AZ ÁRFOLYAMGÁTASOK KEVESEBBRE SZÁMÍTHATNAK

Az árfolyamgátasok kevesebbre számíthatnak

Kevesebbet kaphatnak vissza az árfolyamgátba belépett devizahitelesek, mint amennyire számítottak. A Portfolio.hu gazdasági szakportál úgy számol, hogy az árfolyamgátat igénybe vevők eddig átlagosan 244 ezer forintnyi törlesztőrészlet megfizetésétől mentesültek.

AZ-ÁRFOLYAMGÁTASOK-KEVESEBBRE-SZÁMÍTHATNAK-CIVILKONTROLL-COM

Az elszámolási törvény alapján azonban a tisztességtelenségek miatt nekik járó összegből levonják a már elengedett összeg felét, vagyis átlagosan 122 ezer forintot. Így pedig ennyivel kevesebbet kaphatnak vissza az elszámolások során annál, mintha nem léptek volna be az árfolyamgátba.

loading...

Az MNB felkészült

A jegybank felkészült rá, hogy devizatartalékának egy részét a devizahitelek forintosítására fordítsa – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Nagy Márton. Az MNB ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a tartalék 36 milliárd euró, amiből 28-29 milliárd elég Magyarország rövid távú adósságának fedezetére. Szerinte a fennmaradó 8 milliárd euró elég lehet a forintosításra. Az igazgató hozzátette: azoknak a bankoknak, amelyek hosszú lejáratú külső devizaadóssággal rendelkeznek, a jegybanki garancia segíthet. Az MNB ugyanis kötelezettséget vállalhat arra, hogy lejáratkor odaadja a devizát.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
185-ÖS ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTANÁK A “DEVIZA”-“HITELEKET”

185-ös árfolyamon forintosítanák a frankhiteleket   Az MSZP országos választmánya szombaton politikai állásfoglalásban kérte fel a párt frakcióját, hogy országgyűlési...

"DEVIZAHITELES" CIVIL ÉRDEKVÉDELEM: KITILTVA !
“DEVIZAHITELES” CIVIL ÉRDEKVÉDELEM: KITILTVA !

A parlamenti bizottság üléséről kitiltva   Tisztelt Szabó József! Gulyás Gergely alelnök úr megbízásából köszönöm megkeresését, amelyben részvételi szándékukat jelzik...

Close