MATOLCSYÉK ÁTVENNÉK A LEGROSSZABB HITELEKET

MATOLCSYÉK ÁTVENNÉK A LEGROSSZABB HITELEKET.

Matolcsyék átvennék a legrosszabb hiteleket – avagy újabb bankmentés. Az átvert, megalázott, kihasznált "deviza"-"hitelesek" szóba sem kerülnek. Ne feledjük, – Korábban az Önkormányzatok, és az egyházak bedőlt hitelállomyányát vette át a kormány.


A Napi Gazdaság cikke szerint létrehoznának Magyarországon egy úgynevezett rossz bankot, amelybe a pénzintézeteknél felhalmozódott bedőlt kereskedelmi (azaz nem lakossági) hiteleket tennék át. Ezzel tehermentesítenék a bankokat, amelyek könnyebben tudnának új hiteleket nyújtani a gazdasági szereplőknek.

Amint azt korábban az Origo is jelezte, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) többek között az úgynevezett rossz bank létrehozásának ötletét is mérlegeli. A Napi Gazdaság cikke ismét emlékeztet arra, hogy a banki hitelezést akadályozza és ezzel összefüggésben a gazdasági növekedést jelentősen lassítja, hogy a pénzintézeteknél sok a bedőlt kereskedelmi tartozás.

Az MNB el akarja érni, hogy a bankok megszabaduljanak az ilyen évek óta nem teljesítő projekthiteleiktől, amelyeket jellemzően ingatlanfejlesztésre adtak. Ezért létrehoznának egy úgynevezett rossz bankot, amely átvenné ezeket.


A lap úgy tudja, hogy bár a struktúrát illetően több megoldás is létezik, azaz akad nemzetközi példa állami bankra, magánszereplők által üzemeltetett intézményre és jegybanki konstrukcióra, Magyarországon ez utóbbi lehet a befutó, vagyis a Matolcsy György vezette MNB állna a kezdeményezés élére.

A konkrétumok még nem ismertek, és a pénzintézetek erre való hivatkozással egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt. – origo

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM