Banktitkok…

Reggeli iratom után úgy gondoltam, hogy mulasztásaimat az egyedi ügyekkel kapcsolatosn megkisérelhetem pótolni, de az alábbi, hozzám érkezett levél után talán megbocsátják azt nekem, hogy ez nem megy. 
 
Mellbevágott az alábbi hiteles tájékoztatás még akkor is, ha idáig is sejtettem azt, hogy másként nem történhetettek a dolgok a kölcsönszerződéseknek közjegyzői okiratba foglalása során. 
 
Nem érzek ahhoz jogot magam számára, hogy az alábbiakat bárki előtt elhallgassam, de azt mindenképpen kötelességemnek tartom, hogy a levélíró minden adatát, a levél tartalmával együtt e levélnek megküldése után a számítógépről eltüntetem. 
 
Léhmann György
 
Siófokon 2013. február 5. napján. 
 
 
=======================================
 
 
From: …………………………… […………………………….hu] 
Sent: Wednesday, February 06, 2013 9:30 AM
To: 'Dr. Léhmann György'
Subject: RE: Zajlik az élet
Importance: ………………………..
Sensitivity: ………………………….

Kérem levelem bizalmas kezelését!


Tisztelt Ügyvéd Úr!


…………………………………………… vagyok, …………………………………………..

Sokadjára kapok Öntől levelet, és értesítést az ügyek állásáról, amit ezúton is köszönök Önnek!

Önhöz hasonlóan én sem szeretem, ha átvágnak, és az igazság „bajnokaként” sokszor teszek is ellene, – egyszerűen csak „józan paraszt ésszel” -, de eddig még igazolt az élet, és bár igaz nem jogi végzettségű, „csak” nyelvvizsga és „kézbenfoghatódiploma” nélküli közgazdász vagyok, de hála istennek, sokaknak (beleértve magamat is!) segítségére lehettem, mivel sem nekem, sem az ismerősöknek nem volt pénze az ügyvédi költségekre. 

Félre ne értsen, nem sértegetni akarom Önt, vagy a kollégáit, hiszen Ön nálam már bizonyított, mert tisztességesen megdolgozik a pénzéért és Önhöz hasonlóan sok ügyvéd is, hanem egyszerűen tényleg nem volt rá pénz (pl. nálam, én egy komoly betegség miatt kerültem „lapátra, és 1 évig nem dolgoztam, ezért nem volt pénzem).


 

DE A lényeg, hogy miért írok, Kérem, hogy kezelje bizalmasan, és ügyvédi titokként, mert amiről írok, az banktitoknak számít akkor is, ha csak régen voltam banki alkalmazott!


Tehát, ez az ügy az Ön lentebb olvasható peréhez kapcsolódik:


Sokan nem tudják, de nem a közjegyzők írják / szerkesztik a legtöbb esetben sok- vagy fogalmazhatunk úgy is, a legtöbb banknál a hitelkérelmek miatti közjegyzői okiratot, hanem a banki alkalmazottak. 

A banki alkalmazott megkapja a belső banki képzést, én is átestem ezen… Meg kellett tanulnom a közjegyzői okiratszerkesztést, ami meglátásom szerint – gyakorlatban is ezt láttam – leginkább a bank igényeit fejezi ki, és megpróbálják „jogilag integrált” formára szerkeszteni. 

Gyakorlatilag, szinte mindegyik blanketta, hiába egyedi minden ügy.

Van egy alapszöveg, és az előterjesztett ügylet egyedi azonosítói – szerződő neve, és személyes adatai a kölcsön paraméterei és a banki munkatársak egyedi azonosítói stb., amik „ÚJ” adatként kerülnek a formaszövegbe – kerülnek beírásra a közjegyzői dokumentumba. 

Mire minden kölcsönszerződéshez szükséges ügyirat készen van, akkor tájékoztatva lesz róla a közjegyző, szerződési időpontot egyeztetünk vele, majd az ügyféllel, és jön az aláírás időpontja, a szerződéskötés napja…

Sokszor tapasztaltam, hogy néha csak ott ismeri meg a közjegyző az okiratot, és a tartalmát, van, amikor nem is „Ő”, hanem a banki alkalmazott, vagy a közjegyzői-gyakornok olvassa fel azt, és előfordul az is, hogy nincs aki érdemben teljes körűen tájékoztatná az ügyfeleket (pedig soknak lenne még kérdése), hiszen úgyis minden benne van a dokumentumban… Szerencsétlen kölcsönfelvevő meg örül, hogy megkapta, amit kért, és nem gondolkodik azon, hogy fene-mód becsapták, és majd később szembesül a tényekkel.

Mivel az elektronikusan elkészített, lementett ügyiratok, dokumentumok számítógépes mentésekkel készülnek, a lementett dokumentum tulajdonságait vizsgálva, az összegzés résznél a szerző személye fog megjelleni, amit nem igazán szoktak vizsgálni. Elmenthetem én az e-mailben érkezett megszerkesztett ügyiratot más néven, de az időbélyegző, a banknál történt mentések alapján és a szerző ki/mivoltát akkor is rögzíti. Kivéve, ha azt átírja valaki, mert azt lehet. Én magamtól nem tudtam volna, de a férjem informatikus is, és Ő mondta ezt. Gondolom, a banki alkalmazottak nagy többsége nem ilyen „rafkós”…


Nem tudom, hogy újdonság volt-e az Ön számára, amiről fent írtam, de szükségesnek tartottam leírni, mert nagyon Tisztelem Önt azért, amit hivatástudatból Önzetlenül tesz reményvesztett emberekért!

Nem tudom, hogy mennyire volt segítség, de azért írtam, mert nem mindent mondanak el a nagy nyilvánosságnak, főleg nem belső banktitkokat. 

Továbbá azért tartottam fontosnak elmondani a közjegyzői fogalmazványok történetét, mert azt írta a ifj. Dr. Vég Tibor Ügyvéd Úr a beadványa 6. bekezdésében, hogy „…a közjegyzők által kiállított…” amit a fentebb, általam leírt dolgok cáfolhatnak, hiszen „nem mindig” (vagy soha) a közjegyző állította ki, hanem a banki alkalmazott.

Az, hogy most hogyan mennek a dolgok a bankokban, azt nem tudom, én csak a múltbeli tapasztalataimról, ismereteimről írtam, amik szorosan ahhoz az időszakhoz kapcsolódnak, amikor a felelőtlen deviza-kölcsönzés folyt.


Kérem, ha van még ereje, akkor ne adja fel! Mindenki tudja, hogy támadták, és megpróbálnak fogást keresni Önön, mert olyan érdekeket sért, amik /akik félnek attól, hogy az igazság kiderül(het). Sokan vannak, akik egy emberként Ön mellé, Ön mögé állnának, akár én is, bár nem nekem van kölcsönöm, hanem a húgoméknak, akik lehet, hogy utcára kerülnek, mivel náluk is volt egy hosszú időszak munka nélkül, tehát fizetésképtelenek voltak akkoriban…


Remélem, nem sokáig raboltam az idejét!


Mi nagyon sokan vagyunk, akik hiszünk Önben, nem tudom, hogy milyen módon, de szívesen segítenénk. Szóljon, ha kellünk!

Munkájához és magánéletéhez nagyon sok szerencsét, és jó egészséget kívánok!

 

Üdvözlettel és Mély Tisztelettel:

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM