AZ UNIÓS JOG MÉGISCSAK ELSŐBBSÉGET ÉLVEZ!

AZ UNIÓS JOG MÉGISCSAK ELSŐBBSÉGET ÉLVEZ!

AZ UNIÓS JOG MÉGISCSAK ELSŐBBSÉGET ÉLVEZ!

[good_old_share]


Erdősi Éva – Drága Feleim!
Ma egy kisvárosban voltam 4-ik tárgyaláson!

 

Nekem ez első tárgyalás volt, mert az ügyfelemet a felesége képviselte ezidáig.

Amikor megkerestek elmondtam, hogy nem szerencsés a 4. tárgyalásra „beesnem”, de azt mondták nem baj. Érezték, hogy ha Ők mennek akkor veszíteni fognak.
Sancho Panza hű társam (férjem) most is ott volt velem a tárgyaláson.Bementünk.
60-as bírónő, már az első percekben leakart mosni az előző tárgyalások alapján. Megkérdőjelezte, hogy értek ehhez, megvádolt, hogy a netről ollóztam össze, amit beadtam.

Visszautasítottam a vádjait, pontról pontra végigmentünk a beadványom és kértem hogy rögzítse a jegyzőkönyvbe vádjait. Akkor elkerekedett a szeme…

Ez volt ez első meglepi 🙂

 

Kezdte érezni, hogy nem vagyok hülye, azért még igyekezett, álláspontja szerint a DH törvények mindent rendeztek, megvolt az elszámolás, haza lehet menni.

Ekkor a képébe toltam a mai EUB C-51/17 ítéletet. Elmagyaráztam, hogy azért ebben nem egészen ezt írják és hát az uniós jog mégiscsak elsőbbséget élvez…

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezután beszélgettünk még fél órát jegyzőkönyvön kívül. Sokat panaszkodott…nekik meg kell felelni…A végén mint régi jó barátok köszöntünk el.

Meglátjuk… Azért jó érzés, hogy a sírból sikerült visszahozni az ügyet.

Megjelent a devizahitelesek által oly nagyon várt C-51/17 Európai Unió Bíróságának ítéleteRövid tartalma: 1. Az árfolyamkockázatra szóló tájékoztatás mint tisztességtelen feltétel vizsgálható a peres eljárásokban attól függetlenül, hogy a DH törvények más tisztességtelen feltételeket rendeztek.

2. A bíróságnak hivatalból kell észlelnie a szerződés tisztességtelen feltételeit, akkor is ha arra a felperes nem hivatkozik. Én ezt jelentős sikernek ítélem. Erdősi Éva.

NCK: és más szakemberek is! Nagy kérdés, hogy a kormány újabb törvényekkel ismét "keresztbe tesz-e" a "deviza"-károsultaknak, és újból megpróbálja menteni a bankokat ebből a helyzetből?

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM