ADÓSRABSZOLGASÁG – 1,3 MILLIÓ AZ AUTÓ UTOLSÓ TÖRLESZTŐRÉSZLETE

ADÓSRABSZOLGASÁG - 1,3 MILLIÓ AZ AUTÓ UTOLSÓ TÖRLESZTŐRÉSZLETE.

ADÓSRABSZOLGASÁG – 1,3 MILLIÓ AZ AUTÓ UTOLSÓ TÖRLESZTŐRÉSZLETE

[cn-social-icon]

Kedves olvasók! Többen is kifogásolták, hogy a „deviza”- hitelekkel kapcsolatban rengeteg negatívum található az oldalon. Sajnos ez így van.

Szeretnénk végre pozitív dolgokról is beszámolni, azonban a témával kapcsolatban sajnos inkább csak negatív dolgokat tapasztalunk, illetve a nekünk küldött segélykérő üzenetekben erről számolnak be olvasóink.

Kérjük, hogy a devizakárosultak közül az is küldjön üzenetet, aki elégedett a kormányzati intézkedésekkel, és úgy érzi, hogy valóban tisztességes elszámolást kapott a bankjától. Természetesen jó lenne, ha ezt igazolná is.Amikor már azt gondolná a devizahiteles, hogy megoldódnak a gondjai, és ki tudja fizetni a hitelét, sőt néhány százezret vissza is kapott már bankjától, jön a feketeleves – írja a Blikk.

A Budapest Bank közölte Benke Donáttal (38), hogy 2019 szeptemberében már „csak" 1 334 460 forintot kell kifizetnie, hogy végleg letudja autóhiteles tartozását. Addig továbbra is törlesztheti az évről évre duzzadó részleteket.

– Igaz, a törvény miatt gálánsan elengedtek 274 ezer forintot, de arcpirító, hogy még több mint 5 millió forinttal tartozom – háborgott Benke Donát, aki 2008-ban tízéves futamidőre vásárolta meg 3,6 millióért a Honda CRV terepjáróját, amihez 2,8 millió forint kölcsönt vett fel a banktól.

A Budapest Bank eredetileg 45 ezer forint törlesztőt állapított meg. Az utóbbi négy évben azonban 60, de volt, hogy 70 ezres csekkek érkeztek, a futamidőt pedig kitolták egy évvel. Ha átlagosan havi 50 ezer forinttal számolunk, a férfi az elmúlt hét év alatt 4 millió 200 ezer forintot már biztosan kifizetett a banknak.

– Négy év múlva az autó 15 éves lesz, és alig másfél millió forintot ér majd – háborgott a férfi, aki nem érti a bank számításait.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.
Más autóhitelesnek ugyanis ugyanennél a pénzintézetnél már nem kell a borsos törlesztőrészleteket kiizzadniuk. Mint megírtuk, Zoltánt korábban arról értesítette a Budapest Bank, hogy február elsejével a tartozást kiegyenlítettnek tekinti, és a júliusig esedékes 48 ezer forintos havi részleteket már nem kell fizetnie.

A Budapest Bank senior PR munkatársától, Tölgyes Orsolyától megtudtuk: a szerződés úgynevezett forintban fix szerződés. Ebben a törlesztő részletek az árfolyamtól függetlenül rögzítettek, és a tartósan gyenge árfolyam hatása a futamidő végén jelentkezik. Donát meghosszabbíthatja a futamidőt, vagy forintra válthatja hitelét.

– A devizahitelek valóságos hazárdjátéknak számítottak, ugyanis az adósok sorsa az árfolyamingadozáson múlt. Elképzelhető, hogy a fent említett adós szerződésében rögzítve volt, hogy ilyen konsturkciók mellett fizesse vissza a tartozását – sajnálkozott Szalay Tamás pénzügyi szakember. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM