EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS

EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS.

EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS (…de nem csak kizárólagosan az EOS-nak!)

József Kozma – Facebook


Egy kis érdekesség. Monori Járásbíróságon az EOS faktor beperelte az ügyfelemet azaz az ügyfél ellentmondott a fizetési meghagyásnak, így perré alakult személyi kölcsönből keletkezett követelés. Majd az EOS Faktor keresetlevelére elkészítettem az érdemi ellentmondást a válaszában az EOS csak annyit írt, hogy nem állmódjában vitatni az alperes semmisségi kifogását ezzel elismerte, hogy a szerződés semmis.

Majd a kb. 1.800.000,- Ft követelést leszállította kb. 750.000,- Ft -ra. Szeptemberben folytatás szerintem ez még nem állt meg itt.

Egyébként éppen ezen példa alapján szeretném felhívni a figyelmét, hogy bármilyen banki szolgáltatásból adódó követelést amennyiben fizetési meghagyást kezdeményeznek bárki ellen is ellent kell mondani.

Nem kell másra figyelni, csak arra, hogy a fizetési meghagyás átvételétől számított 15 naptári napon belül ellent kell mondani és vitatni a követelés összegszerűségét, és jogalapját. Ezzel perré alakul a fizetési meghagyás. Van már arra is példa, hogy a bíróság az ilyen adós által tett ellentmondást követően felszólította a jogosultat a keresetlevél elkészítésére és az nem terjesztette elő. Tehát lényeges, hogy az ellentmondás megtörténjen.

FIGYELEM! KAPCSOLÓDÓ CIKK: VÉDD MAGAD! “HITELESEKNEK” FONTOS ISMERETEK!

loading...


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM