Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.

Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.

Az árfolyamkockázat tisztességtelen, a szerződés érvénytelen.


Dr. Csikász Levente – Deviza ügyletek – a Defactoring Zrt. új próbálkozása

Tavaly jogerősen megnyertük a pert a Defactoring Zrt. ellen egy Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. által kötött deviza alapú kölcsönszerződésből fakadó és a Defactoring Zrt-re engedményezett követelés tekintetében.A pernyerésünk oka az árfolyamkockázat tisztességtelensége volt, emiatt a szerződés teljes mértékben érvénytelen volt.

A Defactoring Zrt. az engedményezéssel mint engedményes lépett be a jogviszonyba, ami csak annyit jelent, hogy kizárólag ő volt jogosult behajtani a követelést, ám mivel nem vált szerződő féllé, nem volt és most sincs a szerződésre nézve alakító joga, azaz nem mondhatja azt fel, nem módosíthatja azt és nem kérheti az érvénytelen szerződésből fakadó elszámolást sem bíróságon.

Márpedig a Defactoring Zrt. nem bír belenyugodni a jogerős pervesztésbe és pontosan azt kérvényezi, ami részére kizárt: az érvénytelen szerződés további jogkövetkezményét vonja le a bíróság, azaz számoljon el a felek között.

Emiatt fizetési meghagyást nyújtott be az ügyfelemmel szemben.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Felhívom minden adós figyelmét, aki már jogerős pert nyert az engedményessel szemben, hogy ilyen eseten mondjon ellent 15 napon belül, mert enélkül jogerős lesz a fizetési meghagyás és neki kell majd rohangálnia a jogérvényesítése érdekében (és főleg a végrehajtás leállítása miatt).

Természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket és kíváncsian várom, hogy a Defactoring Zrt. be meri-e vállalni a peres eljárást a jogilag kizárt követelése tekintetében. Dr. Csikász Levente.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM