DEVIZAKÁROSULT! GYŰJTS PÉNZT AZ ALBÉRLETRE!

DEVIZAKÁROSULT! GYÜJTS PÉNZT AZ ALBÉRLETRE!

2016-ban nagyobb arányú árverezési és kilakoltatási hullám várható. Ebben az időszakban már sem az eszközkezelő, sem pedig a kilakoltatási kvótarendszer hatásai nem érvényesülnek.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Az átvert devizakárosultaknak egy évük lesz arra, hogy felkészüljenek, és tartalékot képezzenek az albérleti díjjakra.

Csak Veszprém megyében ez idáig közel négyezer ingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, és Veszprém megye, az eladósodottság tekintetében nem számít kiemelkedőnek –mondta a Naplónak Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesületének főtitkára.

A megyében 2013-ban 22.295 végrehajtást indítottak, és ez a szám 2014-ben 23.542-re emelkedett.

Sajnos csak a megyében közel 40.000 ember lakhatása került veszélybe.

Az ingatlan-befektetőknek valószínűleg 2016 rendkívül jó évnek fog bizonyulni. Komolyabb kormányzati beavatkozás már nem várható, (hiszen ismerjük a kormány és a Bankszövetség között létrejött megállapodást, amelyben lényegében garantálja a kormány, hogy "a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának megőrzése érdekében" nem gördít akadályokat a végrehajtások és kilakoltatások elé.

Természetesen a megállapodás tárgyalása folyamán kihagyták az érintetteket, magukat az átvert károsultakat. szerk.)

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Sokan azt gondolták, hogy az elszámolással megszűnnek majd a problémák és a kedélyek is megnyugszanak. Ez sajnos nem igaz. Amikor az emberek szembesülnek majd az elszámolás eredményével, akkor rengeteg csalódott emberrel fogunk találkozni, sok lesz a csalódás és a düh, fogalmazott Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesületének főtitkára.

Fontos megjegyezni, hogy nagy tömeget képviselnek azok, akik nem mondtak le a perelés lehetőségéről. Az árfolyam-különbözet visszaperlése komoly jelentőségű, és az érdekvédelmi szervezetek kemény indokokkal igazolják a tájékoztatás hiányosságait, melyet a Kúria szabott feltételként a szerződések érvényessége érdekében.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás