AZ ÁRFOLYAMGÁTASOK KEVESEBBRE SZÁMÍTHATNAK

Az árfolyamgátasok kevesebbre számíthatnak

Kevesebbet kaphatnak vissza az árfolyamgátba belépett devizahitelesek, mint amennyire számítottak. A Portfolio.hu gazdasági szakportál úgy számol, hogy az árfolyamgátat igénybe vevők eddig átlagosan 244 ezer forintnyi törlesztőrészlet megfizetésétől mentesültek.

AZ-ÁRFOLYAMGÁTASOK-KEVESEBBRE-SZÁMÍTHATNAK-CIVILKONTROLL-COM

Az elszámolási törvény alapján azonban a tisztességtelenségek miatt nekik járó összegből levonják a már elengedett összeg felét, vagyis átlagosan 122 ezer forintot. Így pedig ennyivel kevesebbet kaphatnak vissza az elszámolások során annál, mintha nem léptek volna be az árfolyamgátba.

Az MNB felkészült

A jegybank felkészült rá, hogy devizatartalékának egy részét a devizahitelek forintosítására fordítsa – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Nagy Márton. Az MNB ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a tartalék 36 milliárd euró, amiből 28-29 milliárd elég Magyarország rövid távú adósságának fedezetére. Szerinte a fennmaradó 8 milliárd euró elég lehet a forintosításra. Az igazgató hozzátette: azoknak a bankoknak, amelyek hosszú lejáratú külső devizaadóssággal rendelkeznek, a jegybanki garancia segíthet. Az MNB ugyanis kötelezettséget vállalhat arra, hogy lejáratkor odaadja a devizát.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM