TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?

TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?

TÁRSTETTES A KÖZJEGYZŐ?


[good_old_share]

loading...

Rudolf Golyó – „Az eljáró közjegyző a végrehajtást nem rendelheti el automatikusan,’
A 1245/B/2011. AB határozatában a közjegyzői okiratok közjegyzők (és nem bíróságok) által történő záradékolásának vizsgálata során az Alkotmánybíróság azt is kifejtette, hogy „a közjegyző által – nemperes eljárásban – törvényes jogkörében elkészített okirat meghozatalát, valamint annak végrehajtási záradékkal történő ellátását ugyanolyan garanciális eljárások előzik meg, mint a bírósági határozatokét.

Az eljáró közjegyző a végrehajtást nem rendelheti el automatikusan, minden esetben meg kell vizsgálnia, hogy a végrehajtás általános és különös feltételei fennállnak-e.

Kérdésem a következő:

A közjegyző jelen jogi helyzetben egyáltalán mire rendel el végrehajtást? A banki nyilvántartásra? Az egyoldalú kötelezettségvállalások nem arról szólnak, ami pénzügyileg történt. De már a kötelezettség tárgya az eredeti szerződés is megváltozott, mind devizanemében mind összegszerűségében. A vállat kötelezettség alapja devizatartozás volt, amiről kiderült nincs is a jogügyletben. Akkor mit vizsgál meg a közjegyző?

loading...

Hárosi Ferenc – Mit is követett el a közjegyző, amennyiben a pénzintézet HATÓSÁGI ENGEDÉLY nélküli pénzintézet által készített deviza kölcsönszerződés alapján készíti el a tartozáselismerő nyilatkozatot és végrehajtást záradékol:
Az alábbi levezetésből egyértelműen, tényszerűen kiderül, hogy a KÖZJEGYZŐ az alábbi esetekben TÁRSTETTES, (BH1994. 648. és ugyanígy az elkövetésben való részvételre

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

(tettesség, társtettesség, bűnsegély) is a részcselekményben kifejtett leghátrányosabb jogkövetkezményekkel járó magatartás szerinti minősítést kell egységesen alkalmazni [Btk. 12. § (2) bek., 16. §, 20. §, 21. §].)

hiszen a BŰNCSELEKMÉNY eredményeképp, hozzájárul ahhoz, hogy TÖRVÉNYI KERETEK KÖZÉ vonva a tartozáselismerő nyilatkozat LEPLE ALATT a BŰNELKÖVETŐ elvehesse és ELÁRVEREZHESSE a bűncselekmény elkövetés alapján a KÁROSULT VAGYONÁT !!! – Hárosi Ferenc.

Neked mi a véleményed? A közjegyző valóban társtettes?

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA.
A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA

A TARTOZÁSELISMERŐ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSA [good_old_share] DrVarga István bejegyzése: - Vissza kell vonni a tartozás elismerő nyilatkozatot, és ezek után a...

A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET.
A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET

A BANKÁROK MEGINT ÖSSZERÖFFENTEK MEGBESZÉLNI HOGYAN FOSZTOGASSÁK TOVÁBB A NÉPET [good_old_share] Póka László - 2016. október 6-án a bankárok újból...

Close