablás?

Miért rablás? Hát azért, mert fegyveres támogatással teszik mind ezt a jogalap nélküli anyagi megsarcolást, végrehajtásokat, amellyel minden adós fenyegetve van. Normálisnak ne nevezze magát az aki – legyen az még maga a fennséges Kúria is- azt állítja, hogy: "ezek a hitelek nem uzsorás hitelek, és kifizethetők". Európának az a lényege, hogy szabad a rablás, fosztogatás és ellene nem lehet fellépni, a jogainkat el kell felejteni?
Én ilyen "európában" NEM AKAROK ÉLNI TOVÁBB MÉG EGY NAPIG SEM!  (Nagy Gábor-Facebook-Hiteltársulás)

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A bankok hamarosan utalják az MNB szerint tavaly év eleje óta jogtalanul beszedett díjakat az ügyfeleknek. Aki már nem ügyfél, postán kaphatja meg a pénzét.
JÖVŐ SZERDÁN PÉNZT KAPUNK A BANKTÓL

A bankok hamarosan utalják az MNB szerint tavaly év eleje óta jogtalanul beszedett díjakat az ügyfeleknek. Aki már nem ügyfél,...

"DEVIZA"-"HITEL"-ÚJRATERVEZÉS ?
“DEVIZA”-“HITEL”-ÚJRATERVEZÉS ?

Devizaprobléma: a bankoknak újra kell majd számolniuk a hiteleket? A kilakoltatási moratórium  a devizaprobléma rendezéséig érvényben maradhat. Ez azért is...

Close