EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS

EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS (…de nem csak kizárólagosan az EOS-nak!)

József Kozma – Facebook


Egy kis érdekesség. Monori Járásbíróságon az EOS faktor beperelte az ügyfelemet azaz az ügyfél ellentmondott a fizetési meghagyásnak, így perré alakult személyi kölcsönből keletkezett követelés. Majd az EOS Faktor keresetlevelére elkészítettem az érdemi ellentmondást a válaszában az EOS csak annyit írt, hogy nem állmódjában vitatni az alperes semmisségi kifogását ezzel elismerte, hogy a szerződés semmis.

Majd a kb. 1.800.000,- Ft követelést leszállította kb. 750.000,- Ft -ra. Szeptemberben folytatás szerintem ez még nem állt meg itt.

Egyébként éppen ezen példa alapján szeretném felhívni a figyelmét, hogy bármilyen banki szolgáltatásból adódó követelést amennyiben fizetési meghagyást kezdeményeznek bárki ellen is ellent kell mondani.

Nem kell másra figyelni, csak arra, hogy a fizetési meghagyás átvételétől számított 15 naptári napon belül ellent kell mondani és vitatni a követelés összegszerűségét, és jogalapját. Ezzel perré alakul a fizetési meghagyás. Van már arra is példa, hogy a bíróság az ilyen adós által tett ellentmondást követően felszólította a jogosultat a keresetlevél elkészítésére és az nem terjesztette elő. Tehát lényeges, hogy az ellentmondás megtörténjen.

FIGYELEM! KAPCSOLÓDÓ CIKK: VÉDD MAGAD! “HITELESEKNEK” FONTOS ISMERETEK!


Szólj hozzá

Hozzászólás