AZ ÁRFOLYAMGÁTASOK KEVESEBBRE SZÁMÍTHATNAK

loading...

Az árfolyamgátasok kevesebbre számíthatnak

Kevesebbet kaphatnak vissza az árfolyamgátba belépett devizahitelesek, mint amennyire számítottak. A Portfolio.hu gazdasági szakportál úgy számol, hogy az árfolyamgátat igénybe vevők eddig átlagosan 244 ezer forintnyi törlesztőrészlet megfizetésétől mentesültek.

AZ-ÁRFOLYAMGÁTASOK-KEVESEBBRE-SZÁMÍTHATNAK-CIVILKONTROLL-COM

Az elszámolási törvény alapján azonban a tisztességtelenségek miatt nekik járó összegből levonják a már elengedett összeg felét, vagyis átlagosan 122 ezer forintot. Így pedig ennyivel kevesebbet kaphatnak vissza az elszámolások során annál, mintha nem léptek volna be az árfolyamgátba.

Az MNB felkészült

A jegybank felkészült rá, hogy devizatartalékának egy részét a devizahitelek forintosítására fordítsa – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Nagy Márton. Az MNB ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a tartalék 36 milliárd euró, amiből 28-29 milliárd elég Magyarország rövid távú adósságának fedezetére. Szerinte a fennmaradó 8 milliárd euró elég lehet a forintosításra. Az igazgató hozzátette: azoknak a bankoknak, amelyek hosszú lejáratú külső devizaadóssággal rendelkeznek, a jegybanki garancia segíthet. Az MNB ugyanis kötelezettséget vállalhat arra, hogy lejáratkor odaadja a devizát.

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...