ÁRFOLYAMKOCKÁZAT – NÁLUNK IS MŰKÖDIK A HORVÁT MODELL.

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT - NÁLUNK IS MŰKÖDIK A HORVÁT MODELL.

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT – NÁLUNK IS MŰKÖDIK A HORVÁT MODELL.

[good_old_share]


AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA IS ODACSAPOTT.

 

NCK előszó: Sok éves szenvedés, csalódás és kilátástalanság után sok „deviza”-károsult el sem akarja hinni, hogy az Európai Unió bírósága a devizahitelek vonatkozásában végre a Magyar károsultak számára kedvező döntést hozott.Az árfolyamkockázat rendkívül jelentős tétel a „deviza”-hitelek esetében. Ez alaposan átrendezheti azt a számítási módot, amelyet eddig a bankok használtak és a „tartozások” összegét is!

Eljött az idő, hogy sürgősséggel (első lépésként) a Magyar kormány azonnali hatállyal rendelje el a kilakoltatási moratóriumot, hogy a további indokolatlan kilakoltatásokat, és a további károkozásokat megakadályozza.

"..A Bíróság nagyon is következetes álláspontot képvisel az árfolyamkockázat kérdéskörében, ami arra kötelezi a tagállami bíróságokat, hogy alaposan vizsgálják meg a terhek egyoldalú leosztásának a jogszerűségét, mert a bankok részéről a minőségi és tisztességes tájékoztatás hiánya a szerződés érvényességére is kihat…"

 

Horváth András – Július 30-án ezt írtam a devizahiteles reményekről:"A horvát és román ügyekben született döntések olyan elvi jelentőségűek, amelyek miatt joggal aggódhatnak a független bíráskodást meghekkelő magyarországi triumvirátus tagjai, persze csak akkor, HA LESZ OLYAN ERŐ MAGYARORSZÁGON, amely a fenti ítéletek vonatkozó részeit a magyar bírósági rendszerben is eredményesen képviselni tudja, illetőleg az ügyeket – ahol még lehet – az Európai Unió Bírósága vagy esetlegesen más uniós fórumok elé viszi.

Nem szabad elfeledkeznünk azonban arról, hogy még egy fontos magyar ügy (a C-51/17) is az EU Bírósága előtt van, hátha ott is működik a „horvát modell”."

 

MŰKÖDÖTT! Sőt jól látható, hogy a Bíróság nagyon is következetes álláspontot képvisel az árfolyamkockázat kérdéskörében, ami arra kötelezi a tagállami bíróságokat, hogy alaposan vizsgálják meg a terhek egyoldalú leosztásának a jogszerűségét, mert a bankok részéről a minőségi és tisztességes tájékoztatás hiánya a szerződés érvényességére is kihat.

A Kúria persze rögtön tromfolt, miszerint Magyarországon éppen ilyen szellemben járnak el a bíróságok. Amiről minden érdekelt tudja, hogy nem igaz – a Wellmann-ügy után különösen.

Eddig a magyar kormány semmiféle hajlandóságot nem mutatott a végtörlesztésből kimaradt korábbi devizahitelesek helyzetének a tisztességes rendezése irányában, s ez a kúriai megszólalás sem azt vetíti előre, hogy érdemi megoldásokon gondolkodnának. Holott egy ilyen döntés például azonnal a végrejhajtások leállítását kellene, hogy maga után vonja – jogállamokban persze.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezek azonban nem akarják felrúgni a forintosítással és a jogegységi döntésekkel megkötött paktumot, amelynek igazi haszonélvezői a bankok és az érdekes hátterű követeléskezelők. Miközben egyikük – az OTP – negyedévről negyedévre dönti meg az eredményességi rekordokat.Az EU bíróságának a döntése azonban szerintem jó alap arra, hogy az ügy kimozduljon a holtpontról, de arra csak akkor lehet esély, ha valaki felvállalja, hogy uniós szervek elé viszi azt, hogy a Kúria a magyar kormánnyal karöltve – a bírói függetlenséget jelentősen csorbítva – már régóta szabotálja az európai normáknak való megfelelést a devizahiteles perekben. – Horváth András.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM