DEVIZAHITEL-A GYILKOS PÉNZÜGYI TERMÉK.

DEVIZAHITEL-A GYILKOS PÉNZÜGYI TERMÉK.

DEVIZAHITEL-A GYILKOS PÉNZÜGYI TERMÉK.

[good_old_share]


SOKAN ÖNGYILKOSSÁGBA MENEKÜLNEK A HITEL MIATT.

 

Tudjuk, hogy sokakat érzékenyen érint ez a téma. Főleg a kormánypártokat, és azok híveit.
De akkor is beszélni kell róla, mert sajnos nagyon is valós ez a szörnyű jelenség.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy sokan tagadják ennek a jelenségnek a létezését, ezért előre bocsátjuk, hogy szerkesztőségünk tagjai is ismertek olyan tisztességes, és jobb sorsra érdemes családokat, ahol a családfő, vagy éppen az anya választotta a banktól és annak erőszakos, fenyegetőző fellépésétől való félelmében a menekülésnek ezt az útját.

Tehát teljesen mindegy hogy tagadják-e vagy sem, a bankok, és a bankok törvényi szabályzását végző politikusok felelőssége a sok száz, sok ezer kioltott ártatlan élet!

Az is mellékes, hogy melyik párt tette lehetővé, hogy ezeket a gyilkos pénzügyi „termékeket” a bankok a Magyar piacra dobják, mert egyik bevezette, a másik pedig tűrte, (és tűri) hogy a „deviza”-hitel és annak következményei a mai napig is szedje áldozatait, egészségügyileg leépüljenek Magyar emberek, és családok nyomorogjanak a bankok külföldi tulajdonosainak csillapíthatatlan pénzéhsége miatt.

Ezzel a témával foglalkozik a Vasárnapi Hírek is:
Öngyilkosság hitel miatt – Kit miért kártalanítanak? Erre a kérdésre nincs jó válasz.

Öngyilkosságba a hitel elől. – Mintegy 25 képviselő – ennyien voltak azon az országgyűlési vitanapon, amit az LMP és a Jobbik kezdeményezett a devizahitelesek megsegítéséről. Tekintve, hogy a „Lehet Más a Politika” körülbelül két honatyával, az egykori szélsőséges párt pedig mintegy tízzel volt jelen, megállapítható, hogy még az ötletgazdákat sem hozta lázba túlzottan az esemény (hiszen a Tisztelt Ház akkor tart vitanapot, ha ezt legalább 40 képviselő szeretné).

És tény, inkább sajtóeseményről volt szó, semmilyen érdemi kezdeményezés nem született. Az MSZP kihagyta a vitanapot, mondván: inkább bajba jutott devizahiteleseknek tart fogadóórát és ad jogi tanácsokat. A Vasárnapi Hírek arra volt kíváncsi, hogy ez is pótcselekvés-e, vagy előkerülnek-e valódi történetek, így beült Pécsre az MSZP-s frakcióvezető, Tóth Bertalan panasznapjára.

 

Ahol egyre sorjáztak a történetek. Többen arról beszéltek, miszerint sokan csak azért mentek külföldre dolgozni, hogy fizetni tudják a törlesztést, és ne vigye otthonukat a bank.

Akadt, aki nem akart menni, így előbb a szülők ingatlanát is elzálogosította, így most a szülői hajlék megtartásáért küzd külföldi munkahelyeken. De van, amikor hiába. Egy középkorú hölgy szavaiból kiderült: tud olyan hitelkárosultról, akinek az apja végső elkeseredésében öngyilkos lett.És mielőtt bárki azt hinné, hogy egyedi esetről van szó – emelte szomorúan a tétet az asszony –, az téved: ő egyedül öt emberről tud, aki devizahitel miatt dobta el az életét.

Élénk vita bontakozott ki, volt, aki a bank felelős tájékoztatását firtatta, más a földhivatal vagy a közjegyzők hozzáállását nem értette. „Hogy bizonyítom ennyi év után, hogy a bank tájékoztatása egy vállrándítás volt?” – kérdezte egy kétségbeesett fiatal édesanya. Egy idősebb asszony a földhivatal késlekedése miatt méltatlankodott, más azt nem értette: hogy hitelesíthettek közjegyzők okiratot úgy, hogy a tartozás pontos összegét nem is ismerték.

A résztvevők között volt Néma József is. Az idős ügyvéd azután vált a devizahitelek szakértőjévé, hogy maga is hitelkárosult lett, háza elárverezése után is az eredetileg felvett hitel többszörösét követeli tőle egy bank.

loading…


Szavaiból kiderült: számos ügyet képviselt, amelyek már bírósági szakban vannak, és váratlanul rosszak a tapasztalatai a pécsi bíróságokkal kapcsolatban. Mint mondta: Szekszárdon, Kaposváron, Miskolcon olyan érvek mellett adnak igazat a hitelkárosultaknak a bankokkal szemben, amelyek Pécsen elvéreznek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Olyan esetet is említett, hogy egy pécsi bíró több mint három éve érvénytelenített hitelszerződést érvényesített újra, és mint mondta, nem ez volt itt az egyetlen disznóság.

Tóth Bertalan szerint nem perekre van szükség, hanem törvényre, olyanra például, ami azt a 136 milliárd forintot, amit az MNB a gyenge forinttal való üzletelésen kasszírozott, a devizahitelesek kártalanítására fordítja.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM