A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA

A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA.

A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA


[good_old_share]

DrVarga István bejegyzése: – Vissza kell vonni a tartozás elismerő nyilatkozatot, és ezek után a bank fog perelni és neki kell bebizonyítani a svájci frankfolyósítást, illetve hogy annyi a tartozás amennyit követel!
Fővárosi Törvényszék érvénytelenítette azt a szerződési kikötést, hogy előre alá kellett írni a közjegyzőnél a mindenkori fennálló tartozást."

loading...

A Fővárosi Törvényszéken nyertünk az MKB-val szemben, bíró: dr. Szunyogh Zsófia. Azokat a szerződési kikötéseket érvénytelenítette a Törvényszék, hogy – a mindenkori fennálló tartozás összegét az adós olyan összegben előre elismeri a szerződés aláírásával, ahogyan és amilyen összegben azt a bank a saját nyilvántartásába bevezette és nyilvántartja, és – az adós hozzájárul, hogy ezen összeg miről közjegyzői tanúsítványt állítson ki, amelybe szerepeltetett, a bank által egyoldalúan megadott összeget, mint tartozást elismeri.

Ezen kikötések megsemmisítésével megszűnt az a lehetőség, hogy a bank végrehajtási záradékot rakasson, a szerződéskötéskor kiállított közjegyzői okiratra vagy végrehajtást indítson az adós ellen.

A Fővárosi Törvényszék az MKB Banknak ezt a kikötését az Üzletszabályzatból kiiktatta, tehát végrehajtás ezek után csak akkor indulhat az ügyfelekkel szemben, ha előbb a bank pert indít az adós ellen, ő vár éveket, míg a per lezajlik, és a perben bizonyítja a devizakölcsön felvételét, az elszámolás és a nyilvántartás megfelelőségét és az adós pedig az összeg kifogással élhet; tehát csak a bank által indított per jogerős lezárása után.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az ítélet írásbafoglalása van most folyamatban, még nem tudjuk közzétenni, de hamarosan kézhez vesszük. Javasolom, hogy aki még nem indította meg ezen kikötés megsemmisítése iránt a pert, mielőbb tegye meg. Kérem, hogy a devizahiteles tárgyalásra lehetőleg minél nagyobb számban jöjjenek el, ha tehetik. Nagyon sokat számít, van eredménye. Sokan ellene vannak, hogy ez a kérdés megoldódjon, engem személy szerint is gátolt Landau Edit, a Külgazdaság szerkesztőségi vezetője, mert eredetileg az ő újságjában akartam a cikkemet leközölni, de visszautasított, azt állította, hogy a cikkemről egy – általa meg nem nevezhető – "szakember" olyan véleményt adott, hogy annak semmi alapja.
Én nem adtam fel, és dr. Kecskés László professzor segítségével egy neves szaklapban megjelent a cikkem, (olvasható: Európai Jog c.folyóirat 2013/9. szám vagy creditdrtothemese.5mp.eu) ami- szerintem – áttörést jelentett a devizahitelek megítélésében, és egyre több ügyben a bíróságokon is learathatjuk a sikert.

loading...

Üdvözlettel: dr. Tóth Emese nemzetközi pénzügyi tanácsadó bankszakjogász.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET.
A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET

A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET [good_old_share] Póka László - 2016. október 6-án a bankárok újból...

DEVIZAHITELEK-KÁSLER FELSZÓLALÁSA LENGYEL SEJM-BEN.
DEVIZAHITELEK-KÁSLER FELSZÓLALÁSA LENGYEL SEJM-BEN

DEVIZAHITELEK-KÁSLER FELSZÓLALÁSA LENGYEL SEJM-BEN [good_old_share] Kommentár nélkül. Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ Kásler Árpád...

Close