MATOLCSYÉK ÁTVENNÉK A LEGROSSZABB HITELEKET

MATOLCSYÉK ÁTVENNÉK A LEGROSSZABB HITELEKET.

Matolcsyék átvennék a legrosszabb hiteleket – avagy újabb bankmentés. Az átvert, megalázott, kihasznált "deviza"-"hitelesek" szóba sem kerülnek. Ne feledjük, – Korábban az Önkormányzatok, és az egyházak bedőlt hitelállomyányát vette át a kormány.


loading...

A Napi Gazdaság cikke szerint létrehoznának Magyarországon egy úgynevezett rossz bankot, amelybe a pénzintézeteknél felhalmozódott bedőlt kereskedelmi (azaz nem lakossági) hiteleket tennék át. Ezzel tehermentesítenék a bankokat, amelyek könnyebben tudnának új hiteleket nyújtani a gazdasági szereplőknek.

Amint azt korábban az Origo is jelezte, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) többek között az úgynevezett rossz bank létrehozásának ötletét is mérlegeli. A Napi Gazdaság cikke ismét emlékeztet arra, hogy a banki hitelezést akadályozza és ezzel összefüggésben a gazdasági növekedést jelentősen lassítja, hogy a pénzintézeteknél sok a bedőlt kereskedelmi tartozás.

Az MNB el akarja érni, hogy a bankok megszabaduljanak az ilyen évek óta nem teljesítő projekthiteleiktől, amelyeket jellemzően ingatlanfejlesztésre adtak. Ezért létrehoznának egy úgynevezett rossz bankot, amely átvenné ezeket.


A lap úgy tudja, hogy bár a struktúrát illetően több megoldás is létezik, azaz akad nemzetközi példa állami bankra, magánszereplők által üzemeltetett intézményre és jegybanki konstrukcióra, Magyarországon ez utóbbi lehet a befutó, vagyis a Matolcsy György vezette MNB állna a kezdeményezés élére.

loading...

A konkrétumok még nem ismertek, és a pénzintézetek erre való hivatkozással egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt. – origo

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA.
BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA

BANKOK ÁTVILÁGÍTÁSA, TÖRVÉNYSÉRTÉSEK FELTÁRÁSA - KÉSZ A JOGSZABÁLY-JAVASLAT! Így lehetne helyrehozni a pénzpiac tízéves kártevését A Jobbik egy jogszabály segítségével indítaná...

EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS.
EOS FAKTOR – ÉRDEMI ELLENTMONDÁS

EOS FAKTOR - ÉRDEMI ELLENTMONDÁS (...de nem csak kizárólagosan az EOS-nak!) József Kozma - Facebook Egy kis érdekesség. Monori Járásbíróságon...

Close