MOST A K&H BANK ELLEN INDUL VÉGREHAJTÁS

MOST A K&H BANK ELLEN INDUL VÉGREHAJTÁS


Úgy tűnik, hogy nem csak az átvert „deviza”-károsultak, hanem a bankok feje felett is összecsaphatnak a hullámok.
Újabb adós indított végrehajtást a bankja ellen….

Természetesen ilyen eredményhez nem csak egy elszánt károsultra, hanem egy jó ügyvédre is szükség van. Mint arról beszámoltunk, a múlt alkalommal Falus Zsolt, a Bankcsapda Érdekvédelmi szervezet vezetője, most pedig egy másik „deviza”-károsult indított végrehajtást a bank ellen.

Elfajult a K&H bank és az egyik devizahiteles ügyfele közti jogvita: az utóbbi végrehajtási eljárást kezdeményezett a pénzintézettel szemben, mert az jóval több pénzt követel tőle, mint amennyi szerinte jár – számolt be róla a Napi.Hu.

Végrehajtást rendelt el a bíróság a K&H ellen egy devizahiteles ügyében – írja a Magyar Nemzet. Az ügyfél szerint a bank sokkal több pénzt követel tőle, mint amennyi jár, a bank arra hivatkozik, hogy hitel módosításakor tévedésből ment bele az alacsonyabb követelésbe.
Az ügyfél 2012 nyarán kezdeményezte a hitelszerződés módosítását, mert törlesztési nehézségei akadtak. A módosított megállapodás szerint 26 505 frankra változott a tartozása, ám a bank a devizahitel forintosításakor 180-190 ezer frankot vett alapul. Az ügyet a Pénzügyi Békéltető Testület elé vitték, amely az ügyfélnek adott igazat, ám a bank nem volt hajlandó ennek alapján elszámolni vele.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A K&H álláspontja szerint a kisebb összeg kiszámolásakor tévedett, és az adós sem gondolhatta volna komolyan, hogy a szerződése módosítása nyomán leírják a tartozása négyötödét. Az ügyfél ügyvédje viszont arra hivatkozik, hogy a banknak egy éve lett volna arra, hogy korrigálja a hibáját, ám ezt többszörösen elmulasztotta.

Más szóval: így járt, nyelje le a veszteséget. Ezt akarják kikényszeríteni a végrehajtás megindításával. Az ügy a következő bírósági fórumon folytatódik.

A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE

Forrás
Szólj hozzá

Hozzászólás