MOST A K&H BANK ELLEN INDUL VÉGREHAJTÁS

MOST A K&H BANK ELLEN INDUL VÉGREHAJTÁS.

MOST A K&H BANK ELLEN INDUL VÉGREHAJTÁS


[good_old_share]

Úgy tűnik, hogy nem csak az átvert „deviza”-károsultak, hanem a bankok feje felett is összecsaphatnak a hullámok.
Újabb adós indított végrehajtást a bankja ellen….

Természetesen ilyen eredményhez nem csak egy elszánt károsultra, hanem egy jó ügyvédre is szükség van. Mint arról beszámoltunk, a múlt alkalommal Falus Zsolt, a Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet vezetője, most pedig egy másik „deviza”-károsult indított végrehajtást a bank ellen.

Elfajult a K&H bank és az egyik devizahiteles ügyfele közti jogvita: az utóbbi végrehajtási eljárást kezdeményezett a pénzintézettel szemben, mert az jóval több pénzt követel tőle, mint amennyi szerinte jár – számolt be róla a Napi.Hu.

Végrehajtást rendelt el a bíróság a K&H ellen egy devizahiteles ügyében – írja a Magyar Nemzet. Az ügyfél szerint a bank sokkal több pénzt követel tőle, mint amennyi jár, a bank arra hivatkozik, hogy hitel módosításakor tévedésből ment bele az alacsonyabb követelésbe.
Az ügyfél 2012 nyarán kezdeményezte a hitelszerződés módosítását, mert törlesztési nehézségei akadtak. A módosított megállapodás szerint 26 505 frankra változott a tartozása, ám a bank a devizahitel forintosításakor 180-190 ezer frankot vett alapul. Az ügyet a Pénzügyi Békéltető Testület elé vitték, amely az ügyfélnek adott igazat, ám a bank nem volt hajlandó ennek alapján elszámolni vele.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A K&H álláspontja szerint a kisebb összeg kiszámolásakor tévedett, és az adós sem gondolhatta volna komolyan, hogy a szerződése módosítása nyomán leírják a tartozása négyötödét. Az ügyfél ügyvédje viszont arra hivatkozik, hogy a banknak egy éve lett volna arra, hogy korrigálja a hibáját, ám ezt többszörösen elmulasztotta.

Más szóval: így járt, nyelje le a veszteséget. Ezt akarják kikényszeríteni a végrehajtás megindításával. Az ügy a következő bírósági fórumon folytatódik.

A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! [apss_share] Forrás
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM