Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.

Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.

Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.


Dr. Csikász Levente – Deviza ügyletek – a Defactoring Zrt. új próbálkozása

Tavaly jogerősen megnyertük a pert a Defactoring Zrt. ellen egy Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. által kötött deviza alapú kölcsönszerződésből fakadó és a Defactoring Zrt-re engedményezett követelés tekintetében.A pernyerésünk oka az árfolyamkockázat tisztességtelensége volt, emiatt a szerződés teljes mértékben érvénytelen volt.

loading...

A Defactoring Zrt. az engedményezéssel mint engedményes lépett be a jogviszonyba, ami csak annyit jelent, hogy kizárólag ő volt jogosult behajtani a követelést, ám mivel nem vált szerződő féllé, nem volt és most sincs a szerződésre nézve alakító joga, azaz nem mondhatja azt fel, nem módosíthatja azt és nem kérheti az érvénytelen szerződésből fakadó elszámolást sem bíróságon.

Márpedig a Defactoring Zrt. nem bír belenyugodni a jogerős pervesztésbe és pontosan azt kérvényezi, ami részére kizárt: az érvénytelen szerződés további jogkövetkezményét vonja le a bíróság, azaz számoljon el a felek között.

Emiatt fizetési meghagyást nyújtott be az ügyfelemmel szemben.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Felhívom minden adós figyelmét, aki már jogerős pert nyert az engedményessel szemben, hogy ilyen eseten mondjon ellent 15 napon belül, mert enélkül jogerős lesz a fizetési meghagyás és neki kell majd rohangálnia a jogérvényesítése érdekében (és főleg a végrehajtás leállítása miatt).

Természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket és kíváncsian várom, hogy a Defactoring Zrt. be meri-e vállalni a peres eljárást a jogilag kizárt követelése tekintetében. Dr. Csikász Levente.

loading...

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Devizás tárgyalás-tele lesz a tárgyaló!
Devizás tárgyalás-tele lesz a tárgyaló!

Devizás tárgyalás-tele lesz a tárgyaló! Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. A Veszprémi Járásbíróság előtt ellenem folyamatban lévő rágalmazás bűncselekménye miatti...

Norbi-Szeresd a gazdagokat!
Norbi-Szeresd a gazdagokat!

Norbi-Szeresd a gazdagokat! Norbi: Ha az életed rosssz, arról csak egyedül te tehetsz! MINDENKIBŐL LEHET MILLIOMOS! MINDENKIBŐL LEHET MIULLIÁRDOS! Bíró...

Close