ADÓSRABSZOLGASÁG – 1,3 MILLIÓ AZ AUTÓ UTOLSÓ TÖRLESZTŐRÉSZLETE

loading...

ADÓSRABSZOLGASÁG – 1,3 MILLIÓ AZ AUTÓ UTOLSÓ TÖRLESZTŐRÉSZLETE

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Kedves olvasók! Többen is kifogásolták, hogy a „deviza”- hitelekkel kapcsolatban rengeteg negatívum található az oldalon. Sajnos ez így van.

Szeretnénk végre pozitív dolgokról is beszámolni, azonban a témával kapcsolatban sajnos inkább csak negatív dolgokat tapasztalunk, illetve a nekünk küldött segélykérő üzenetekben erről számolnak be olvasóink.

Kérjük, hogy a devizakárosultak közül az is küldjön üzenetet, aki elégedett a kormányzati intézkedésekkel, és úgy érzi, hogy valóban tisztességes elszámolást kapott a bankjától. Természetesen jó lenne, ha ezt igazolná is.Amikor már azt gondolná a devizahiteles, hogy megoldódnak a gondjai, és ki tudja fizetni a hitelét, sőt néhány százezret vissza is kapott már bankjától, jön a feketeleves – írja a Blikk.

A Budapest Bank közölte Benke Donáttal (38), hogy 2019 szeptemberében már „csak" 1 334 460 forintot kell kifizetnie, hogy végleg letudja autóhiteles tartozását. Addig továbbra is törlesztheti az évről évre duzzadó részleteket.

– Igaz, a törvény miatt gálánsan elengedtek 274 ezer forintot, de arcpirító, hogy még több mint 5 millió forinttal tartozom – háborgott Benke Donát, aki 2008-ban tízéves futamidőre vásárolta meg 3,6 millióért a Honda CRV terepjáróját, amihez 2,8 millió forint kölcsönt vett fel a banktól.

A Budapest Bank eredetileg 45 ezer forint törlesztőt állapított meg. Az utóbbi négy évben azonban 60, de volt, hogy 70 ezres csekkek érkeztek, a futamidőt pedig kitolták egy évvel. Ha átlagosan havi 50 ezer forinttal számolunk, a férfi az elmúlt hét év alatt 4 millió 200 ezer forintot már biztosan kifizetett a banknak.

– Négy év múlva az autó 15 éves lesz, és alig másfél millió forintot ér majd – háborgott a férfi, aki nem érti a bank számításait.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.
Más autóhitelesnek ugyanis ugyanennél a pénzintézetnél már nem kell a borsos törlesztőrészleteket kiizzadniuk. Mint megírtuk, Zoltánt korábban arról értesítette a Budapest Bank, hogy február elsejével a tartozást kiegyenlítettnek tekinti, és a júliusig esedékes 48 ezer forintos havi részleteket már nem kell fizetnie.

A Budapest Bank senior PR munkatársától, Tölgyes Orsolyától megtudtuk: a szerződés úgynevezett forintban fix szerződés. Ebben a törlesztő részletek az árfolyamtól függetlenül rögzítettek, és a tartósan gyenge árfolyam hatása a futamidő végén jelentkezik. Donát meghosszabbíthatja a futamidőt, vagy forintra válthatja hitelét.

– A devizahitelek valóságos hazárdjátéknak számítottak, ugyanis az adósok sorsa az árfolyamingadozáson múlt. Elképzelhető, hogy a fent említett adós szerződésében rögzítve volt, hogy ilyen konsturkciók mellett fizesse vissza a tartozását – sajnálkozott Szalay Tamás pénzügyi szakember. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter
Email

Szólj hozzá

Hozzászólás