EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS

EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS.

EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS (…de nem csak kizárólagosan az EOS-nak!)

József Kozma – Facebook


loading...

Egy kis érdekesség. Monori Járásbíróságon az EOS faktor beperelte az ügyfelemet azaz az ügyfél ellentmondott a fizetési meghagyásnak, így perré alakult személyi kölcsönből keletkezett követelés. Majd az EOS Faktor keresetlevelére elkészítettem az érdemi ellentmondást a válaszában az EOS csak annyit írt, hogy nem állmódjában vitatni az alperes semmisségi kifogását ezzel elismerte, hogy a szerződés semmis.

Majd a kb. 1.800.000,- Ft követelést leszállította kb. 750.000,- Ft -ra. Szeptemberben folytatás szerintem ez még nem állt meg itt.

Egyébként éppen ezen példa alapján szeretném felhívni a figyelmét, hogy bármilyen banki szolgáltatásból adódó követelést amennyiben fizetési meghagyást kezdeményeznek bárki ellen is ellent kell mondani.

Nem kell másra figyelni, csak arra, hogy a fizetési meghagyás átvételétől számított 15 naptári napon belül ellent kell mondani és vitatni a követelés összegszerűségét, és jogalapját. Ezzel perré alakul a fizetési meghagyás. Van már arra is példa, hogy a bíróság az ilyen adós által tett ellentmondást követően felszólította a jogosultat a keresetlevél elkészítésére és az nem terjesztette elő. Tehát lényeges, hogy az ellentmondás megtörténjen.

FIGYELEM! KAPCSOLÓDÓ CIKK: VÉDD MAGAD! “HITELESEKNEK” FONTOS ISMERETEK!

loading...


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KÁSLER ÁRPÁD MUNKÁSSÁGÁRÓL.
KÁSLER ÁRPÁD MUNKÁSSÁGÁRÓL

Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője Megpihenni című írásával leköszönt. Úgy tűnik, hogy most kivonul a közéletből de,...

ÖT ÉV RENDSZERES FIZETÉS UTÁN SE AUTÓ, SE PÉNZ!
ÖT ÉV RENDSZERES FIZETÉS UTÁN SE AUTÓ, SE PÉNZ

ÖT ÉV RENDSZERES FIZETÉS UTÁN SE AUTÓ, SE PÉNZ Végtelen történet, avagy meddig hosszabbítható egyoldalúan egy hitelszerződés? Öt év rendszeres...

Close