TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?

TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?

TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?


[good_old_share]

Rudolf Golyó – „Az eljáró közjegyző a végrehajtást nem rendelheti el automatikusan,’
A 1245/B/2011. AB határozatában a közjegyzői okiratok közjegyzők (és nem bíróságok) által történő záradékolásának vizsgálata során az Alkotmánybíróság azt is kifejtette, hogy „a közjegyző által – nemperes eljárásban – törvényes jogkörében elkészített okirat meghozatalát, valamint annak végrehajtási záradékkal történő ellátását ugyanolyan garanciális eljárások előzik meg, mint a bírósági határozatokét.

Az eljáró közjegyző a végrehajtást nem rendelheti el automatikusan, minden esetben meg kell vizsgálnia, hogy a végrehajtás általános és különös feltételei fennállnak-e.

Kérdésem a következő:

A közjegyző jelen jogi helyzetben egyáltalán mire rendel el végrehajtást? A banki nyilvántartásra? Az egyoldalú kötelezettségvállalások nem arról szólnak, ami pénzügyileg történt. De már a kötelezettség tárgya az eredeti szerződés is megváltozott, mind devizanemében mind összegszerűségében. A vállat kötelezettség alapja devizatartozás volt, amiről kiderült nincs is a jogügyletben. Akkor mit vizsgál meg a közjegyző?

Hárosi Ferenc – Mit is követett el a közjegyző, amennyiben a pénzintézet HATÓSÁGI ENGEDÉLY nélküli pénzintézet által készített deviza kölcsönszerződés alapján készíti el a tartozáselismerő nyilatkozatot és végrehajtást záradékol:
Az alábbi levezetésből egyértelműen, tényszerűen kiderül, hogy a KÖZJEGYZŐ az alábbi esetekben TÁRSTETTES, (BH1994. 648. és ugyanígy az elkövetésben való részvételre

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

(tettesség, társtettesség, bűnsegély) is a részcselekményben kifejtett leghátrányosabb jogkövetkezményekkel járó magatartás szerinti minősítést kell egységesen alkalmazni [Btk. 12. § (2) bek., 16. §, 20. §, 21. §].)

hiszen a BŰNCSELEKMÉNY eredményeképp, hozzájárul ahhoz, hogy TÖRVÉNYI KERETEK KÖZÉ vonva a tartozáselismerő nyilatkozat LEPLE ALATT a BŰNELKÖVETŐ elvehesse és ELÁRVEREZHESSE a bűncselekmény elkövetés alapján a KÁROSULT VAGYONÁT !!! – Hárosi Ferenc.

Neked mi a véleményed? A közjegyző valóban társtettes?

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM